Zoque.Forum
»
Yıldız Savaşları - Bölüm III : Sith'in İntikamı
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Yıldız Savaşları - Bölüm III : Sith'in İntikamı
Eveeet sonunda efsanenin son halkası gösterime girdi. Film bahsedildiği gibi karanlık bir atmosfere sahip. Böyle bir atmosfer olması da yakışmış.
Filmi izlemeyenlere bir tavsiye eğer bulabilirseniz (DVD'si çıktı sanıyorum) CloneWars çizgi filmlerini edinin böylece Episode III'te hızlı bir şekilde bahsi geçen olayları görme şansına sahip olursunuz. Bu olaylar E2 ve E3 arasında geçiyor. [Dikkat yazının bundan sonraki bölümü spoiler (film hakkında önceden duymak istemeyeceğiniz ayrıntılar) içermektedir.] Filmin, diğer bölümlerden farklı olacağını daha ilk saniyeden itibaren görüyorsunuz çünkü çok hareketli başlıyor ve sonuna kadar da böyle devam ediyor. Lucas acaba bu filmde neler olsun diye düşünürken fazla zorlanmamış olmalı ne de olsa nelerin olacağı belli ama bunların nasıl olacakları merak konusuydu. Bu tür soruların çoğu, filmde cevaplansa da filmin süresi tüm soruların cevaplanmasına imkan tanımamış ama bence tadında kaldı. Bir de yine de filme çok şey sıkıştırılmış ve bazı şeyler hızlı gelişiyor, film çok hareketleniyor ve adeta bir 24 saat izliyormuşuz gibi bir his oluyor insanın içinde. Filmin en büyük eksisi yönetmenliği olmuş çoğu zaman iyi olsa da sıradan ve bazı sahnelerde vasat bir yönetmenlik sergilemiş George Lucas. Keşke senaryoyu yazıp yönetmenliği başka birinin eline bıraksaydı (Ben Ang Lee'nin bu filmi çekmesini çok isterdim zira Ang Lee'nin de sevdiği gibi acıklı sahneler oldukça boldu filmde.). Sorularımız cevaplandıysa da fanların eline tartışmak için bir sürü konu çıktı ortaya örneğin Mace Windu'nun Darth Sidious'u "süründürmesi" Mace acaba en iyisi mi gibi bir soru getirdi akıllara. Tabi bir kısım fan da Sidious'un, Anakin'ın geleceğini görerek bilerek yenildiğini falan söylüyor ama pek de olası değil gibi geldi bana. Peki film Episode 1 ve 2'nin aldığı eleştirileri alır mı? Sanmıyorum çünkü yukarıda bahsettiğimin dışında eksisi yok gibi ve film serinin diğer filmlerinden gerçekten farklı. Yanıtlanmayan sorulardan bir Episode 3,5 çıkar, büyük ihtimalle kitaplarla bu açıkları kapatacaklardır. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Yıldız Savaşları - Bölüm III : Sith'in İntikamı
CloneWars Cartoon 20 chapter dan oluşan ve Episode III de bahsi geçen birçok olayı anlatıyor, fakat film ile uyuşmayan bazı yönleri mevcut bu yüzden kafa karıştırıcı olabilir.
