Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Sinema » G.O.R.A. yada Neredesin Firuze

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.11.2004   #31 (permalink)

kindarmarti's Avatar

Yer: İstanbul
Re: G.O.R.A. yada Neredesin Firuze

Dün izleme olanağı buldum 'Gora'yı , ama beklediğim gibi değildi , tabi beklentiler farklıdır kişiden kişiye değişir vs.,
Ama ; Yılmaz Erdoğan'ın Vizyontele'sini de bekledim ve coğu insan memnun kaldı çünkü yılmaz erdoğan ın kelimelere anlamlar yükleyeceğini biliyorduk ve yuklemiş yeri geldiğinde de taşlarını atmıştı "Köyümüzde kütüphane yok ama kütüphane müdürü gonderen ankara, doktoru olmayan bu köye doktor da gonderir "

"Komik adam Cem Yılmaz'danda" 90 dk boyunca midemize kramplar girmesede sırıtmakdan yüz kaslarımzın ağrımasını umduk, Gay muhabetleri, Özkan Uğurun olduğu çoğu sahneler ,Tünelde gecen gereksiz geyikler ve matrix i taşlama havaları bence çok gereksiz süreyi uzatmak için kullanılmıştı sanki ,Fragman da yaratılan hava gercekdende yoktu, ne bileyim bu biraz soyle dusundurdu beni ""Kardeşim stand-up ım 30 milyon , daha falza gülmek istiyorsanız gelin 10 milyon a bu kadar ehehehe mantığı "" birde film kesildi tartışmaları var

Ama belki beklendiği kadar efekler süper olmasada Türk sineması için bazı kapıları actığına ve Sorgulamadan sadece Gülmek için izlendiğinde, beklediğime değdiğine inanıyorum

Saygılarımla
.onur
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.11.2004   #32 (permalink)

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara

Sonunda filme cumartesi günü gidebildim. Film hakkında yorumuma başlamadan önce cumartesi günü sinemaya gitmek hakkında konuşayım. Nedense filmi izlerken bir türlü havaya giremedim bunda normalde salonun yarısı boş olurken, filmin G.O.R.A ve günün cumartesi olmasından dolayı o gün salonda bir tek boş koltuk olmamasının da bir etkisi vardı tabii. Yani alışık olmadığım bir durumdu. Sonra bir de filmin iki de bir kesilmesi (neden olduğunu anlamadım elektrikler mi gitti yoksa makine de mi sorun çıktı) de bu duruma katılınca olmadı (Filme Armada sinemasında gittim.) Doğrusu Armada sinemasını pek sevmiyorum ama salon kalitesi Kızılay'daki birçok sinemadan daha iyi ve bulunduğum yerden direk vasıta olduğu için oraya gidiyorum çoğu zaman. Geçen sene bir çok kere filmin alt yazısını koymayı unuttukları için filmin ilk 3-5 dakikasını kaçırmıştım (Tam bir rezalet! Yani makinist filmi koyduktan sonra bir bakmıyor mu sorun var mı yok mu diye?!) ve bu yüzden de yine Armada'yı pek sevdiğimi söyleyemem. Neyse gelelim filme...

GORA bence güzel olmuş. Bir Türk filmi için bunu söyleyeceğimi düşünmezdim ama efektler çok iyi. Ayrıca film bence oldukça komikti. Yalnız çok fazla da gülmedim (Tamam çok çok fazla gülmedim diyelim şuna). Peki neden? Bir kere fragman'da birçok güzel espriyi koymuşlardı. Zaten ben fragman'ı izledikten "Çok uzun olmuş 1-2 espri zaten yeterliydi." demiştim. Gerçekten de fragman'da o kadar espri o kadar görüntü koymasalar gitmez miydik filme? Filmin geçen sene yayınlanan trailer'ına bile hasta olmamış mıydık? (Bu arada trailer'daki görüntüler yoktu filmde galiba?) Çok çok fazla gülmememin bir nedeni de esprilerin güzel ve Cem Yılmaz tarzı olması ama filmde bir stand-up gösteri etkisi olmamasıydı (ki bu da narmal birşey.) Filmin bir konusu olmadığı skeçler topluluğu olduğunu söyledi bazı eleştirmenler ama ben buna katılmıyorum. Açıkçası filme giderken böyle bir korku taşıyordum ama derin bir konusu olmasa da konu vardı.

