Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Sinema » Neredesin Firuze!

Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 01.03.2004   #1 (permalink)
metromen

metromen's Avatar

Yer: İzmir
Neredesin Firuze!

Yönetmenin de dediği gibi "Bir oyunculuk sirki!" sadece oyuncuları ve onların muhteşem performansları için gidilebilcek bir film. Öyle ahım şahım bir senaryosu yok ayrıca görüntü yönetmeninin acemiliği de amerikan filminden alındığı belli olan belirli bir mantıkta sıralanmamış kamera açıları ve çekimleri ile belli oluyor. Eğer boş zamanınız varsa ve bolbol gülmek istiyorsanız gidiniz.

Bunu sonradan ekledim genel olarak filmde hafif Emir Kustarika havası var. Karmaşa tantana falan derken Underground ve çingeneler zamanındakine benzer.

P.S. Ayrıca izleyenlere bir sorum olacak Özcan Denizin mavi kıyafetini satın alan adamın odada saz çalarken birlikte yakalandığı hatun oyncunun (hani şu kırmızı iç çamaşırlı olan) kim olduğu konusunda bir fikri olan var mı?

Saygı ve sevgilerimle

Mesaj metromen tarafından 02.03.2004 (08:38) yeniden düzenlendi..
metromen şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.03.2004   #2 (permalink)
erk

Re: Neredesin Firuze!

oyuncuları açısından baya iyi...ama hikaye neyi anlatıyor...

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 01.03.2004   #3 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

beğendim ben filmi baya ki 2 kere gittim kıyafet seçimleri, oyuncuların tavırları felan filmin alaycılığına alaycılık katmış. cem özer ne kadar sevilmeyen bi adam olsa da bu filmde rolünü süper yapmış, zaten kendisi de demişti sanırım ben oyuncuyum, bi ara kendimi kaybedip oyunculuğumdan çok başka şeylere yöneldim gibisinden.

neyse @erk, farkedebileceğin üzre Istanbul plakçılar çarşısının cidden insanların umudu olduğunu, şöhret uğruna neler yaşandığını kısacası bu piyasadaki gerçek hayatı anlatıyor.
Old 01.03.2004   #4 (permalink)
refo

refo's Avatar

Yer: istanbul

..........................

Mesaj refo tarafından 07.12.2006 (21:46) yeniden düzenlendi..
refo şu an çevrimdışı  
Old 01.03.2004   #5 (permalink)
hayalet

hayalet's Avatar

Yer: İstanbul

eğlenceli bir film gerçekten. gittiğimde bu kadar eğleneceğimi tahmin etmiyordum, beklediğimden iyi çıktı müzikler güzel gerçekten. özellikle müslüm gürsesin elinde sigara şarkı söylemesine bayıldım.

cem özer gerçekten iyiydi, özellikle gözlüklere koptum. genelde pek sevmem onu ama bu filmde şirin duruyodu

genel olarak bakıldığında, *özellikle sonlara doğru* herkesi kadraja alabilmek için bahaneler yaratıp karıştırdılarsa da güzel bulduğumu söylemeliyim.
hayalet şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2004   #6 (permalink)
gravity

gravity's Avatar

Yer: izmir
Görsel: 1

Herkesin hemfikir olduğu konu sanırım filmin kurgusunun ve çekimlerinin gayet amatör düzeyde olmasına rağmen oyunculuk ve şamatadan işi yırtması. Bende de aynı görüş geçerli. Aralarda çıkan "süpriz sanatçılar" da keyifli olmuş zaten bu kadar oyuncudan başkası filmi kurtaramazdı.

Cem Özer "Berlin in Berlin" de de iyiydi ya. Kendisini sevmem o ayrı...

Filmin en gıcık olduğum yeri şu ikide bir çıkan siberalem reklamıydı. Hiç bir filmde bu kadar bariz bir reklam görmedim yani biraz ayıp olmuş, kütük gibi konur mu oraya kardeşim insan biraz yaratıcılık gösterir!

Matrix'deki Nokia reklamını da hiç sevmemiştim...
Old 08.03.2004   #7 (permalink)
sahip

sahip's Avatar

Yer: istanbul

Kitsch film budur işte. Sonunda gittim filme ve hem ağladım hem güldüm... hatta bazı sahnelerde gülmem ile ağlamam birbirine karıştı...
Çok beğendim filmi, Ezel Akay tüm eksikleri yaratıcılığı ile kapatmış bence.
Kalabalık sahneler zor geçişler , üstüne çok fazla müzik ve müzikli geçişler ile ben kurgusunu beğendim, Mustafa Preşeva bence iyi iş çıkarmış.
Özellikle, UMUDUN insan ve insanlık için ne kadar önemli olduğu bütün o hay huy ve komiklik içinde çok çok iyi işlendiğini sanıyorum.
Filmin en önemli repliğide bence " İntihar edeceksen yaşayarak et" cümlesi idi.
Böylesi bir filmi kazandıran herkesi tebrik etmek lazım.
sahip şu an çevrimdışı  
Old 21.03.2004   #8 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

thread'i ancak görebildim Film gösterime girdiği ilk günlerde izleme şansı buldum. Gerçekten bencede çok güzel bir filmdi.Bazı yerlerinde gülmekten karnım ağrıdı... Kimi yerinde ağlamaklı oldum... Bence görülmeye değer, çok eğlenceli bir film. Haluk Bilginer zaten her zaman ki gibi süperdi... İlk önce oyuncu budur, daha sonrada film budur dedirtti.Demet Akbağ, Cem Özer, Ata Demirer ve diğerleri gayet başarılıydılar... Firuze rolü konusundada refo ya katiliyorum. Demek Akbağ'dan başkasını düşünemiyorum... Sahip'in de dediği gibi "İntihar edeceksen yaşayarak et" repliği çok şey anlatıyordu. Filmin sonunda Firuze'nin gelip Ferhatcan'a gelip t-shirt ile 1 milyon lira verdigi sahneler... ve daha nicesi... Karakterleri ile oyuncuları ile,kostümleri ile...+++ gerçekten eğlenceli ve izlenmeye değer bir filmdi... Başka bir filme gitmek için sinemaya gitmiştim ama Firuze'ye girdik iykide öyle olmuş
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 22.03.2004   #9 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Bence filmin çarpıcı yanı Türk toplumunu kadınların annelerin, teyzelerin ve kurtarıcıların büyüttüğü.,
Kaç yaşımıza gelsekte şöyle elimize değecek bir melek ablanın zengin bir talihin ümidiyle yaşayıp köşe dönmenin yollarını arayan bir toplum olmamız. Üstelik yaratıcılıktan çok mafya bataklarında yükselip , alçaldığımız. Sanatımızın ısmarlama ve insanımızında rüzgarla değişen fikirlere sahip olduğu.

Bu filmde çok güldüm. Resmen zorla götürdüler. Kayınpederler ısmarladı. Çıkarken yüz kere teşekkür ettim. Filmin ironisini anlamak için İbrahim Tatlıses'in, Emrah'ım , Mahsun Kırmızıgül'ün hatta Hülya Avşar'ın tüm Türk filmlerini izlemek ve çok fena Türk olmak gerekiyor. Haluk Bilginerin küfür ettiğini hiç duymamıştım o bile çok oturmuştu.
15 bin kaset basıp 25 bin iade almalarında çatladım. Topukları görelim, şizofren tanımı, gün adlarının gelişi, Ata Demirer'in bülent Ersoy taklitleri nde çok eğlendim. Kabul edelim arkadaşlar film komikti.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 22.03.2004   #10 (permalink)
valter vince

valter vince's Avatar

Yer: Ankara

Ben filmine gitme fırsatı bulamadım ama ideefixe'den albümünü aldım. Deliler gibi dinliyorum şimdi Özlem Tekin'in Kara Sevda'sı ve Bulutsuzluk Özlemi'nin Törki Törki'si çok iyi.. Oldukça kaliteli müziklerde var..
valter vince şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
firuze , neredesin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 09:34.