Zoque.Forum
»
Köylü Kurnazı Türk Seocular Deviantart'ı da kirletti
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Köylü Kurnazı Türk Seocular Deviantart'ı da kirletti
Sanırım Zoque üyesi olan bir çok arkadaş aynı zamanda Deviantart'da da üyeliğe sahipler. Son zamanlarda pek sık uğramıyor olsam da başka konular vasıtasıyla bazı deviantart sayfalarına giriyorum. Ve üzülerek gördüğüm şey, SEO yaptıklarını zanneden arkadaşların backlink adına yüksek pagerank değerine sahip deviantart kullanıcılarının ana sayfalarını spamlarla doldurmaları. Ve bu kişilerin profil sayfaları bomboş. Yani sadece spam yapmak için deviantart'a üye olanlar. Yol göstermek gibi olmasın ama hadi bir adres de vereyim. Nasilsa yeteri kadar kişi spam yapmiş. alanbecker.deviantart.com. Bu kullanıcının da ana sayfasında yer alan "Animator vs. Animation" adlı flash animasyonunu bilmeyenlerin ayrıca izlemesini tavsiye ederim. 5.182.545 (yazıyla 5 milyon küsur) izlenme oranına sahip, 30.000'e yakın favorilere eklenmiş, neredeyse tüm web aleminin bildiği çok güzel bir işin sahibinin ana sayfası da gururumuz türk seocularıyla dolu. tabii her comment olan yerde mantar gibi biten evdeneve nakliyatçı ve estetikçi SEO mafya grubu da burada.
Birilerinin artık SEO kavramının içinde backlinklerin eskisi kadar değerli olmadığını ya da farklı algoritmalarla değerli hale geldiğini bu arkadaşlara anlatması lazım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Re: Köylü Kurnazı Türk Seocular Deviantart'ı da kirletti
Maalesef SEO'yu Spam yapmak ile karıştıran birçok sözde webmaster var.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Hoş değil ama maalesef gerçek. Hatta bu tarz linklerin satıldığına şahit oldum. Yani elimde PR7 link var. Yorum yazabiliyorsun. Linkin adresini parayla satıyor adamlar. Bu kadarı da olmaz dedirtecek türden.
Benim anlamadığım devinart sitesinde yorumları yöneticiler onaylamıyor mu? Hiçbir açıklama olmadan, sadece link içerikli yorumlar da onaylanmış. Bana bu olay biraz ters geldi. Sanki alan memnun, satan memnun gibi bir şey. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
Kişisel olarak istenmeyen yorumlar "hide" edilerek başkaları tarafından görülmesi engellenebiliyor. Sizin görünmesini istemediğiniz yorumlarda başkaları tarafından "unhide" edilemediği için bir nevi silinmiş oluyor diyebiliriz.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Peki işe yaramıyor mu bu yapılan?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
@ugursamsa, @scriptMan Aslında Deviantartda yeni bir uyulama çıkmış. scriptMan'in bahsettiği "hide" özelliği yanında Artık "Report Spam" seçeneği de var. Fakat sadece kendi üyeliğinizin bulunduğu sayfadaki yorumlar için geçerli seçenekler. Yani aslında Deviantart spama karşı bir seçenek sunmuş fakat tercihi kullanıcının kendisine bırakmış. Başkasına ait sayfada bu seçeneği kullanmanıza izin verilmemiş. Yukarıda verdiğim adresteki eleman, sanırım sergilenen işinden sonra aldığı tekliflerle
çok meşgul olduğundan deviantarta pek uğrayamıyordur. Yani sayfası bir nevi serbest atış sahası olmuş.@mow açıkcası ben bu yapılanın işe yaramadığını düşünüyorum. Bu amaçla yapmasam da, kişisel olarak imzam dolayısıyla bir çok yorum ya da teşekkür yazısı altında linkim var ve benim domainime artı etkisini çok fazla gördüğümü söyleyemem. Ayrıca zaten bütün linkler deviantarttan geldiği için bir etkisi olsa bile belki sadece tek bir link olarak etkiliyordur. Bu arada SEO ile pek ilgim olmamasına ragmen en azından Page Ranking değerine backlink etkisinin sanırım eskisi kadar olmadığı tecrübe ile sabittir. Bir arkadaşım için arayüzünü yaptığım ve bazı şeylerine yardım ettiğim bir blogspot sayfası, ( ilk post 28 Şubat yani yaklaşık 2.5 aylık, toplam 50 post, yaklaşık 1 ay kadar sandboxda kaldı, tekil 4-5, toplam backlinki 160 küsur ama bunların çoğu da alt sayfalara gelen sosylal imleme linkleri ve rekabeti yüksek bir keyword üzerine yoğunlaşmış bir site ) mayıs başındaki Page Ranking güncellemesinde 0'dan 3'e atladı. Aynı keyword üzerinde ticari ve en az 2-3 yıllık sitelerin de Page Ranking değeri şu anda 3. Bu değerler bana backlinkin en azından Page Ranking üzerine etkisinin ancak başka faktörlerle birlikte bir artı değer kattığına inandırdı. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Google'a web tasarım yazınca ilk sayfada wipps diye bir site çıkıyordu herkes bilir..
Ben bu siteyi yaklaşık 1 senedir takip ettim, sık sık link değiştirerek Page Ranking yükseltmeye çalışıp şu anki amacına yani free sitesini bedel odemeden satmaya çalışıyor.. backlink beslemesi yapmamak ve sitesine hit sağlamamak için siteyi yazmıyorum. Ve bu site sahibi (sitede free) pagerank 5 olunca title'a ''Satılık site 3.500 ytl.'' kelimesini ekleyerek sözde kurnazlık yapmaya çalışıyor. Backlinkleri evdeneve nakliyat, estetik, hairmed vs. sitelerin backlinkleriyle dolu... Türk işi SEO budur aslında ama bunu kötüye kullanan ve freewebtemplates.com dan alınmış template ile tek index ile Pr5 yapan ve Google'da web tasarım kelimesinde ilk sayfada ciddi firmalarla birlikte indexlenen arkadaşlar olduğu sürece bu filmi daha çok izleyeceğiz... Saygılar... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Nakliyat sitesi sahipleri, SEO piyasasını mahvettiler... Benim bir arkadaşımın tanıdığı, nakliyat firmalarının reklamını yaparak ayda 40 bin ytl kazanıyormuş... Sanırım sitesini bu şekilde nakliyat vb kelimelerinde ilk sıraya çıkartmış... Bu işe bir dur denmezse, Türkiye 'de örneğin araba ilanı aradığınızda kopya forumlardan ve saçma sapan spam sitelerrden başka birşey bulamayacağız..
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program |