Zoque.Forum
»
Kaliteli ve Ucuz Sinemalar
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Re: Kaliteli ve Ucuz Sinemalar
mimar sinan üniversitesinin sinema kulübünün hafta içi akşam saatlerinde film gösterimleri oluyor. 99 kuruşa iyi filmler izleyebilirsiniz. yerimiz bildiğiniz gibi üniversitenin fındıklı'daki binasında oditoryumda.
programı takip etmek için benim kişisel blog sitem deblokaj.com'u takip edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Geçen gün Çemberlitaş Şafak Sineması'nda 5.salonuna girdim. Yanyana 4 koltuk sığabilmiş salona sadece, ufak koridor gibiydi, tabi ufacık da perde. Borat filminde sık sık konuşulan Kırgızca diyaloglarda İnglizce ve Türkçe altyazılar bir türlü perdeye sığmadı, birbirine karıştı. Yani koltuğun yada filmin iyi olmasının hiç bir önemi olmadı, yazık oldu 8 miyona. Oysa daha bu yıl Konya'da 4-5 milyona kocaman perdeli, güzel koltuklu, müthiş ses sistemi olan sinemlarda gençturkcell indirimi ile (2-2,5ytl) bütün filmleri ilk çıktığı gün izliyorduk. Yani İstanbul'da birçok sinemaya gittim ama Konya'daki Real, Kule ve Masera alışveriş merkezlerinde olan sinemalar daha bi kaliteli ve ucuz diyebilirim. Ahh ahh bitmeyecekti şu öğrencilik.
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Aklıma İstanbul'daki askerlik günlerim geldi.
İzinli olduğum bir haftasonu yine Beyoğlu'nda aylak aylak geziyorum. Beyoğlu Sinemasının önünden geçerken dikkatimi bir afiş çekiyor: "Sinema yazarlarının seçtiği filmler". Bu, bir hafta veya on gün süren bir etkinlik. Piyasa filmleri yerine kaliteli filmler izleme şansınızı daha yüksek bu dönemde. Tarih 1999 başları olmalı. Kimbilir, belki aynı etkinlik hala devam ediyordur. İşte ben bu afişe bakıp kim seçmiş, nasıl seçmiş, iyi seçmişler mi falan derken kendimi sinema salonunun içinde buluyorum. Öğle saatleri olduğundan ya da gösterilen filmler gerçekten de piyasa filmi olmadığından salon neredeyse boş gibi. İçeride birkaç kişi var ve ne izleyeceklerini bilerek gelmiş gibi duruyorlar. Yine çiftler falan var. Micheal Winterbottom'un 'I want you' isimli filmi gösteriliyor. Rachel Weisz isimli bir hatun oynuyor bu filmde ve film saplantılı bir aşkı anlatıyor. Zaten Rachel Weisz saplantılı aşklara yatkın olan birinin aşık olmak isteyeceği türde biri ve bu rol için doğuştan yetenekli olduğu şüphe götürmüyor. Bazı kadınlar vardır, ne yaptığını bilen bir insanın akılcılığı ile değil ama tam tersine ruhsal durumların ani dalgalanmalarıyla hareket ederler ve ne yapacakları, ne isteyecekleri önceden kestirilemez. Bugün şununla, yarın bununla yatarlar ve size karşı bugün çok samimi yarın kaskatıdırlar. Nasıl başardıkları bilinmez ama kaprisleri, dengesizlikleri, ilgileri ve ilgisizlikleriyle sonunda kendilerini bir tanrıçaya ve sizi de ona tapınan bir sersem çocuğa çevirirler. Şüphesiz bu durumu iyi bilirim. Sonuçta filmi keyifle izliyorum. Şimdi aradan yıllar geçti ve bu süre içinde benim saplantılı aşkım bile sona erdi. Filmde bir de olağanüstü güzelikte bir şarkı vardı. Elvis Costello'nun, lakabı diğer, Maymun Surat Elvis'in, yine filmle aynı adı taşınan, 'I want you' isimli şarkısı bu. Radyoda karşılaştım bu şarkıyla uzun zaman sonra ve arayıp buldum albümü. Sonradan benim en çok dinlediğim şarkı oldu.Filmi de dvd olarak buldum. Aynı tadı alamadım tabi. Beyoğlu'nun arka sokaklarında geziyorum. Dilimde sanki her zaman söylediğim bir şarkı var aklımda ise baştan çıkarıcı ve dengesiz kadınlarla ilgili sağlıksız birkaç düşünce. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Diğer sinemalardan farklı olarak Tarık Zafer Tunaya var. Bilet fiyatı galiba 2 YTL idi.
Ancka sinemada yeni filmler yerine, sadece kült filmler gösteriliyor. Seans sayısı da diğer sinemalardan daha az. |
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Yani filmi kırpıyorlar. yeteneksiz bir elden çıkma kırpmalar. örneğin sahne şöyleydi: Spoiler:
Herşeyi kesemiyorlar tabi ![]()
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
İstanbul'unda sinema derdi kötüymüş
![]() Kocaeli'de fazla sinema yok. Dolphin sineması şuan için en iyi ses sistemine sahip. Aksiyon filmlerinde koltuğunuz sallanabiliyor. Kliması iyi. Koltuklar ve koltuk aralıkları iyi. Perde biraz aşağıda kaldığı için kaya kafalar dert olabiliyor. Fiyat halk günleri (pazartesiden perşembeye) öğrenci 5 tam 6ytl. Normalde öğrenci 7 tam 8ytl. İzmit'in en iyi sineması fiyat olarak İstanbul'a göre iyi gözüküyor ![]() Diğer sinemaları sayarsam Ncity fena değil ama ses sistemi çokta iyi değil. Outlet eskidi artık. Son gittiğimde ses sistemi yenilenmişti ama o personel oldukça her zaman itici gelicek. Diğer 2-3 sinema 1-2 salonlu, gitmedim hiç. Genelde fiyatlar aynı. Gnctrkcll sağolsun sene boyunca 2,5ytl'ye izlemediğmiz film kalmadı Bahşiş olayına gelince burda hiç rastlamadım. Belki istiyolardır da benim dikkatimi çekemediler ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!