Zoque.Forum
»
Film izlerken.
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Forumda toplu histeri var galiba.
![]() Aynen bende gerek film izlerken gerek yolda yururken, gerekse bir cafede otururken. Bütün ayrıntıları incelerim, ve sonunda "ben daha iyisini yapardım" diyorum hep (bazen de " hakkını vermek lazım!" dediğimde olur)Bu forum zaten hep tasarımcı insanlar ile dolu oldugunu ispat etmiştir. ![]() Film izlerken izlediğim film, kalitesi düşük ya da tarihi "müzayede" film tekniklerini kullanıyorlarsa, o filmi izlemek bana artık zevk vermez. (Ama bu film 2003 cekimli ise) İzlediğim film 1980 yada 90 li filmler ise ondan ayrı bir zevk alırım. " baksana adamlar bu sahneyi ne güzel cekmişler" derim kendi kendime. Cogu zamanda fiilme girmeden once ben bu filmden zevk almalıyım derim, kendimi o pskiolojiye sokarım. Bu metodla kimsenin begenmediği yada korkmadıgı sahneri buyuk bir memnuniyetle izlemiş oluyorum. Filmi 2. defa izleyince oyle olmuyor tabi. Hemen film kritiğini yapmaya başlarken buluyorum kendimi. Bu arada Bahsettiğim 2003 yapımı film ise "Final Destination 2". Hani "Cube" filminde gordugumuz adamın vucudunun kuşbaşı et misali oldugu sahne de "lop lop" yere yıgılmaları efekti var ya bunu sonrada butun filmlerde görur olduk. mesela "ghost ship" veya "Resident evil" (R.E. daki sahne daha güzeldi ) İşte FD 2 ise bu kervanın son zinciri gibi gorunuyor. Ne gereği var bu tekniği bu filmde kullanmanın.Sanki bir takım ticari kaygıları var. Gercek hayatta oylemi oluyor sanki. Veya insanlar olmeden once sanki fıs fıs ile dısarıya kan fıskırtlamarı sahnesi. Goren geriye ceset kalmadı zannediyor. Gercekte boyle mi oluyor acaba. Ama filmde meydana gelen kazalar konu itibari ile iyi ele alınmışlar. Arkadaşlar bir film arkadaşı tavsiyesinde bulunmuşlar bulunmuşlar. Bu zat kesinlikle film esnasında gereksiz konuşan yada filmi izlerken ses cıkartacak abur cubur yiyen bir zat olmasın. Filmin tüm zevkinin icine ediyorlar. ![]() Not: FD 2 filmini bu gece izlemem nedeni ile olayı biraz abartmış olabilirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
Filmin yapısına müdahale etme isteği olduğu gibi.....
Belki size çok komik gelicek...Ben kendimi çok garip hissediyorum bu olayı yaşayınca... Bazı güzel filmleri 2 veya daha fazla kez izleriz. Örneğin matrix...ve sürekli ileri sar geri sar yaparız bilgisayarda izlerken ve bu bir süre sonra alışkanlık oluruz. Kareleri yavaş yavaş geçerek ahta yakalamaya çalışırız....olaybu. Peki bunu televizyon izlerken yapıyomusunuz ![]() Cnbc e de diizi izlerken anında geri sarmak için fırlayıp " aman abiya napıyosun bu tv nası alcan geri " deyip hayal kırıklığı ile koltuğunuza geri oturdunuzmu...Bu çok sıkoluyorbana ve garip hissediyom kendimi...Bazende korkuyom hani arkadaşlara rezil olcam die. Geri almak için kumandayla uğraştığınızı düşünsenize... -Napıoyosun abisen -geri almaya çalışıyom şu sahneyi -olum manyakmısın ya bu televizyon -hönk )
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bana daha çok dizilerde oluyo bu. Ve özellikle seneryo konusunda. işte ahmet ne güzel koydu cevabı değil de senarist ne guzel cevap düşünmüş diyorum. ve böyle demeyenler de çok komiğime gidiyo
![]()
|
|
|
#17 (permalink) |
|
aynı sorunları bende belki yıllardır yaşıyorum. birde benim gülme huyum var, o daha da beter birşey. halka'da kahkahalara boğulmuştum salondan çıkarmışlardı beni
ama en çok bilgisayar efektlerinde kafam dağılıyor, 3d programları kullanmanın kötü yanı.benim tavsiyem gece 12-1 seanslarına gitmek, hafif uykulu ve yorgun olunduğundan düşünemiyorsunuz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
öneri olarak kendinizi kandırmaya çalışmanızı sunuyorum.. kaptırmaya çalışın filme kendinizi, nefes falan almayın cok heyacanlanmış gibi yapın.. filmin içindeymiş gibi düşünmeye çalışın.. iyi bir filmse zaten kendinizi kandırabileceksinizdir.. filmde kendeninden birşeyler yakalamak, olayların bir benzerinin size de olduğunu hissetmek insanda merak uyandıracak birşeyler bulmak filme bağlanmayı sağlar.. deneyin bakalım
bu arada kendinizi kandırmaya çalıştığınızdan kendinize fazla bahsetmeyin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!