Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Sinema » Yıldız Savaşları - Bölüm III : Sith'in İntikamı

Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 20.05.2005   #11 (permalink)
manhem

manhem's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Yıldız Savaşları - Bölüm III : Sith'in İntikamı

Alıntı:
Miolnir tarafından gönderilen mesaj:
Bu filmin insanların Sithlere sempati duymasını sağlıyacağını düşünüyordum. Fakat konuyu bu şekilde işlemeleri bunu engellemiş...
Sith'lerden beni iğrendiren tıpkı Episode VI'da olduğu gibi Anakin/Darth Vader'in Lord'un acımasız emirlerine koşulsuz ve aşağılık bir şekilde itaatidir. Çocukların ölsürülmesinden, babanın oğlu'nu ölüdrme çabasına kadar bu gözü kapalı itaat hem sinirlerimi bozmuştur. Sonuç olarak Episode VI ile aynı kefeye konsa da bu bölüm görsel efektlerin günümüz teknolojisinin yardımıyla abartılı kullanılması ile diğer bölümlere fark atmayı başarmıştır. Senaryo ve kurgu'da biraz açıklar ve acelecilik göze çarpsa da StarWars, seriyi oldukça ihtişamlı bitirmiş ve tarihte unutulmaz yerini almıştır.
manhem şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.05.2005   #12 (permalink)
Bounce

Bounce's Avatar

Yer: ankara
Görsel: 2

Alıntı:
Miolnir tarafından gönderilen mesaj:
Mace Windu, Star wars evrenindeki büyük Jedi kahramanlardan. Dorth Sidious' u yenmesi bence Sidious tarafından yapılmış bir oyun gibi gözüküyor. Çünkü Anakin'in duygularını daha önceden test etmişti ve onun Padmeyi kaybetme korkusuyla böyle bir karar vereceğini düşünüyordu (Anakinin Padmeyi kurtarmak içinPalpatine ye ihtiyacı vardı biliyorsunuz...)

Mace Windu evrende en iyi kılıç kullanan jedi, izin verin de Sidios'u havada karada alsın..

-

Birde filmde Yoda'ya üzüldüm, Yoda vs. Sidious kapışmasında, Yoda kötü yere düştü maymun oldu. Sidious da sağlam bastı yere yardı da yardı.

-

Alıntı:
Sith'lerden beni iğrendiren tıpkı Episode VI'da olduğu gibi Anakin/Darth Vader'in Lord'un acımasız emirlerine koşulsuz ve aşağılık bir şekilde itaatidir. Çocukların ölsürülmesinden, babanın oğlu'nu ölüdrme çabasına kadar bu gözü kapalı itaat hem sinirlerimi bozmuştur.
abi, bahsettiğin şurda 2-3 tane sith, ki bu da son zamanlara denk geliyor. yani çok geniş almayalım lütfen onlar da insan. Sithler saf kötülükten oluşan bir topluluk değil ki.

-

Dün akşam gittik filme.. burda öyle görkemli olaylar olmadı malesef. Sadece dün akşam 5 tane jedi gelmişti lightsaber ve dandik kostümlerle. Biz de lightsaber larla gittik tabi, simsiyah giyindik 4 kişi ve üstümüze de annem birşeyler ayarladı. Yani çok aham şaham olmadı ama idare eder kostümlerdi. filmden 30 dakika önce sinemadaydık, merdivenden çıktık bi baktık 5 tane jedi orda takılıyorlar, eğlence olsun diye koşarak üstlerine gittik lightsaber larla. Onlar da oyuna katıldılar çıkardılar kılıçları, yaklaşık 10 dakika savaştık, herkes izledi, sonra gülmeye başladık, alkışlar falan yükseldi. Çok eğlenceliydi.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.05.2005   #13 (permalink)
Bounce

