Zoque.Forum
»
döküman veya bilgi paylaşımı
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
döküman veya bilgi paylaşımı
slm,
konuya nasıl başlıyıp baglıyım bilemiyorum ama sizden epey bir yardım umuyorum sorularıma hemen geçmeden önce durumu biraz anlatayım size ; okuldan bir kaç arkadaş bir araya gelip kısa metrajlı bir film çekmek istiyoruz , kurgu henüz şekillenip kagıt üstüne geçmiş degil fakat kafamdaki kişiliklerin eksiklerini tamamlamam için sizin yardımınıza ihtiyacım var çekmeyi düşündügüm film de 4 ana karakterin kişilik çatışmaları ve paranoyalarını belki bir psikoanaliz şeklinde görüntülemek istiyorum fakat ne yazıkki bu konuda yalnızım (malum vakitsizlik) tek başıma da yapabilirim fakat kendi yaşadıgım veya gördüklerimden öteye gidemem buda farklı pencelerin kapalı kalması anlamına geliyo ne yazıkki ve bunu istemiyorum ben , tam bu noktada daha önceden var olan örnekli metinlere ihtiyacım var , kalkıpda senaryo istiyorum felan demiyorum yanlış anlaşılmasın sakın ama dedigim gibi kendimi aşmam söz konusu (görmedigim hisetmedigim yaşamadıgım şeyleri yapmam mümkün gibi gözükmüyo ) degil bilgim dahilinde elimizden geleni yapma neyetindeyiz sadece yaşanmış veya örneklenmiş paranoyalar , kişilik çatışması , cinsel kimlik üzerine yazılmış yazılara veya onun gibi benzer dökümanlara ihtiyacım var ; atıyorum bir arkadaş grubundaki samimi olmıyan dostluklar çerçevesin de yaşanan paranoyalar atıyorum iki dominand kişilik arasında ki yaşanan dialoglar veya çatışma örnekleri veya baskın bir karakter olmadıgı halde çevresinde ki dominand karakterleri kabullenmeyen sürekli o baskın karakterler ile yaşadıgı çatışmalar tarzında bir de filmi digital ortama yani pc ye aktardıkdan sonra film üzerine oynamaları hangi program vs ile yapacagımı bilmiyorum , internet üzerinde kısa süreli bir araştırma sonuç vermedi belki filmi kesip biçmek çok zor olmıyacak ama digital ortamda tıkanma korkum da yok degil daha önce bu konuda deneyimleri olan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim umarım yeterince açıktır yazdıklarım ![]() saygılar...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Dostum. Senaryo'nun konsepti yada teması konusunda bence yardım bulman zor. sebesi ise nice teknik bilgiye sahip, hertürlü ekipman imkanları olan şahıs yada gruplar bile özgün senaryo konusunda sıkıntı çekmeleri... bence senaryo konusunda iş sana ve ekibine ait. ama belkide sana yardımcı olan çıkar bilemem. eğer ilgilenenler olursa, bu şahıslarla kafandaki tema yı şahsi mail adreslerine göndermen yada imkan bulursan birebir görüşmeni tavsiye ederim, daha çok verim alacağın kesin.
Teknik olarak izlemen gereken yol ise hiç kolay değil. senaryonun çekilebilirliği konusnuda gelişim sağlandıktan sonra ana karakterlerle deneme çekimi yapmanı ve defalarca bu görüntüleri izlemeni tavsiye ederim. hatta fotoğraflar yahut el çizimleri (skeç) ile storyboard oluşturman sana daha disiplinli bir yol izlemene yardımcı olacaktır. çekim ve post production aşamalarında ise tavsiyem. şudurki Mini DV diye anılan Digital video Kameralarla çekimlerini yapman sebebi ise bilgisayar ortamına kolay ve temiz bir yoldan ham görüntüyü alabilmen. gerisi kolayca bulunabilecek Adobe Premierre yahut Final Cut Pro gibi digital görüntü işleyici programlarla görüntülerini dilediğin gibi makaslayabilirsin. ama keşke herşey yazdığım kadar kolay olsaydı... şimdilik aklıma gelenler bunlar haydi kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
yazdıklarıma yorumda bulunan diger forumlarda ki arkadaşlar da aynı tepkiyi verdiler fakat senaryo konusunda bir sorunum yok bunu üstüne basa basa söylüyorum sorun olarak görüp yardım istedigim konu daha önce den yapılmış örneklemeler yani bir doktor/ hasta ilişikisi olabilir , kişinin kendi yaşadıkları ve not aldıkları olabilir vs vs yani ben burda veya başka bir yerde "bana bir konu bulun arkadaşlar" yada "bana hazır bir senaryo verin" demiyorum çekilmesi düşünülen filmin kurgusu tamam , oynıyacak kişilerin yansıtacakları konular ana başlıklarıyla tamam eksik olan şey kendi kendime çok fazla dialog üretemicek olmam yukarda da yazdıgım gibi daha önce bu tip bir konuda deneyimim olmadı o yüzden yazdıklarım veya yazacaklarım kendi iç dünyam olacak ve 10 dakkalık bir görsel için yeterli olmıyacagıdır belki de yeterli olsa bile bu beni tatmin etmiyecektir bu noktada profesyönel bir destek manasında misal "Sigmund Freud'un Psikanaliz Ve Uygulama" kitabındaki yapılan psikanalizler örnek teşkil eder benim için bu tip de örnekler de aradıgım şey kişilik çatışması , paranoya ve cinsel kimlik üstüne bunlarla ilgili kitab , internet sitesi veya bu msj ı okuyan birinin günlügünde yazdıkları bile bir çok pencere açabilir hoş bu kadar çok şeyi takip edecek vakit varmı derseniz elbette ki yok ama neyse yinede araştırmaya devam ediyorum elimden geldigince sanırım bu tip işlerle meşgul insan sayısı tahmin ettigimden de az ![]() saygılar ...
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bursa'da yaşayan ve 5 in üzerinde Kısa Film çalışması bulunan sayın Suat Şenocak la geçtiğimiz yıllarda "Metruk" isimli kısafilm projesinde çalıştık. bu film'de problemini bilmeyen bir hastanın Psikolog'tan aldığı yardım ve gelişen olaylardan bahsediyor. özellikle hasta doktor arasındaki dialoglar ilglini çekebilecek türden.
Kendisine suatsh@hotmail.commail adresinden yada 121491436 nolu icq dan ulaşabilir filmin kopyasını rica edersin. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
hemen icq dan kontak kurayım umarım ortaya saglıklı ve paylaşılabilir bir çalışma çıkartabiliriz saygılar ...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!