Son olarak böyle bir filmin çekilmesi müthiş bir mutluluk. Üstelik altından gayet iyi kalkmışlar. Efektler normal bir Hollywood tarzı filmin efektleri kadar iyiydi. Gözünüze hiç "Abi burası olmamış." dediğiniz bir efekt takıldımı? Bu işe kalkıştığı için tüm film ekibine bir teşekkür borçluyuz. Artık filmin yaptığı gişe hasılatını gören diğer yapımcılar da umarım bu tür filmler yaparlar.

Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 24.11.2004 (15:25) yeniden düzenlendi.
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.11.2004   #33 (permalink)

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara

Ya bir de yorumları okuduktan sonra mesaj atayım.

Küfür konusunda oldukça farklı görüşler var. Küfür nedense bana komik gelmiyor ama bu benden kaynaklanıyor sanırım çünkü meşhur a. k. küfrünün söylendiği sahne sinemada en çok gülünen sahnelerden biri oldu. O yüzden çok birşey söylemeyeyim ve her espri her kişinin hoşuna gidecek diye birşey yok diyeyim geçeyim bari.

oky'nin şöyle bir şey yazdığını gördüm:

berbat bulduğum sahneler
+ uzaylının dedesine tecavüz eden köylü,

O sahnede tecavüz etmiyordu gibi geldiydi bana? Belki ben yanlış görmüşümdür ama daha çok güreşe tutuyor gibi geldi. Tecavüz etme gibi bişi yapılacağını da sanmıyorum zaten. Bir de filmin en çok beğendiği esprilerini yazan akadaşların yazılarını okudum mesela onlara berbat gelen birşey benim en sevdiğim esprilerden yani yukarıda yazdığım şeylerin doğruluğunu gösteriyor bunlar.

Bir de filmin bazılarımıza komik gelmemesi bazılarımıza ise karın yardıracak kadar komik gelmesi o anki psikolojinizle de çok alakalı. Örneğin abime bir şarkı dinletiyorum "Bu ne ya rezalet!" diyor sonra başka bir gün bakıyorum o şarkıyı dinliyor "Hani beğenmemiştin." dediğimde "Sen bana bu şarkıyı dinletmişmiydin?" diyor. Yani o gün güleceğiniz vardır. Sokakta olan ufacık birşey bile sizi güldürür veya gülmeyeceğiniz vardır en güzel espriye bile gülmessiniz.
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı  
Old 24.11.2004   #34 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

bugun filme gittim bakalım ne olacak ii mi yoksa abartılmış mı diye bence film ilk sahnesindeki efektler dahil begenımı kazandı...esprıler cok guzel olmus kufurlu olsa da sınemada yanımda oturan kız gulerken kafasını dızıme carptı o derece guluyodu yanı bı ara bende koptum nefes almak ıstıyodum nerdeyse eger hos vakıt gecırıp gulmek ıstıyorsanız hele benım gıbı tamda vıze arasıysa kacırmayın derım...fırsat bu fırsat

Filmi beğenmeyeni ALLAH taş yapar
Old 26.11.2004   #35 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

ilk gittigimde, sadece turkler vardi.
tekrar gittigimde, yuksek miktarda yabanci insanda seyretti.
her iki defasinda da cok guldum.
..
..
cok sevecenmiyim bilemiyorum ama, biraz daha desteklenmesi gerekiyor boyle seylerin halk tarafindan. "kendini tekrar etmis" geyigi son zamanlarda insanlarin agizinda dolasiyor ama, benide cok gulduruyor. adam kendini tekrar ediyor olsa bile, onun yaptigini yapacak bir kisi daha gosterilebilinir mi, bunu sorabilirim.

cok guzel film yapti cem yilmaz. iyide yapti, helal olsun. gora olur, gora 10 olur. elestirilmeden once, biraz daha dusunulsun.