Yine de sürükleyici bir animasyon. Tavsiye ederim. Filmi ilk seansta fanlarıyla birlikte izlemek ayrı bir zevkti ilk önce ondan bahsetmek isterim ![]() Bu filmin insanların Sithlere sempati duymasını sağlıyacağını düşünüyordum. Fakat konuyu bu şekilde işlemeleri bunu engellemiş... FİLMİ İZLEMEYENLER OKUMASIN Mace Windu, Star wars evrenindeki büyük Jedi kahramanlardan. Dorth Sidious' u yenmesi bence Sidious tarafından yapılmış bir oyun gibi gözüküyor. Çünkü Anakin'in duygularını daha önceden test etmişti ve onun Padmeyi kaybetme korkusuyla böyle bir karar vereceğini düşünüyordu (Anakinin Padmeyi kurtarmak içinPalpatine ye ihtiyacı vardı biliyorsunuz...) Anakin in karanlık tarafa geçişini kademeli bir şekilde yapmamışlar. Zaten aklı karışık olan Anakin Palpetinenin ayartmasıyla karanlık tarafın (Sidious un da deyimiyle "doğal olmayan") güçlerine ilgi duyuyor. Ama bir anlık Palpatine ni kurtarma isteğiyle Windu 'nun ölümüne sebep olunca geri dönüşün kalmadığını anlıyor ve Sidiousun öğretilerini öğrenmek üzere karanlık yola yenik düşüyor. Anakinin Sidious un önünde diz çöküşü gerçekten insanın içini sızlatıyor... Ve Jediların yaptığı hatalar çok var; özellikle Yoda'nın. Anakinle gördüğü kabuslar hakkındaki konuşmasında birşeyler sezmiş olmalıydı bence. Orada yaptığı yorumda "ölenler için yas tutma, Güce geri döndikleri için sevinmelisin" gibisinden laflar etti, bunlar tam da Anakinin duymak istemediği laflardı... Obi-Wan; hayranlık duymamak mümkün değil. O bir Işık şovalyesi. Tabi kafalara takılan bir soru var: "Neden Anakini o şekilde bıraktı!" Filmde bir kaç sahnede de bu hatasına tanık oldum, rakibinin öldüğünden tam emin olmadan arkasını dönüp gidiyor... Ama anakini öldüremeyecek kadar çok sevdiğini biliyoruz, hatta son atlama hamlesini yaparken bile onu uyarmaktan kendini alı koyamıyor. Öğrencisinin bu hale dönüşmesi onu kahrediyor.... Palpetine nin Senatoda yaptığı son konuşmada Padme nin sözleri durumu açıklamaya yetiyordu: "Meğer demokrasi alkıştan ibaretmiş". Nasıl olur da yıllardır Cumhuriyeti savunan Jedi ların bu kadar kolay hain ilan edildiğini anlamış değilim... Merak ettiğim bir konu var: Acaba diğer seriler de yeniden çekilecek mi? Bilen var mıdır?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Benim esas dikkatimi çeken "Qui Gon-Jinn" in çok kısa bir cümleyle geçtiği konuydu. Önce Palpatine Anakin'e "ölümsüzlüğü" bulan hocasından bu bilgiyi öğrendikten sonra hocasını öldüren bir sith lordu öğrencisi'nden bahsetmesi ve filmin sonunda Yoda'nın Obi-Wan'a Qui Gon-Jinn'in ölümsüzlüğü bulduğunu söylemesi. Oyanyanlar bilirler. Star Wars'ın FRP oyunlarında Qui Gon-Jinn'in kötü tarafın bir elemanı olduğu bilgisi vardır.
Qui Gon-Jinn, Episode I'deki tavırlarıyla ben de de hep bu izlenimi yaratmıştır. İsyankarllığı, Anakin'i konsey'e rağmen alması ve yetiştirmesi vs. Ne diyorsunuz sizce de Qui Gon-Jinn aslında sith'lerden birmiydi? Her ne kadar ihtimal vermesem de devam filmlerinin çekileceğine, bu öğre devam filmlerinin çıkış noktası olabilir. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Qui Gon-Jinn konusu kafa karıştırıcı, ama ben bir sith olduğunu düşünmüyorum. Qui Gon Jedi kehanetlerine inanan biriydi ve Anakini büyük bir umutla Jedi konseyine anlattı. Ama Yodanın endişeleri vardı bu konuda, fakat Qui Gon bunları dinlemedi ve ölürken de son isteği onun eğitilmesiydi...
