Zoque.Forum
»
G.O.R.A. yada Neredesin Firuze
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
G.O.R.A. yada Neredesin Firuze
12 Kasım 2004 saat 11:00 itibariylei gora filmine gittim. Üzülerek söylüyorum... olmamış, Cem Yılmaz yetmemiş. Film öncesi okuduğum bir çok eleştride, filmin tamamen Cem Yılmaz ve esprileri üzerine olduğu, adeta Cem Yılmaz' ın tek başına gösterisi olduğu üzerineydi. Ama öyle bile olmamış, olamamış bu film.
Senaryo yok denecek kadar zayıf, düzgün bir tekst yok idi film de. Diyaloglar cılız ve yetersiz idi. Cem Yılmaz da yeteri kadar ... yetmedi. Hani insan bari Cem Yılmaz Cem Yılmazlıklarından bolca sergileseydi diyor... Söylenecek ve olumsuz eleştirilecek bir çok şey daha var, ancak ben son zamanların en iyi filmi ile bitirmek istiyorum sözlerimi NEREDESİN FİRUZE... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Re: G.O.R.A. yada Neredesin Firuze
Evet, bende sahipe katiliyorum.Film tam olarak beklentilerimi karşılamadı. Evet komik yerler vardı, film komikti ama beklediğim gibi değildi. Gerçektende senaryo yetersizdi.Diyaloglarda öyle. Film izlerken eksiklikleri bariz hissedebiliyorsunuz. Zaten filmin 1. perdesi biraz daha yavas. Kısaca film evet komikti ama lanse edildiği kadar değil. Belkide gözümüzde fazla büyüttüğümüzden beklentilerimizi çok yüksek tuttuk. Neredesin Firuze yi daha çok beğendiğimi söyleyebilirim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Şartlanmışlık çok büyük beklentilere neden oluyor bu tip projelerde.. Ama şunu söyliyim cem yılmaz sonuçta tek başına kırıp geçirıyor, ince düşünülmüş fikirler ve güle oynaya zaman geçireceğiniz bir film. her şey çok güzel olacak hastalarının hayal kırıklığna uğramaları normaldir. Çünkü daha da komik daha da eğlenceli birşey çıkabilir ümidiyle gideceklerdir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
filme yarın gitmeyi düşünüyorum
bu olay matrix reloaded da olmuştu hakta vermısıtm dogrusu fragmanından baska bısey yoktu fılmde bos cıkmıstı cok pohpohladılar fılmı sonuc beklenenı veremedı bence film sadece efektlerden ibaret derseniz amenna dıyecek sozum yok... gora cok pohpohlandı bakalım ızleyelım gorelım fragmandan ıbaret olup olmadıgını anlarız zaten cem yılmaz fılmın bıle onunde yer alıyor kı dıger oyunculardan bıseyler beklemek yanlış olur...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
çok orjinal ya bende tam şimdi NTV de cem yilmaz ile röportaj kıvamında muhabbetleri izliyordum, gçrsel olarak çok başarılı olduğu görünüyor filmin, total olarakta çok iyi olduğunu sanıyordum. Buradaki yorumlar ilginç hakikaten o zaman bende çok acele etmeyeyim bari izlemek için
![]()
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Az önce çıktım film'den.
Kesinlikle yetersiz ama bunun bir diğer kaynağıda bizim gözümüzdeki fazla büyültmelerimiz olabilir...Ama yetersizdi.Ama görüntü kalitesi ve uzay yerleşimleri çok hoşuma gittiğini söylemeliyim..
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Film görsel olarak genelde başarılı ancak filmin görsel olarak yetersiz kaldığı yerlerde mevcut. Bazı sahnelerdeki görseller gerçekten hayrete düşürecek kadar güzel. Özellikle kısa sahnelerdekiler. Ama bazı sahnelerdeki görsellerinde yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Film fragmandan ibarette değil. Güzel espriler ve sahneler var. Ama esprilerin çoğu bel altı espriler. Senaryo olarak daha farklı bir film bekliyordum. Senaryo beklediğimden farklı çıktı. Bu farklılık olumsuz yöndeydi.Biraz zayıf kalmıştı. Film başarısız demiyorum. Ama 10 üzerinden 10 luk bir film de değil, 10 üzerinden en fazla 8 alabilir. Sonuçta film vaad ettiği herşeyi yerine getiremiyorum. Sanırım vaad ler konusunda biraz yüksekten uçuldu...
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
çok reklamı yapılan, reklamında da suyu çıkarılan filmlerin sonu %90 böyle bekleneni verememekte evet.. bende saat 8 gibi çıktım G.O.R.A.'dan, hakkaten çok güldüğüm sahneler var (çok var) herşeye rağmen Türk sineması adına bir 'geçit kapısı' olduğunu da göz ardı etmeyelim.
vis.cus - köprü öncesi ayıya gerçekçi yaklaşım wp-tr - wordpress türkçe destek ve döküman Mesaj Bounce tarafından 13.11.2004 (01:52) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
bende bu akşam gece seansına gitmek için tüm sinema salonlarına telefon açtım ancak bir türlü boş yer bulamadım(en ön sıra hariç).
burada ki yorumlar çok ilginç. tv eleştirmenleri, sinemadan çıkanlar..vs yorumlarıyla pek ölçüşmüyor. bunun nedenleri olarak ben filmin fragmanlarında çok fazla ipucu verilmesine bağlıyorum. filme henüz gitmedim ama pek çok şeyden haberim var daha şimdiden. bir diğeri de ülke insanımızın filmlerde özel effect kullanımına alışık olmamasından ötürü böyle bir yapım karşısında beyninde kıyaslayabileceği tek karşılığı yabancı filmlerde bulması kanımca. acaba filmin görsel özellikleri ve teknik detayları filmin komedi unsurlarını gölgeledi mi? nitekim bu bir komedi filmi ve yorumlarınızı okuyorum, bir kişide "ya çok güldüm, hele o ... yok mu bitirdi beni" dememiş. filmin yönetmeninin kesinlikle vaadettiği şey bir "star wars" görselliği değil. olabildiğince gerçekçi bir şekilde bu komedi filmini seyirciye sunabilmek. biz şu noktada "ay grafikler blur oldu, bak yapamamışlar" şeklinde tavır sergilememiz sadece filmden aldığımız zevki baltalamaya yarar. bu forumda jim carrey filmlerinde hiç filmin teknik yönünü sorgulayan olmuşmuydu ![]() dediğim gibi siz onu bunu bırakında eğlendiniz mi, yüzünüz gülerek ayrıldınız mı salondan ondan haber verin. biz sinemaya henüz gidemeyenlerin heyecanını kaçırmayın ![]() Mesaj cruelstroke tarafından 13.11.2004 (00:02) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Valla olumsuz yorumları dinlemeyeceğimi biliyorum
kesinlikle gideceğim... o ışın çakısını görmem lazım ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!