Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Sinema » Dijital Kamera Tavsiyeniz (Fot. Makinesi Değil)

Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.04.2007   #1 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Dijital Kamera Tavsiyeniz (Fot. Makinesi Değil)

dijital kamera diye arattım, hep fotoğraf makinesi çıktı. O nedenle baştan belirteyim, ben kamera arıyorum. Kamera ile ilgili isteklerim kabaca:

- Amatör kısa film çekebilmeliyim,
- DVD kalitesinde ya da çok yakın, çekilen film ya da belgeseli TV de yayınlatabileceğim kadar görüntü kalitesi iyi olmalı. (amatör ya da semi-pro sınıfında tabi.. )
- DV-Cam nedir bilmiyorum, ama iyi bir şey sanırım , DV-Cam olabilir mi?
- PC ye aktardığımda görüntü kaybı olmamalı (aslında bunun kameranın kendisiyle ilgili olup olmadığını bilmiyorum..)
- Dahili mikrofonu ve lensleri kaliteli olursa süper olur..
- İlk tercih sırasıyla sony ve Canon..
- Bütçe belli değil, fakat 500-1500$ civarında birşey olsa belki olabilir.. yine de 1.000$ ı geçmezse iyi olur.

Benim için en önemli şey görüntüde bozukluk, pikselleşme vs. olmaması. Mümkünse DVD kalitesine yakın olsun. Önerisi ya da kamera tecrübesi olanların fikirlerini beklerim..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.04.2007   #2 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Re: Dijital Kamera Tavsiyeniz (Fot. Makinesi Değil)

Mesela şöyle bir şey nasıl olur? Ya da şöyle? video kamera da çözünürlük ne kadar önemlidir? İkinci linkteki 3.0 mb, iyi midir?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.04.2007   #3 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Türkiye'de Canon GL-2 satan yer var mı, ve kaça satılır acaba. Ben netten bulamadım ama.. Bu kamerayla ilgili bir bigisi olan var mı?
Old 16.04.2007   #4 (permalink)
hikmet

hikmet's Avatar

Yer: Adana

Fiyatlar hakkında bir bilgim yok ama görüntü kalitesinin hiç kaybolmamasını istiyorsanız harddiskli kameralara bakmanızda fayda var çünkü dvd kameralarda azda olsa kayıp olabiliyor. Harddisklilerde ise aktarım sırasında hiç kayıp olmaz. Görüntü kalitesinin güzel olması için ise 3 CCD yazanlara bakmalısınız. Bunlar 3 ana rengi algılamak için 3 ayrı CCD sensörü kullanırlar bu sayede görüntü kalitesi de iyileşir. Sakın 3 MP ile karıştırmayın. Birde aratırken dijital video kamera kelimelerini kullanmalısınız. Kolay gelsin.
Old 16.04.2007   #5 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

@ hikmet;

Acaba http://www.aydinlarfoto.com/tm/produ...1&brand_id=99# bu adresteki kamera nasıl bir kamera? semi-pro denilebilir mi?
Old 16.04.2007   #6 (permalink)
hikmet

hikmet's Avatar

Evet denilebilir. Kameranın oldukça güzel özellikleri var. İncelemerde bir yönü çok eleştiriliyor o da kamerayla birlikte gelen mikrofon çekim sırasında kameranın motor gürültüsünü de alıyormuş. Bu sorunun harici bir mikrofon ile çözülebileceği yazıyor. Ne kadar doğrudur bilemem ama Discovery Channel'ın da bu aleti kullandığını okudum. Eğer doğruysa tam da sizin istediğiniz amacı yerine getiriyor demektir. Bu serinin bir üstü olan DM-XL serisine de bakmanızı tavsiye ederim. Ancak onlarda da bahsettiğim sorun mevcutmuş. Ayrıca sürekli kaset kullanmak ne kadar hoşunuza gidebilir bunu da iyi düşünmelisiniz. Son olarak şu sıralar fiyatları biraz pahalı olsada HD (high definition) kameralar da oldukça popüler.

Ayrıca üstteki bir mesajınızda GL-2 den bahsetmişsiniz. GL-2, DM-2 nin aynısıdır yalnız GL-2 NTSC sistemler için yani Amerika'da satılıyor dolayısıyla Türkiye'de bulamazsınız.

Mesaj hikmet tarafından 16.04.2007 (19:28) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Ek
hikmet şu an çevrimdışı  
Old 16.04.2007   #7 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Alıntı:
hikmet tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Evet denilebilir. Kameranın oldukça güzel özellikleri var. İncelemerde bir yönü çok eleştiriliyor o da kamerayla birlikte gelen mikrofon çekim sırasında kameranın motor gürültüsünü de alıyormuş. Bu sorunun harici bir mikrofon ile çözülebileceği yazıyor. Ne kadar doğrudur bilemem ama Discovery Channel'ın da bu aleti kullandığını okudum. Eğer doğruysa tam da sizin istediğiniz amacı yerine getiriyor demektir. Bu serinin bir üstü olan DM-XL serisine de bakmanızı tavsiye ederim. Ancak onlarda da bahsettiğim sorun mevcutmuş. Ayrıca sürekli kaset kullanmak ne kadar hoşunuza gidebilir bunu da iyi düşünmelisiniz. Son olarak şu sıralar fiyatları biraz pahalı olsada HD (high definition) kameralar da oldukça popüler.

Ayrıca üstteki bir mesajınızda GL-2 den bahsetmişsiniz. GL-2, DM-2 nin aynısıdır yalnız GL-2 NTSC sistemler için yani Amerika'da satılıyor dolayısıyla Türkiye'de bulamazsınız.
- Böyle kalite bir alette böyle bir mikrofon sorunu anlaşılır ve kabul edilebilir şey değil..
- Discovery Channel'ı bilmem, ama mesela MTV Jackass GL-2 ile çekiliyormuş.
- Devamlı kasede çekim yapmak elbette çok can sıkıcı olur. Ama bu fiyatı aşmayacak HDD ye kaydeden, ve bu kaliteyi muhafaza eden sony ya da Canon makina var mı tavsiye edebileceğiniz. High Definition olayı nedir çok bilmiyorum. Ayrıca DM-2 diye arattırdım googleda, TR sayfalarda bir sonuç elde edemedim?

--> Ayrıca sormak istediğim şey şu; Kameranın Mini DV olmasının ne gibi artıları ve eksileriı vardır. Mesela miniDV olduğu zaman daha kolay ve sistematik arşivleme yapılabilmesi mümkün olmaz mı. Ayrıca duyduğum kadarıyla her zaman için kaset kaydı diğer kayıtlara oranla üstün kalite sağlıyormuş. bir de boş bir dv kasetin fiyatı nedir? Bol çekim yapılacağı zamanlarda maliyeti yüksek olur mu?
Old 16.04.2007   #8 (permalink)
Punisher999

Punisher999's Avatar

sanyo hd1a veya hd2'yi mutlaka incelemeni tavsiye ederim. profesyonel bir dv kameram var ama bir taşla 2-3 kuş vurmak için compact ama görüntü kalitesi iyi bir cihaza da ihtiyacım vardı. (aileye yeni katılan ufaklık yüzünden )
çok araştırdım ve kararım sanyo hd1a oldu.

- gerçek 5 mp foto çekim (gayet iyi kalitesi. sonyye alıştığımdan gözüm tatmin olmasada kompakt bir makine olduğunu unutmuyorum)

- 10x optic zoom

- hd kalitesinde 30-60 fps! kayıt

- 2 gb sd karta full quality hd ayarında 30 dakika kayıt mpeg4 formatı

iyi ışıkta kalite gerçekten şaşırtıcı. digital foto fuarına gidenler 7mp ve hd olan hd2 ile standart dv arasındaki farkı gösteren plazmalara dikkat etmişlerdir mutlaka.

çok kayıt yapıyorsanız geleceğin formatının HD olduğunu ve yatırımı buna yapmanın daha mantıklı olduğunu unutmamalısınız.

fiyatı 1.800-2000 ytl garantili
1000-1200 ytl doğubank. (işe yarar tek banka )

Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 17.04.2007   #9 (permalink)
hikmet

hikmet's Avatar

Kamera seçimi yapmadan önce bu siteyi incelemenizi tavsiye ederim, oldukça yararlı bilgiler mevcut. Ayrıca şu sıralar vizelerim yüzünden mesajlarınıza tam cevap veremiyorum kusura bakmayın.
Yanıt

Etiketler
makinesi , fot , tavsiyeniz , kamera , dijital

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:50.