Yoda filmin ortasında bir söz söylüyordu; "kehaneti yanlış yorumlamış olabiliriz". Belki olayların gelişimine dışarıdan bakınca çok kolay anlaşılabilir bu dediği, ama bir düşünün bu destansı öykünün içinde olduğunusu; sonuç trajik... Jedilar Sidious un da dediği gibi gücü sadece belli açıdan inceliyorlar. Oysa ki karanlık taraf her ikisine de bakma fırsatı buluyor. Buradan şuna varıcam: Nasıl olur da Güce denge getirmek sözünü Jedilar sadece kendileri için yorumlayabiliyorlar. Dengeye gelmek: Her iki tarafın da eşitlenmesitir. O zaman güce dengeyi getirecek kişi bu eşitliği sağlayacaktır. Jediların olayı bu şekilde algılamaması ise bence büyük bir hata (uzman körlüğü?)...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Zaten bütün filmlerde hep iyiler aptal, kötüler ise zeki olmasına rağmen genede iyiler -üstelik de aptalça- zafer kazanmazlar mı? Sith aşkım kabardı nedense bu filmle. Zaten Darth Maul 'u asla unutamamışımdır.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bence film birkaç ufak şey dışında güzeldi.Örnek Anakin Windu'nun kolunu direk kesiyor.Belki Windu'nun hatası olarak da yorumlanabilir.Jedi'ların öldürmemesi gerekiyor.Kont Dooku yu hemen öldürüyor.Duygusal sahneler daha çok "Türk film" lerine benzemiş gibi."Anakin seni tanıyamıyorum." gibi.
Bildiğim kadarıyla da son üçleme çekilmeyecek...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
zer0os, abi naptın ya valla bütün gün 5 film seyretmek çok zor bi olay eleştirmenler genelde festivallerde bu kadar sinema izliyorlar. Bari iki güne yaysaydınız hem daha bi sindire sindire izlemiş olurdunuz.
Bu filmin insanların Sithlere sempati duymasını sağlıyacağını düşünüyordum. Fakat konuyu bu şekilde işlemeleri bunu engellemiş... Evet sanırım Süleyman Sönmez abinin de bu tür bir kaygısı vardı [spoiler içerir] ama özellikle de Anakin'in çocuk Jedi'ları da öldürdüğü sahne herkesin karanlık taraftan nefret etmesini sağladı. Hatta Darth Vader fanlarının bazılarının bile Darth Vader sevgileri büyük bir sarsıntıya uğradı. Zaten bir kişi de starwars.gen.tr forumlarında bu sahnenin çok acı verici ancak gerekli bir sahne olduğunu söylemişti ki ben de katılıyorum. Palpetine nin Senatoda yaptığı son konuşmada Padme nin sözleri durumu açıklamaya yetiyordu: "Meğer demokrasi alkıştan ibaretmiş". Söz daha çok şöyle birşeydi: "Demek demokrasi böyle bitecekmiş. Alkışlarla..." Gerçekten güzel bir söz. Gözü dönmüş insanların aldığı karar ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Zuluuuu, söz konusunda haklısın ben neden öyle hatırladım acaba
Çok sallamasyon olmuş, sanırım alt yazıyı okuyamadığım yerlerden biriydi ![]() Bir daha izlemek şart oldu...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Ya ben filmi beğenmedim desem kimse bana saldırmaz di mi ?
Bir kere rev. of. sith için george lucas "Matrix de dahil gördüğünüz tüm düvüş sahnelerini unutun. Bü güne kadar yapılmamş bir şeyler yapıcaz" (o sırada matrix revolutions ve reloaded gösterime girmemişti .) deyince çok heyecanlanmıştım. bi kere buradan puan kaybetti. İkincisi film bana çok böle .. ne bileyim fazla hızlı geldi. Konu olarak sanki çok kopuk gibi. Beklediğim gibi değildi film. Soda pop sadece . iyi vakit geçirdim o kadar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop |