Zoque.Forum
»
Revolutions - The End... filmle ilgili detaylar bulunduğundan izlemeyenler okumasın!
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Animatrix serisinin dışında websitelerinde (whatisthematrix.com)yeralan çizgi romanlar var, onlardan birinde yanılmıyorsam yeraltındaki devasa boşluklarda buğday falan yetiştiriliyordu.
Ayrıca yazılımların yiyeceğe ihtiyacı yok ki.... (Bu kısım benim görüşümdür...) ![]() |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Uzun bir cevap ama dolu dolu lütfen kızmayın.
Yaşam destek sistemi: Hatırlarsanız 2. filmde Neo ile konuşan ak saçlı bir senatör vardı. Uyku tutmamış ve katlardan birinde oturmuşlardı. Bu makinelerin ne yaptığını anlıyorum diyerek yaşam destek sistemlerini göstermişti. Ama kısaca senin ne işe yaradığını bilmiyorum. O sahnelerde bir geri dönüşüm ve enerji sistemi gördüğümü belli belirsiz hatırlıyorum. 3. filmde kadın bomba yapmak için dibek tabir edilen buğdayı una çevirmek için kullanılan sarmısak dövücü gibi bir sistem kullanıyordu. Önermeler 1- Ortamda tahıl üretiliyor. 2- Matrix'in beslenme sisteminden yararlanıyor olabilirler (İnsan tarlaları için kullanılan besleyici sıvı akışı). Bir çeşit parazit hayat. 3- Matrix Atık sisteminden de yararlanıyor olabilirler. Sonuçta Neo Matrix'ten gerçek dünyaya atık sistemi ile atıldı. Aynı atık sistemine Zion bağlanmış olabilir. 4- Topraksız tarım yapılıyor olabilir. 5- Güneş yerine dev aydınlatma sistemleri bulunmuş olabilir. 6- Zion enerji için yine Matrix'e parazit olabilir ya da makinelerin enerjisiz kaldık anne feryatlarıyla nedense akıllarına gelmeyen nükleer reaktörlerden yararlanıyor olabilirler. 7- 2.filmde Neo Matrix'ten çıkışta karşılanınca herkes oğlumu da kurtarıp uyandır babamı da kurtar deyip üzerine saldırmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam daha sonra onlara bırakılan hediyelerde yiyecek veya çiçek vardı. Yanlış hatırlama ihtimalim fazla. 8-Eğer yeraltında sağ kalan hayvan varsa onları yiyorlardır. Ama yoksa tüm bu beslenme ve güneş görmeme sorununa karşın neden Mopheus'un her filmde daha irileştiğini, beyaz ırktan insanların neden bembeyaz bir kireç surata sahip olmadıkları, dişlerinin neden dökülmediği, çocuklarda neden Raşitizm görünmediği, yaşlıların nasıl olupta kemik erimesinden etkilenmediğini açıklamak biraz zor oluyor. Gönderme : Maymunlar cehennemi-> sağ kalan insanlarla karşılaştıklarında o insanlar ne haldeydi, ne renkti, saçları var mıydı? 9-Matrix'te yemek yemek zamanı İnsan tarlalarınında yemek zamanı aynı olmalı. Ne demek bu ? Bağlı insanlardan biri Mcdonalds'ta yemek yediğine inanıyorsa sistem onu lapalarla besleyici sıvılarla tam o anda beslemeli. Yoksa vücut şoka girer. Beyin yemek yedim der insülin salgılar sindirim sistemi çalışır. ve güm. Buradan çıkan sonuç Ziondaki insanlar gemilerden Matrix'e girince yemek yememelidir. Örneğin 1. filmde Ajan Smith'e bilgi veren ajanımız restoranda yemek yiyemez. Çünkü orada dayak yiyince burda ölen orda yemek yiyince burda doydum sinyali üretir. Öyleyse bu mankenlerin neden zapzayıf olduğunun bir delilidir. Matrix az yemek tüketelim diye bizi zayıflığa özendiriyor olabilir. ![]() Daha devam etmeyeyim benden bu kadar.
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
İzleyenler vardır... Dr. Strangelove filmnide de yeraltında yaşama olayı vardı.
Dr. Strangelove'a göre yeraltında uzunca yıllar yaşamak mümkün. Nükleer enerji ile sınırsız enerjiye sahip olunabilir. 1 erkeğe 10 kadın oranıyla nsan neslinin devamı sağlanır. Seralarda meyve-sebze yetiştirilebilir, hayvanlar besiciliği ve kesimi yapılabilir... Filmde bahsi geçen en ilginç nokta insanları orada yaşamaya ikna etme konusunda söylenenler... DR.'a göre insanlar sadece tekrar dünyaya çıkacakları günün merakıyla orada yaşayabilir. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
http://www.sinemafanatik.com 'dan Alıntı:
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 14.11.2003 (17:20) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
|
Alıntı:
filmlerde mutlaka bir iki söz adamı yer bitirir ya. mesela fight club'da "only when you lost everything you free to do anything " vb. (gerçi fight club'daki tüm replikler süper ayrı konu )bence revo.nunda en kral sözlerinden biride oydu filmi ilki kadar atraksiyonlu beklemek yanliş olur diye düşünüyorum. çünkü artık belli bir amaç var ve ancak bu amaclar dogrultusunda bazı sahneler gerçekleşebilir. belkide matrix'in ilk filmini 30-40 kere izledigimiz için süper sahnelere karşı artık bir alişagelmişlik söz konusu olmuştur. ondan revo.dakiler pek koymamiş olablir. çogu kişi gibi bende filmi herkesin farkli yorum yapabilmesi için bir sürü açık kapı bırakilmiş halde bitirmelerine helal olsun diyorum.
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Melbourne
|
Soylenicek pek bisey kalmamis film hakkinda ama guzel bi seri yapmislar gercekten yonetmeninde dedigi gibi bi baska benzeri yok filmin isin ilginc yani ise filmden de kopyalana bilecek pek bisey yok cunki hikayenin icindeki hersey birbirine bagli gidiyo...
Sonuc olarak ben beyendim.
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
1 . matrix' in üzerine ne kasarız... ne kadar sağarız ... kim neyi istiyor... her seyirci profiline bir şeyler nasıl veririz... her tür seyirciye nasıl hitap ederiz...
sonuç hüsran bir 2 ve 3 matrixler olmuş. Dikkat ederseniz... hepiniz de çok iyi hatırlarsınız... birinci matrix çok iyi yazılmış... bir bilim-kurgu için oldukça iyi kurgulanmıştı. ancak diğerleri tamamen ticari... mesaj kaygılı... herkese herkesime sesleneyim, karate oynuyan bilgisayar çocuklarından, felsefecilere, hristiyanlardan, musevilere, bilsiyarcılardan, aşk filmi sevenlere her kesi kucaklayayım filmleri olmuş. 1 güzeldi... |
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hep gözden kaçan bir nokta var
MATRİX en başından bir SERİ olarak tasarlanmıştır! herkes ilk filmin başarısı üzerine 2 ve 3 ün yapıldığını düşünüyor ancak yapımcılar ilk filmi garantilemeden diğer 2sine yatırım yapma riskine girmediklerinden bu kadar geç gelmiştir 2 ve 3... ticari kaygılar 1 de ne kadarsa 2 ve 3 te de o kadardır, ve bilen bilir, japon anime ve manga kültürü de o ticari kaygı dediğiniz güzellikler üzerine kuruludur.. |
|
|
|