Zoque.Forum
»
Amatörce..
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Amatörce..
içimdeki eskiden beri varolan yönetmenlik arzusunu nasıl dışa vurabilirim?
neler yapmalıyım? neler etmeliyim? bu konuda bana yardımcı olabilecek web sitesi bilen var mı? veya tavsiyelerde bulunacak olan? yoksa ben hala dinlediğim şarkılara zihnimden klipler mi kurgulayacam? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Re: Amatörce..
bu konuda yalnız değilsin
bende beğenerek dinlediğim şarkılar için alternatif klipler düşünüyorum. bunlarıda karakalem sahneler ile bir şekilde oluşturabiliyorum.. sonucunda bakanlar benim yorumumu bu şekilde de görebiliyor.bunun dışında bir kaç dakikalık digital makine ile hazırladığım çalışmalarda oldu. ancak hiçbiri kafamda ki oluşturmaya çalıştığım şeye benzemedi paralı üniversitelerde bu imkan var ancak benim gibi imkanların kısıtlı ise sana önerim fotograf çekmen. çünkü fotograf çekerken de bir nevi yönetmen rolu üstleniyorsun zaten. kurgu, kadraj içinde görülen alan, ışık miktarı.. herşey senin kontrolünde.web sitesi bilmiyorum, bilen arkadaşlardan paylaşmalarını arzu ediyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
www.kameraarkasi.org 'dan pek çok sinema tekniği ve teorisi notu bulabilir;
www.kisafilm.com 'dan sinema kursları ile bilgi alabilir; Google'dan küçük bir arama ile pek çok Türkçe / İngilizce kaynak bulabilirsiniz. (Özellikle teknik konusunda çok yararlı yabancı siteler bulunmakta.) Daha derine inmek için kitap tavsiye ederim. Türkçe olarak "Sinemanın 5 Temel Öğesi" adlı güzel bir kitap var. Ancak daha çok yabancı kitaplar daha yararlı oluyor, bunun içinde tabi ki amazon.com o olmuyorsa Taksim'de Robinson Crusoe gibi kitapçıları tavsiye ederim. Sinemaya girişmek "keşfedileyim çılgın filmler çekmeye başlayayım" gibi hoş ve boş dürtülerle değil de biraz mantıklı yaklaşılırsa (mutlaka kısa film'le başlamalı) benim görüşüme göre aslında son derece kolay. Kitaplardan ve kaynaklardan bir kısa film için yetecek kadar kamera ışık montaj bilgisi inanamayacağınız kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Özellikle web tasarımı işini kotarmış insanlara mantık olarak yabancı geleceğini hiç sanmıyorum. Bu işle ilgili bir 10 gönüllü de ilk kısa filminizi çekmek için yeterli olacaktır. Özellikle hem yönetmen olayım, hem senaryoyu yazayım, kamerayı kullanayım kendi rolümü oynarken yardımcıma vereyim gibi hatalara düşülmezse topluluğun yararları daha da iyi görülecektir.Son olarak eğer işi ilerletecekseniz de, yine internette arayarak pek çok ışık, 35mm kamera vs. kiralayan yer bulabilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Haftalık dergisinin 3-9 kasım sayısında Neredesin firuze yonetmeni Ezel Akay'ın verdiği püf noktaları var bu konuda. Temin edebilirsen yararlı olabilir.
_*Ayrıca yine dergiden alıntı yapıyorum: "Yönetmen olmak isteyenler kesinlikle bu filmleri izlesin" *Mirror/Ayna -Tarkovsky *Stalker/izci -Tarkovsky *Brasil - Terry gilliam *Amarcord - Fellini *El Sur/ Güney - Fernando Solanas *Blade Runner/Bıçak sırtı - Ridley Scott *Magus/büyücü - Guy Green (Senaryo John Fowles) *Suçlular Aramızda - Metin Erksan *Rosencrantz and Guildersnstern are dead -Tom stoppard *Man bites dog/Adam köpeği ısırdı - Andre Bonzel, Benoit Poelvoorde iyi günler dilerim. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!