allahtan, sinema kulturu bu kadar geliskin film elestirmenleri yoktu 60'li yillarda turkiye'de. 1000-1200 turk filmi cekilmiste, seyrediyoruz arasira denk gelince. kimbilir, bu kadar bilgic adamlar olsaydi, bir kemal sunal veya sener sen olmayabilirdi hayatimizin icerisinde.
Old 26.11.2004   #36 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun

Alıntı:
ZuLuuuuuu tarafından gönderilen mesaj:
Küfür konusunda oldukça farklı görüşler var. Küfür nedense bana komik gelmiyor ama bu benden kaynaklanıyor sanırım çünkü meşhur a. k. küfrünün söylendiği sahne sinemada en çok gülünen sahnelerden biri oldu. O yüzden çok birşey söylemeyeyim ve her espri her kişinin hoşuna gidecek diye birşey yok diyeyim geçeyim bari.
evet ilginç bir nokta aslında. bende o sahne ve şu matrixvari n.a.h. sahnesinde gülmedim/gülemedim. yapı meselesi galiba.. salon en çok bu iki sahnede koptu çünkü. normalde küfüre gülerim ama bu sahnelerde kalakaldım yani. bende birtek bende mi sorun var diyordum salonda diğer insanları görünce, neyse beni kurtardın saolasın @zulu eha
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Old 27.11.2004   #37 (permalink)
oky

oky's Avatar

Görsel: 12

Alıntı:
enemy tarafından gönderilen mesaj:
onun yaptigini yapacak bir kisi daha gosterilebilinir mi
oyunculuk adına avrupa yakası'nın şesu'sunu gösterebilirim (gerçek ismini unuttum, bülent polat diyecem ama yanlış olmasın). dil bakımından da bir çok örneği var. yani cem yılmaz'ın dili, orjinal değil düşüncesindeyim. sadece işte bu söylediğim ikisini bir araya getiren fazla örnek yok. en azından ünlü olarak. yoksa çok yetenekli insanlar var türkiye'de özellikle bu mizah hususunda.

zaten her çektiğimiz 3 filmden 2'sinin komedi olması bir tesadüf mü?
Old 27.11.2004   #38 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Alıntı:
oky tarafından gönderilen mesaj:
oyunculuk adına avrupa yakası'nın şesu'sunu gösterebilirim (gerçek ismini unuttum, bülent polat diyecem ama yanlış olmasın). dil bakımından da bir çok örneği var. yani cem yılmaz'ın dili, orjinal değil düşüncesindeyim. sadece işte bu söylediğim ikisini bir araya getiren fazla örnek yok. en azından ünlü olarak. yoksa çok yetenekli insanlar var türkiye'de özellikle bu mizah hususunda.

zaten her çektiğimiz 3 filmden 2'sinin komedi olması bir tesadüf mü?
oyunculuk ile ilgili konusmadim oky. yanlis anlamissin.
Old 27.11.2004   #39 (permalink)

chopsuey's Avatar

küfürlerin neden bu kadar konu edildiğini anlamıyorum, arifin küfür etmesi o tipin öyle bi adam olduğunu vurgulamak için yapılmış, bizden biri işte, uzaya çıktığı zaman yine ortama ayak uyduracağına ortamın ona ayak uymasını bekliyen bir türk.. bizim klasikleşmiş davranışlarımızdan .. uyuz olduğumuz adamın a.k. ruz.

çarkıfeleğe çıkan huylu adamlara bi çok kere rastladım dokunulduğunda "ananı" diyen..

İllede küfür etmek için küfür konulmuş olsa komutan logar da paso söverdi.
Old 27.11.2004   #40 (permalink)
oky

oky's Avatar

Görsel: 12

Alıntı:
enemy tarafından gönderilen mesaj:
oyunculuk ile ilgili konusmadim oky. yanlis anlamissin.
oyunculuk adına konuşmadıysan dil bakımından da bahsettim.
cem yılmaz'ı cem yılmaz yapan oyunculuk + dil değil mi?
oyunculuktan kastım sadece sinema değil. stand-up'larda da oyunculuk yapıyor bu adam..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

firuze , neredesin , yada , gora

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?