Zoque.Forum
»
10,000 B.c.
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
Re: 10,000 B.c.
gidecekklere tavsiyem fragman aldatıcı olabilir. büyük beklentiler içinde gitmeyin filme. film beni çok yanılttı.
film güzel, iyi hoş ama eksik bırakılmış gibi. yassax ile de konuştuk zaten bu konu hakkında. son olarak iyi ki gnctrkcll sayesinde gitmişiz yoksa verdiğim paraya üzülürdüm.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: 10,000 B.c.
şimdi başta şunu söyliyim öyle "sanat sinemasını da (ki bu tabir bile kofti sayılır) çok severim, o yüzden bu filmi yerlere vurayım da kör göze parmak misali bunu hissettirebileyim her bir holivutçuya" gibi bir kaygım yok. sanat sinemasını (kofti dedik olm be) severim. dünya sinemasını severim. olsa uzay sineması onu da sevecem. ama ciddi ciddi keyif alıp orgazm olabilecek kadar koyu hollywood filmlerini de çok seve seve izlerim.
haliyle ben bu yönetmenin Godzilla'sını mesela çok severim. sinemada da izledim. evde de izledim. sürekli izledim. yine tashaq geçilen Kurtuluş Günü'nü de keyifle izlemiştim. (gerçi onu 1 olmadı 2 kere izledim. çok eski zamandı. yine izleyip öyle konuşayım..) Yarından Sonra filmini de sinemada izleyip üşümüştüm epey. Stargate de işte mısır uzay şu bu derken bitmişti... yani yönetmene bir kıllığım yok. ne olacak. şimdi kapımı çalsa bir sıcak çayı mı esirgeyeceğim. ama eminim bunu yapacak insan-evladı vardır :p bunları geçip filme gelmeden önce sözlük'te bir elemanın "tamam belgesel beklemiyoruz film bu, ama kardeşim her şeyin bi şeyi var yani. filmin adını değiştirsinler o zaman: 10000 bc for dummies" cümlesini de eklemeden duramadım :)) cuk oturmuş diyebiliriz... film bence 300'ün kanı donduran, tüyleri diken diken eden etkileyiciliğine de... Apocalypto'nun gerçekçiliğine de sahip değil. bem beyaz dişlere, "o çağlarda mamut var mı, varsa piramitler'e denk düşüyor mu, o tarz evler icat edildi mi" gibi tarihsel kronoloji uyumsuzluklara takılmadan izleyecekseniz... güzel doğa görüntüleri, tarih öncesi atmosferi için izlenebilir. üzerinde durulası, sonraları hatırlanası (izledikten sonraki 2. gün mesela öyle bir tadı gelmedi ağzıma..), tekrar tekrar izlenesi bir film değil... fragmanı çok şık duruyor yalnız... Spoiler:
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!