|
|
#1 (permalink) |
|
Film izlerken.
Sizede olurmu bilmiyorum. Psikologlarlamı konuşmam lazım onuda bilemem tabi. En manyak atmosfer olsun ne korku var nede başka bişey. Filmiz izlediğim her karede "hmm burda şu teknik kullanılmış, burda bu!" "hmm adamlar sağlam ekipman kurmuşlar, acaba kaç günde bu set hazırlanmıştır vb." gibisinden sürekli yapım tekniği ve kamera arkasıyla ilgileniyorum. Dolayısıyla tad almak zor oluyor. Sizdede olur mu bu durum? Biraz gıcık bi huy da!
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
nerde izliyorsun filmi?
Evde izliyorsan, bu normal. Sinemada böyle oluyorsa, tavsiyem iyi bir sinema arkadaşı edin kendine, ilgin başka yönlere çekilir belki. Biriyle gidince tepkiler daha senkronize oluyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul***Antalya
|
Se7ven'ınkine benzeyen bi hastalıkda bende var.Yani ; Yolda yürürken tabela tasarımlarına içtiğim meyve suyunun kutusunun üzerindeki baskıya okuduğum gazetedeki montaja kısacası tasarımla ucundan bile alakası olan herşeye...Bazen o kadar ağır oluyorki başım çatlıycak gibi oluyor kaldıramıyorum.Ama ne yapayım ben bir tasarımcıyım bu benim doğam da var
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
insanın işiyle alakalı gibi geliyo bana. ilgilerin ne yöneyse, baktığın herşeyde ilgine yönelik şeyleri düşünmen ve onlara daha çok dikkat etmen normal..
sinema arkadaş iyi bir çözüm olabilir gerçekten. denemekte yarar var. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Se7en.. Durumunu hiç iyi görmüyorum
Eğer yorum çok fazla okuyorsan ya da film aşırı fazla izliyorsan bir müddet sonra otomatik olarak algılıyorsun olayları.. Ya da o çekilen ekipmanları çok iyi biliyorsan...Klasik gençlerin gizlice gittiği bir havuz filmi vardı.. Her sahnesini bilmiştim.. Klasik işte Eğer bunun gibi birşeyse durumun normal...
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Çoğumuzun mesleği, ürünün görünmeyen yüzünde, yani mutfağında olduğu için, işimizle bir şekilde bağlantılı olan işleri (Sinema, reklamlar v.s ) izlerken (veya görürken diyelim), ister istemez o işin mutfağında ne yapılmış, nasıl yapılmış, ne kadar yapılmış gibi teknik konuları düşünmeye başlıyoruz. Bu durum bende de hat safhada. Hatta sinema filmlerinin set kayıtları benim daha çok hoşuma gidiyor. ana filmden alabildiğim tadın iki mislini alıyorum.
Eğer Sinema'da da aynı sorunu yaşıyorsan, iyi bir sinema arkadaşı edinme fikri yararına olabilir. Ama dikkat et çenesi düşük biri olmasın... bi işe yaramaz sonra. ![]() - Abi baksana, gördünmü Neo'yu , süper dövüyo Ajan Smith'i. Hastayım bu adama yaw, süper oyuncu walla, bütün filmlerini izledim ben DVD'de. - Bi sussan da filmi izlesek.... yaw matrix ney yaw... bu gözlüklü adam kim... Geçmiş olur inşallah
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Bikaç seçenek
1- Filmi izle ve çık 2- Filmi izlerken detayları bi kenara yaz çıktıktan sonra tartış. 3- Film izleme ve kurtul bu dertten ![]() O değilde sinemaya girerken mısır patlağı alanlara ve onu film esnasında yiyenlere hasta oluyorum. kafalarını o poşetlere sokasım geliyor. ama yapamıyourm. Bak benim derdimde bu işte. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
aynı problem bende de var ve ben de düşünüyodum sadece ben mi sorunluyum diye.
ne kadar iyi atmosfer olursa olsun kamera arkasından izliyormuşum gibi filmleri. diyelim korku filmi oyuncular mükemmel performans sergiseler de düşünüyorum ulan bu odada yalnız değil ki, karşısında onlarca set ekibi var dolayısıyla kopuyorum olaydan. duygusal filmlerde de diyelim sevgililer mi ayrılıyor. çok etkileyici olabilselerde diyorum olm bunlar normal hayatta suratlarına bile bakmıyolar film bu film. bunlar küçükken büyüklerin sürekli bize film bu film gerçek değil demelerinden kaynaklanıyo olabilir. teknik olayı daha farklı tabi. mesela matrixte kamera tırın altından gidiyo düşünüyorum sürekli acaba nasıl bi sistem olabilir bu uçan kamera olamaz demekki bilgisayarla yapmışlar. adamlar dövüşüyo kungfu ben film için acaba kaç saat dövüş eğitimi aldılar onu düşünüyorum. sinama da tvde farketmiyor. her seferinde bi psikolog gibi kendimle konuşsam da, olm tadını çıkarmaya bak herşeyi unut gerçekmiş gibi izle desem de, kurtulamıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
Bazen izlediğinden bi tad alamıyosun. Çünkü sana yutturamıyolar o abartılmış olayları. Konusuda pek sarmazsa hiç zevk alamıyosun çünkü nası yapıldığı hakkında az da olsa bilgi sahibisin ve üzerine düşünmeye başlıyosun filmin ortasında. Tabi kopuyosun bazen. Ama olayı abartıp "Ne var ya bende yaparım bunu. Öff yaa bilgisayar hilesi değilmi işte..." deyip kapatmıyorum filmi allahtan
)
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: kastamonu
|
ben de özellikle renklere çok takıyorum. filmin genel havası, renklerin, ışığın kullanımı çok dikkatimi çekiyor. her filme bu yönden bakmaya başlıyosun bi süre sonra
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!