|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Google indexleme
Merhaba Benim anasayfamda bir Google API tabanlı arama motoru olacak. Bu arama motorunda sadece benim farklı bir sitemdeki makale sisteminden arama yapılacak. O sitedeki makalelerden arayacak. Ama benim diğer sitemde sadece makale görüntüleme olacak. Kategori görüntüleme vs. kapalı olacak. Kullanılmayacak. Index Arama motoru olacak. Benim sorum Google indexim olmadığım halde sadece makale görüntüleme sayfası olduğu halde makaleleri indexler mi bulabilir mi bunları? Yoksa mesela RSS yle hazırlanmış bir döküman sayfası mı hazırlamam gerekli ( Makalelerin linklerinin, adlarının, açıklamaların depolandığı) Google burdan mı indexler sadece? Farklı bir soruda yahoo'nun API hizmeti var mı? Varsa bu sistem hakkında değerlendirmeleriniz neler? Kullanılabilir mi? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Google indexleme
Sitende hangi bölümlerin indekslenmemesini istediğini robots.txt dosyası ile ayarlayabilirsin. Hangi sayfaların indekslenmesini istiyorsan da bir site haritası oluşturabilirsin. Google Web Yöneticisi Merkezine üye olup bu iki konu hakkında da detaylı bilgi alabilirsin.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!