Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Sergi (Arşiv) » Yeni Çalışma - Kontrol

Sergi (Arşiv) Bu bölüm daha fazla aktif degildir. Calismalariniza yer vermek icin lütfen http://galeri.zoque.net/browseimages.php?c=9 adresini kullaniniz.

LinkBack Seçenekler
Old 25.02.2004   #11 (permalink)
LostPixels

LostPixels's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Yeni Çalışma - Kontrol

Alıntı:
La Haine tarafından gönderilen mesaj:
şık bir iş olmuş, eline sağlık..

tek söyleyeceğim, kolaj etkisi'nin ya biraz daha altı çizilmeli ya da tersi.
bu haliyle, nedense; tam ikisi'nin arasında duruyor. bu bir şeçim ise; o zaman biraz daha bu 'dil'e vurgu olmalı diye düşünüyorum..

{genel olarak,
bu tür çalışmalarda kullanılan motiflerin birbirine benzerliği'nin üzerine tartışabiliriz de /ayrıca..}

görüşmek üzere,
evrensel.
" Kolaj etkisi ya da tersi " kısmındaki tersinin de ne oldugunu tanımlamalı isterim, bu haliyle cümle kendi basına bir bilmece olmus. Bu bir kolaj calısması degil, oyle de sınıflandıramayız zira kolaj calısmalarının ogeleri bellidir ve bu calısmada o ogeleri gormuyorum ben. Bu tür calısmalarda kullanılan motiflerin benzerligine gelince ; soz ettigin seyler eskitme icin kullanılan lekeler ya da pictogram olarak kullanılan ok, yuvarlak cizgi vs ise bunlar temel grafik ogeler ve kompozisyon icersinde genelde cok ca kullanılır. Bunların benzerliği diye birsey düsünmüyorum zira belli bir stile ait calısan insanlarda zaten bazı noktalarda ortak kullanımlar gorebilirsin ki bu da onların aynı stilde iş üretiyor olmalarındandır.

Bunlarla ilgili bolca ornek verebilirim...

Tartısmak icin tartısalım dersen buyur.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.02.2004   #12 (permalink)
LostPixels

LostPixels's Avatar

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj:
Çalışmalarını çok sıradışı ve özgün buluyorum.

Bu çalışma da kontrolun doğasını hissettirecek, gölge bir yüz, gölge bir takım elbiseli veya elin vuruculuğunu dengeleyecek gizli bir korku öğesi temayı kuvvetlendirebilirdi diye içimden geçiriyorum.

Eline sağlık.
Kontrolun dogasını el yeterince veriyor diye düsünüyorum. tesekkurler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.02.2004   #13 (permalink)
La Haine

Yer: istanbul

Alıntı:
LostPixels tarafından gönderilen mesaj:
" Kolaj etkisi ya da tersi " kısmındaki tersinin de ne oldugunu tanımlamalı isterim, bu haliyle cümle kendi basına bir bilmece olmus. Bu bir kolaj calısması degil, oyle de sınıflandıramayız zira kolaj calısmalarının ogeleri bellidir ve bu calısmada o ogeleri gormuyorum ben. Bu tür calısmalarda kullanılan motiflerin benzerligine gelince ; soz ettigin seyler eskitme icin kullanılan lekeler ya da pictogram olarak kullanılan ok, yuvarlak cizgi vs ise bunlar temel grafik ogeler ve kompozisyon icersinde genelde cok ca kullanılır. Bunların benzerliği diye birsey düsünmüyorum zira belli bir stile ait calısan insanlarda zaten bazı noktalarda ortak kullanımlar gorebilirsin ki bu da onların aynı stilde iş üretiyor olmalarındandır.

Bunlarla ilgili bolca ornek verebilirim...

Tartısmak icin tartısalım dersen buyur.

selam,

"Tartısmak icin tartısalım dersen buyur." tartışmış olmak için tartışmak gibi bir yönelimim yok / olmadı da. bunu "son cümle" olarak seçmiş olman, açıkcası benim tartışma motivasyonumu yerlebir etti..

{*}
kolaj ya da tersi'nde bilmecelik bir durum olduğunu sanmıyorum; kolaj'ın inorganik bir durum olduğunu düşünürsek; tersi, organik..

