|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yeni Çalışma - Kontrol
Bu parça Trendsetter dergisi Mart sayısındaki bir yazı için yapıldı. Yazının konusu bazı medya patronlarının kendi kanallarını kullanarak manipulasyon yapmaları üzerine. Üretim ; - Once arka planı konusunda farklı denemeler yaptım, sonra bu flu luktaki bir renk dokusu iyi olacagını düsündüm. - Flu yesil zemin (bir fotograftan blur edilerek yapılmıstı) nin derinligini pek sevmedim, arkasına bir karton kutu resmi koydum, cok farkedilmese de derinliğin degismesini, renklerin farklılasmasını sagladı. - Daha sonra konsept dogrultusunda düsündügüm televizyon resimlerini yerlestirdim, bunlar bildiginiz tv fotograflarının threshold edilmis, sonrasında da brushlanmis halleri - Sonra arkaya el fotografını yerlestirdim, biraz sildim, biraz brushladım ki daha derinligi belirginlessin... - Daha sonra sag tarafa daha once yaptıgım baska bir isten aldıgım komplex bir parcayı yerlestirdim, layer blendingiyle oynarak, arka plana yedirdim - Bu yerlesim noktasına geldigimde bir kac texture eklereyerek resmin gorusunu biraz daha eskittim, (tül perde, asfalt vs. evde ne varsa artık )- Sonra iş brushlamaya geldi, burası icin soylenecek birsey yok, artık goz nizamıma gore yerlestirdim, konsepte uygun seyler vs. - En son biraz desature ettim resmi siyah alanlar daha net ortaya cıksın diye. Budur. Orjinal hali daha da büyük tabii.. Resime buradan ulasabilirsiniz ; http://www.lostpixels.net/images/control.jpg
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Yeni Çalışma - Kontrol
Diger calIsmalarInIda gormustum.Soylencek pek birsey yok aslInda cizgini seviyorum.ImageIn cok keskin bittigini dusunuyorum.AcIkcasI daha yukleniyor diye de dusundum :P ama sonucta bu bir dergi icin kullanacagI icin no problem.Bu sekilde 4 parmagIn gorulmesi yerine 5 parmakda mI belirli olsaymIs dedirtti bide.Renkler, uygulanIs dort dortluk tebrikler eglenceli ve zevkli bir is cIkartmIssIn.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
yetenegine ve teknigine lafim yok. calisma iyi. ancak zevk meselesi sanirim. cok karisik calismalar sarmiyor artik beni. bi calismada onlarca layerle calisip, satirlarca font, effectler, sayisiz brushlar kullanip hep karistirmak calismayi güzzellestirebilir belki, fakat daha sade calismalari göremez olduk. kendisini zevkle izlettiren cok iyi fikir ürünü olan calismalar vardir. teknik cok iyidir, az kullanilmistir, ama calismanin tipografisinde balance'sine kadar hersey mükemmeldir.
ya da bu trend mi bu zamanda? belki de ben geri kaldim... tekrar söylüyorum, bu elestiri yapilan bu calismaya degil. bu benim meclisten disari bi yorumum. iyi calismalar
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul/karaköy
|
televizyonların üstindeki figür bana bi gazete logosunu anımsattı
zaten bunu anımsatmak için kullanmışsındır zaten. güzel ne kelime çok güzel olmuş eline sağlık tarafsızca her kesime hitab edebilmeyeyi başarmış bi çalışma . tebrikler |
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
şık bir iş olmuş, eline sağlık..
tek söyleyeceğim, kolaj etkisi'nin ya biraz daha altı çizilmeli ya da tersi. bu haliyle, nedense; tam ikisi'nin arasında duruyor. bu bir şeçim ise; o zaman biraz daha bu 'dil'e vurgu olmalı diye düşünüyorum.. {genel olarak, bu tür çalışmalarda kullanılan motiflerin birbirine benzerliği'nin üzerine tartışabiliriz de /ayrıca..} görüşmek üzere, evrensel. |
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Çalışmalarını çok sıradışı ve özgün buluyorum.
Bu çalışma da kontrolun doğasını hissettirecek, gölge bir yüz, gölge bir takım elbiseli veya elin vuruculuğunu dengeleyecek gizli bir korku öğesi temayı kuvvetlendirebilirdi diye içimden geçiriyorum. Eline sağlık.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|