Bounce's Avatar

Alıntı:
manhem tarafından gönderilen mesaj:
Benim esas dikkatimi çeken "Qui Gon-Jinn" in çok kısa bir cümleyle geçtiği konuydu. Önce Palpatine Anakin'e "ölümsüzlüğü" bulan hocasından bu bilgiyi öğrendikten sonra hocasını öldüren bir sith lordu öğrencisi'nden bahsetmesi ve filmin sonunda Yoda'nın Obi-Wan'a Qui Gon-Jinn'in ölümsüzlüğü bulduğunu söylemesi. Oyanyanlar bilirler. Star Wars'ın FRP oyunlarında Qui Gon-Jinn'in kötü tarafın bir elemanı olduğu bilgisi vardır.
Qui Gon-Jinn, Episode I'deki tavırlarıyla ben de de hep bu izlenimi yaratmıştır. İsyankarllığı, Anakin'i konsey'e rağmen alması ve yetiştirmesi vs. Ne diyorsunuz sizce de Qui Gon-Jinn aslında sith'lerden birmiydi? Her ne kadar ihtimal vermesem de devam filmlerinin çekileceğine, bu öğre devam filmlerinin çıkış noktası olabilir.
qui gon-jin'in bulduğu ölümsüzlük etten ve kemikten ölümsüzlük değil. Bildiğiniz gibi jedilar öldüklerinde force olarak evrene tekrar dağılırlar, ve çok azı dağıldıktan sonra tekrar birleşerek bir bütün haline gelebilir. Yani bir nevi force-hayalet olarak bir ölümsüzlük bu Yoda'nın bahsettiği. Diğer filmler de de var zaten, sonradan Yoda 'da başarıcak bu olayı, hatta obi-wan ve anakin de yapıyorlar bu olayı.

ayrıca devam filmi konusunda da;

George Lucas'ın bir röportajında Spielberg adının geçtiğini duymuştum devam filmleri konusunda. Ama çok uzun vade de bir projeymiş. Yani hani ben ölürsem Steven çeksin gibi bir geyik de olabilir.

Bundan sonra dizi, çizgi film.vs şeklinde idare edicekler gibi de dedikodular dolaşmıyor değil ortalıklarda bir de.
Old 20.05.2005   #14 (permalink)
ZuLuuuuuu

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara

Alıntı:
Bounce tarafından gönderilen mesaj:
Mace Windu evrende en iyi kılıç kullanan jedi, izin verin de Sidios'u havada karada alsın..
Olur mu ya Darth Sidious karanlık tarafın gücü ile Mace'i normalde alır evirir çevirir paket yapıp Jedi Temple'a yollardı, ilk mesajımda tersini söylemiş olsam da ben de bilerek yenildiğine inanmaya başladım.

Alıntı:
Bounce tarafından gönderilen mesaj:
abi, bahsettiğin şurda 2-3 tane sith, ki bu da son zamanlara denk geliyor. yani çok geniş almayalım lütfen onlar da insan. Sithler saf kötülükten oluşan bir topluluk değil ki.
Bounce, dark side I sense in you, Palpatine gibi konuşmuşsun. Bu maalesef yanlış bir bakış açısı. EU'yu bilmesem de kötü Sith'lerin 2-3 kişiden ve hatta 40-50 kişiden falan oluştuğunu sanmıyorum. Sith'leri iyi insanlar gibi göstermeyelim lütfen.
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı  
Old 20.05.2005   #15 (permalink)
Bounce

Bounce's Avatar

Alıntı:
ZuLuuuuuu tarafından gönderilen mesaj:
Olur mu ya Darth Sidious karanlık tarafın gücü ile Mace'i normalde alır evirir çevirir paket yapıp Jedi Temple'a yollardı, ilk mesajımda tersini söylemiş olsam da ben de bilerek yenildiğine inanmaya başladım.
abi yapma n'olursun. Mace Windhu o... Yoda'nın bi gömlek altı herif. Evrenin en iyi kılıcı diyoruz, lütfen yani. Tamam belki Sidious Anakin'i daha çok etkilemek için biraz ezik numarası yapmış olabilir, ama nasıl ki Sidious Yoda'yı alamazsa, Windu'yu da tek başına alamaz. Jedi'lar da ezik değil ki canım. Adam koskoca master.

Alıntı:
ZuLuuuuuu tarafından gönderilen mesaj:
Bounce, dark side I sense in you, Palpatine gibi konuşmuşsun. Bu maalesef yanlış bir bakış açısı. EU'yu bilmesem de kötü Sith'lerin 2-3 kişiden ve hatta 40-50 kişiden falan oluştuğunu sanmıyorum. Sith'leri iyi insanlar gibi göstermeyelim lütfen.
Zuluuuuuu, you don't know the power of the dark side . Benim yukarda demek istediğim şey; Darkside [eşitdeğildir] Sith. Yani tamam sith dediğin darkside'da olabilir ama darkside apayrı birşey. Yani Sith'e bağlı olmadan darkjedi diye de bir şey var mesela.

Ayrıca sanki sithlerin hepsini çocuk katili olarak görmek de yanlış diyorum ben. Evli barklı bir dolu sith var Eu'da.
sithlerin hepsini böyle aşağılık olarak görmek sithlerin hepsini ışın kılıcı kullanıyor sanmak oluyor. Anlatabildim mi?
Old 21.05.2005   #16 (permalink)
deaftone

Görsel: 1

Alıntı:
manhem tarafından gönderilen mesaj:
Benim esas dikkatimi çeken "Qui Gon-Jinn" in çok kısa bir cümleyle geçtiği konuydu. Önce Palpatine Anakin'e "ölümsüzlüğü" bulan hocasından bu bilgiyi öğrendikten sonra hocasını öldüren bir sith lordu öğrencisi'nden bahsetmesi ve filmin sonunda Yoda'nın Obi-Wan'a Qui Gon-Jinn'in ölümsüzlüğü bulduğunu söylemesi. Oyanyanlar bilirler. Star Wars'ın FRP oyunlarında Qui Gon-Jinn'in kötü tarafın bir elemanı olduğu bilgisi vardır.
Qui Gon-Jinn, Episode I'deki tavırlarıyla ben de de hep bu izlenimi yaratmıştır. İsyankarllığı, Anakin'i konsey'e rağmen alması ve yetiştirmesi vs. Ne diyorsunuz sizce de Qui Gon-Jinn aslında sith'lerden birmiydi? Her ne kadar ihtimal vermesem de devam filmlerinin çekileceğine, bu öğre devam filmlerinin çıkış noktası olabilir.
Episode 2'den anlaşıldığı üzere Qui Gon'un hocası Kont Dooku. Bence orada anlattığı kendisi Palpatine'in. Ayrıca Qui-Gon'un ölümsüzlüğü bulma muhabbeti de aslında güce dönüşmesi olayı. Yani episode 5'te Luke'un Obi-Wan'ı görmesi ve episode 6'nın sonunda Obi-Wan, Anakin ve Yoda'nın yanyana göründüğü sahnedeki gibi.
Old 21.05.2005   #17 (permalink)
cruelstroke

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun

konu yoğun, süre kısaydı.. çok eğlendim, sabaha kadar sürse kalkmazdım başından. gecenin bu vakti çok fazla detaya girip uzatmak istemiyorum, gidin görün
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Old 21.05.2005   #18 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Görsel: 14

Mükemmeldi, tadı damağımda kaldı...

Gerçekten sabaha kadar sürse oturup izleyebileceğim ender filmlerden.. arada bile kalkmak istemedim

Tadında bırakıldı ama, keşke star wars efsanesinin üçlemelerden öncesini anlatan (sithleri, sidious' un doğuşunu, jediların oluşumunu vb..) film / çizgifilm leri çekilse diye düşünmeden edemedim
Old 21.05.2005   #19 (permalink)
Miolnir

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Deaf_Tone un da dediği gibi, Qui Gon-Jin gücün içinde ölümsüzlüğe kavuşuyor. Oysaki Sithlerin bahsettiği ölümsüzlük yne bir ölümlünün içinde yaşamak (Palpatine' in sözlerini hatırlayalım: Tahminimce Hocası olan Sith Lord dan bahsederken "Bilgisi o kadar derindi ki midi-chlorianlardan yaşam bile yaratabilirdi..."

DİKKAT!: Buradan çok önemli bir sonuca çıkıcam:

>> Anakin' in bir babası olmadığını biliyoruz... Ve hatırlarsanız midi-chlorianlardan oluştuğundan bahsediliyordu Episode I de. Acaba Anakin yukarıda bahsi geçen Sith Lord tarafından mı yaratıldı????

Yoksa sınavlar bende beyin hasarına mı yol açtı ve saçmalıyorum???

Mesaj Miolnir tarafından 21.05.2005 (15:59) yeniden düzenlendi..
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 21.05.2005   #20 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

Belki de bahsi geçen Sith Lord hikayesi yalandi? Amaci sadece Anakini kandirmakti, anakinin gordugu ruyalar dogrultusunda kandirip karanlik tarafa gecirmekti? Oysa askinin olumune anakinin karanlik tarafa gecmesi ve karanlik tarafa gectikten sonra yaptiklari neden oldu. Dogum sahnesinde doktor robot "yasamamasi icin tıbbi hic bir engel yok ancak yasamak istemiyor" gibi bir cümle kurmuştu. Yani ölümüne anakinin karanlik tarafa gecmesi ve yaptiklari neden oldu aslinda. anakin karanlik tarafa gecmemis olsayi bu olay gerceklesmeyecekti, ancak Sidious anakinin karanlik tarafa gecegini sezmisti ve ona boyle bir oyun hazirladi.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
intikami , sithin , iii , bolum , savaslari , yildiz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font