|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
[2007-2008] Pushing Daisies [yeni dizi tanıtım yorum]
2007-2008 sezonuna ait yeni dizilerden bir tanesi Pushing Daisies... ABC televizyonuna ait.. geçen 22dakika'daki tanıtımıyla kafamda mimlediğim bu diziyi, yine geçen divxplanet'te türkçe altyazısını görünce oturdum izledim bu akşam.. dizinin sonunda o heyecanla kalemi elime alıp, karşı duvarımda asılı duran "haftalık-indirilecek-izlenecek-diziler" tablosuna adını yazmak için "hangi günlerde yayınlanıyor" bilgisi için neti kurcalayınca... dizinin zaten bu çarşamba (3 ekim) başlayacağını... benim izlediğim bölümün ise tanıtım dvd'si olarak neye sızdırıldığını öğrendim. ana mevzuyu kısaca özetlemek gerekirse; elemanımız çocukken köpeğinin ölümüne tanık olunca, bu duruma üzülürken köpeğinin ölüsüne dokununca onun yeniden dirildiğini ve hayatına devam ettiğini farkeder. bir süre sonra bu özelliğinin farklı yönleri olduğunu da öğrenir !. dokunarak dirilttiği kişilere 2. kez dokunursa bu sefer bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde onları öldürür. bunun yanı sıra dirilttiği kişileri 1 dk içinde tekrar öldürmezse o hayatın yerine çevreden başka bir hayat sona erer. yani evrensel denge ve kader diyelim. bir ölüm olayı gerektiği için, buna müdehale olursa onun yerine mutlaka başka bir ölüm olayıyla denge korunmuş oluyor. bu anlattıklarım her ne kadar daha da fazlasıyla dizinin fragmanında yer alıyor olsa da ben benim-gibi dizi severlerin tadını kaçırmak istemediğimden ayrıntı vermiyorum. dileyenler aşağıdaki youtube kutusundan izleyebilirler... yada direkt ilk bölümü indirip izleyin derim :) dizi dramatik değil. beter böcek modunda bana göre. biraz da sex feet under gibi hissettim. ayrıca renkleri çok canlı. cıvıl cıvıl. bu ona masalsı bir hava katmış. zaten amelie filmindeki gibi sempatik bir dış ses anlatımına sahip. yine atmosfer olarak tim burton'un big fish filmi tadında.. çok sevimli, insanı sarıp sarmalayan romantik komedi gibi bir dizimiz olmuş oldu.. hatun kişisini de Anna Friel canlandırıyor ve biraz kate (lost), biraz peyton (one tree hill) tarzında şirin bir şahsiyet kendisi... yeni başlayan dizilerden en güzellerinden birisine oltamı attığıma inanıyorum. bunu her hafta indirip izlemeyi planlıyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: [2007-2008] Pushing Daisies [yeni dizi tanıtım yorum]
Evet bu diziyi başka arkadaşlarımda öve öve bitiremiyordu. Güzel hatırlatma oldu. Unutmuştum. LOST'suz geçen günlerde Heroes sadece avuntu gibi. Tekrar teşekkürler
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
E her bölümde bu böyle devam mı ediyor? Dizi değil de film olsaymış daha iyi olurmuş gibi geldi bana. Heroes, Lost, PB gibi dizilerle de kıyaslamak hata olur kanımca.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
hadi ilk başlarda yorumlar olmuşta dizinin seyri nedir şimdi, kalite olarak, izlenebilirlik olarak..?
eğer iyiyse aynı şekilde indirilecek diziler listesine eklemek gerek
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|