{*}
benzer motifler'den kastım da, oklar'dan çok "çiçekler"; eskitmeyle oluşan, "retro" havsı değil..

not/
bir iş'e bakarken, "anlam" ı çok geride bıraktığımızı düşünüyorum..
anlam'a yönelik eleştirilerse, "nedense" çok tepki topluyor..

görüşmek üzere,
kolay gelsin..
Old 25.02.2004   #14 (permalink)
LostPixels

LostPixels's Avatar

Alıntı:
selam,

"Tartısmak icin tartısalım dersen buyur." tartışmış olmak için tartışmak gibi bir yönelimim yok / olmadı da. bunu "son cümle" olarak seçmiş olman, açıkcası benim tartışma motivasyonumu yerlebir etti..

{*}
kolaj ya da tersi'nde bilmecelik bir durum olduğunu sanmıyorum; kolaj'ın inorganik bir durum olduğunu düşünürsek; tersi, organik..

{*}
benzer motifler'den kastım da, oklar'dan çok "çiçekler"; eskitmeyle oluşan, "retro" havsı değil..

not/
bir iş'e bakarken, "anlam" ı çok geride bıraktığımızı düşünüyorum..
anlam'a yönelik eleştirilerse, "nedense" çok tepki topluyor..

görüşmek üzere,
kolay gelsin..
- Bu tarz işlerde anlama - yani dogru anladıysam, parcanın yarattıgı fikir e - yonelik yorumlar yapmak zaten imkansız bence, zira o tasarlayan kişinin kafasında olan biten birşeydir, bir bakış acısıdır, soyut birseye olan benim perspektifim bu, bunun anlamına ilgili bir yorum yapmak zaten mümkün deil, ben de şimdiye kadar herhangi bir işe anlam üzerinden yorum yapmadım... Yapıldığını da görmedim, burada teknik seyler üzerinden konusmak ya da genel kompozisyon üzerindeki eksiklikler, yanlıslar hakkında konusmak daha dogru olur diye düsünüyorum.

- Kolaj inorganik birsey ? Bu demek ? Organik iş ne demek ? Bunlara bilgim yetmedi, acıklarsan sevinirim. Bak mesela bunlar kolaj :
http://flummig.net/yayhooray/200401_collage_02.jpg
http://flummig.net/yayhooray/200401_collage_03.jpg
http://www.bilbrown.com/yay/bc_3.jpg
http://flummig.net/yayhooray/200402_collagemontage.jpg
http://www.preshaa.com/extra/yh/mullet/collage.jpg
http://flummig.net/yayhooray/200402_...emontage_4.jpg

tesekkurler ...
Old 26.02.2004   #15 (permalink)
cengiz

cengiz's Avatar

Yer: Frankfurt/City

Alıntı:
LostPixels tarafından gönderilen mesaj:
Yorumların icin tesekkurler, farklı stillerle farklı sonuclar elde edilebilir, neticede bu benim kullandııgım stillerden birisi ve bu halini seviyorum. Daha sade calismalar konusunda yardımcı olamıyacagım
mesajimi bir kez daha dikkatli okursan senden bi beklentim olmadigini anlicaksin

iyi calismalar
Old 26.02.2004   #16 (permalink)
La Haine

neden ortak dil kuramadığımızı anlamakta güçlük çekiyorum..

{*}
kolaj için, "inorganik" dememe gösterdiğin tepki nedir, nedendir anlamış değilim..
yanlış bir benzetme yaptığımı mı düşünüyorsun?! nedir?!

kolaj'ın ne olduğuna dair örnek vermeni de anlamış değilim. "kolaj'ın ne olduğu konusu"nda hemfikiriz bence.. organik ve inorganik konusu'nda anlaşamıyoruz sanırım ama neden, kolaj örnekleri verdiğini yine de anlayamıyorum..

zaten, söylediğim de şuydu;

"kolay gibi ya da tersi, arada duruyor. bu bi seçimse; o zaman bunun altı çizilmeli.."

şimdi bu kadar, iyi niyetli bir düşünceye; "bak! kolaj budur.." "tartışmak için tartışmak istiyorsan tartışalım" dedirten nedir bilmiyorum..benim hangi "kendimi bilmezliğim"dir bunun nedeni(!) soruyorum..

{*}
anlam'dan bu kadar uzak durmanın, açıklanabilir bir tarafı olduğunu anmıyorum. öyle olsa kavramsal sanat diye bir şey olmazdı. bir nötrmont, anlamdan elbette sorumlu tutulamaz. ama hayata karşı duruşumuzda dramaturji'nin {en azından, neden/sonuş ilişkisi'nin} hiç mi referans kabul edilecek bir yanı yok?!

tutucu bir, "gerçekllik" aradığım sanılmasın. sadece, sanat eseri ya da adı her ne ise, varolan "şey"e, sanat'tır dedirten nedir. sadece estetik olamaz. {denge vs.. akademik denklemi zaten estetiğin içinde olmazsa/olmaz olarak düşünüyorum}

en azından, bu bir bitirme projesi olsa, yine de sorarlar; "burada kullandığın figür'ün anlamı nedir?!" ya da yine en azından, "bu neye hizmet ediyor?!"..

gerçekten söylemek istediğim açık, "anlam"dan uzak her yaklaşım; ciddiye alınamaz. çünkü, "ben beğendim" cümlesine vereceğiniz yanıtlar, neresinden bakarsanız bakın, anlam üzerine kuruludur..

yanılıyor muyum?!
Old 26.02.2004   #17 (permalink)
demon

Ne tasarIma nede digerlerine deginmeden,

Kolaj bilindigi uzere bir tekniktir bu teknigi nasIl organik yada inorganik diye ayIrabiliyorsunuz merak icindeyim.Boyle bir ayrIm varda bizmi atladIk ?Gercekten merak ettim kaynak gostererek aydInlatIrsaniz sevinirim.

Old 26.02.2004   #18 (permalink)
LostPixels

LostPixels's Avatar

Alıntı:
neden ortak dil kuramadığımızı anlamakta güçlük çekiyorum..

{*}
kolaj için, "inorganik" dememe gösterdiğin tepki nedir, nedendir anlamış değilim..
yanlış bir benzetme yaptığımı mı düşünüyorsun?! nedir?!

kolaj'ın ne olduğuna dair örnek vermeni de anlamış değilim. "kolaj'ın ne olduğu konusu"nda hemfikiriz bence.. organik ve inorganik konusu'nda anlaşamıyoruz sanırım ama neden, kolaj örnekleri verdiğini yine de anlayamıyorum..

zaten, söylediğim de şuydu;

"kolay gibi ya da tersi, arada duruyor. bu bi seçimse; o zaman bunun altı çizilmeli.."

şimdi bu kadar, iyi niyetli bir düşünceye; "bak! kolaj budur.." "tartışmak için tartışmak istiyorsan tartışalım" dedirten nedir bilmiyorum..benim hangi "kendimi bilmezliğim"dir bunun nedeni(!) soruyorum..

{*}
anlam'dan bu kadar uzak durmanın, açıklanabilir bir tarafı olduğunu anmıyorum. öyle olsa kavramsal sanat diye bir şey olmazdı. bir nötrmont, anlamdan elbette sorumlu tutulamaz. ama hayata karşı duruşumuzda dramaturji'nin {en azından, neden/sonuş ilişkisi'nin} hiç mi referans kabul edilecek bir yanı yok?!

tutucu bir, "gerçekllik" aradığım sanılmasın. sadece, sanat eseri ya da adı her ne ise, varolan "şey"e, sanat'tır dedirten nedir. sadece estetik olamaz. {denge vs.. akademik denklemi zaten estetiğin içinde olmazsa/olmaz olarak düşünüyorum}

en azından, bu bir bitirme projesi olsa, yine de sorarlar; "burada kullandığın figür'ün anlamı nedir?!" ya da yine en azından, "bu neye hizmet ediyor?!"..

gerçekten söylemek istediğim açık, "anlam"dan uzak her yaklaşım; ciddiye alınamaz. çünkü, "ben beğendim" cümlesine vereceğiniz yanıtlar, neresinden bakarsanız bakın, anlam üzerine kuruludur..

yanılıyor muyum?!
Anlam konusunda zaten illustrasyonu gonderirken yazdım ne icin yapıldıgını ve ne anlam ifade ettigini, daha derin anlamlar icerdigini düsünmüyorum bu yüzden daha derin bir muhabbete gerek yok bu konuda. hayata durusumla da alakası yok bu işin... o tarz isler olunca zaten yazarım altına gerekeni. bu bir dergi için yapılmış bir tasarım. bu kadar. Zaten ben anlamdan konusmayalım demedim, anlam hakkında yorum yapmak imkansız dedim, zira benim kafamdakinin bir yansıması bu iş, sadece ürün üzerine yorum yapılabilir, tasıdıgı anlamın kisiden kisiye farklılasması gayet dogal olacaktır. Zira anlam yükleme oznel bir sürectir.

Calismalarda kullanılan farklı tekniklerden biridir organik ama karsıtı inorganik degil geometrik tir. Organik calismalar daha curvy ve naturel formlardan olusur. Geometrik yaklasim ise konturler, kareler, daireler ovallerden olusur.

Kolaj ın ne olduguna girmeyecegim ama bu bir kolaj degil onu anlatmak icin ornekler verdim.

Inorganik, organik konusuda yapılan birsürü tartısma var, ama total bullshit bence zira sınırları tam belirtilmis 2 alan degil bunlar, resim konusunda ozellikle bu tartısma yapılıyor (surrealistler ve kubistler.. vs) Zira natural formları ne kadar kullanırsan surreal e kayıyorsun o zaman da inorganik e kayıyor vs gibi....

neyse daha fazla uzatmak taraftarı degilim, ama net bir sekilde tekrar belirteyim ; bu tasarımın ne icin yapıldıgı belli , anlatmak istedigim seyi zaten soylemistim, stili belli, sonuc ta bu ... yorumlar icin tesekkurler.
Old 26.02.2004   #19 (permalink)
La Haine

selam,

{*}
demon'un yaklaşımını yapıcı bulmadığımı belirtmeliyim;

"tasarıma bir şey söylemeden" diye bir şey yok!
ben iş'i beğendiğimi, hatta söyleyebilecek tek şeyim'in olduğunu belirterek lafa başladım;

onun içindir ki, demon'un yaklaşımı'nın hiçbir elle tutulur bir yanı yok.

{*}
söylediklerim hâlâ "süper anlaşılmamış" durumda..
organik/geometrik durumu tamamen söylediğimin dışında bir şey.

kolaj kelimesini kullanış şeklim şudur;
lostpixels'in yaptığı, "televizyon/el/alev"in genel kompozisyon içinde "ne kolajmış, ne de kolaj değilmiş" gibi duruyor. yorumum/önerim bunun "ya kolajmış" ya da "değilmiş (organik, genel dokuyla uyumlu, ayrıksı olmayan) olması,dır.

yok eğer "ben zaten bu etkiyi istemiştim" deniyor ise de; yani ne kolaj / ne değil;
o zaman "bunun bir seçim olduğunu"nun altının çizilmesi'ydi yorumum; o kadar..

şimdi bu yorum için, "kolaj nedir?", "organik'in tersi inorganik değil geometrik'tir"e kaymaya gerek zaten yok..

{*}
ikinci, eleştirim ise,
bu tür çalışmalarda kullanılan figürler'in birbirine benzerliği idi; ok, çiçek vb..

bu konuda gerçekten tepkisel davranıldığını düşünüyor ve bizi ileriye götürücek bir tartışmanın, nedense önünün kesildiğini düşününerek, bu konuyu en azından zoque.forum'da tartışmanın/konuşmanın düzleminin henüz merak konusu olmadığını görerek, erteliyor, hatta şimdilik gündemden kendi adıma kaldırıyorum..

{*}
anlam konusunda,
iş'in geneli'nin anlamı üzerine lostpixels'in söylediklerini zaten yoksaymıyorum.

ancak,
çalışmayı oluştura figürlerin her birinin kendi başına ve diğerleriyle kurdukları ilişki bazında, kendi insiyatifleri dışında, bir "anlam" a hizmet ettikleri görmezden gelemeyiz.

her bir obje'nin, hem kendi başına bir "anlam"ı,
hem de, içinde bulunduğu düzlemle varettiği {diğer obje ve figürlerle birlikte} bir "anlam" elbette vardır/olacaktır.

görüşmek üzere,

Mesaj La Haine tarafından 26.02.2004 (16:54) yeniden düzenlendi..
La Haine şu an çevrimdışı  
Old 26.02.2004   #20 (permalink)
demon

Hoy ?

Ne yaklasImI ? ne yapIcIsI ? Ben bu tarzI zaten seviyorum cok da 4x4 luk bir calIsma bence...ne diye tasarIma illa bir kulp takmak durumunda olacakmIsIm ki ? bence dedigim bir kac nokta vardI onlarI belirttim onlarada yanItImI aldIm bitti.

Diger sordugum soruda direkt ikinizeydi bir anlam kargasI olduguna gore ve benim su ana kadar ogrendigim dogrultuda boyle bir sInIflama olmadIgI icin size kaynaklarInIzla* beni aydInlatmanIz yonundeydi.

gorusuruz tabi

Etiketler
kontrol , calisma , yeni

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi