Zoque.Forum
»
Sizleri gercekten etkileyen, hüzünlendiren bir film
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Sizleri gercekten etkileyen, hüzünlendiren bir film
İzlerken insanı derinden etkileyen bazı filmler vardır. Mesela çocukluğumda beni hem ağlatıp hem güldüren 'Hababam' serisi, üzerinden kaç yıl geçerse geçsin rafımın en üst yerinde duracak olan bir ''Babam ve Oğlum'', türk sinemasını uyandıran film diye bilinen Eşkıya.
Yabancı yapımlar arasında da ''Talk to Her'' ve ''Green Mile'' gibi bu sınıfa girebilecek cok sayıda film var. Sizlere izlerken yutkunmanıza sebep olan, etkisinde bırakan filmlerin adını sorsam. Belki bir kösede saklı kalmıs, veya ismini duydugumuz halde izlemedigimiz harikulade bir film tavsiye edersiniz. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Sizleri gercekten etkileyen, hüzünlendiren bir film
dancer in the dark ın ikinci yarısında boğulduğumu hissetmiştim.
bir de her zaman dediğim gibi bir tv filmi olan door to door. yerlilerden ise kuşkusuz canım kardeşim. izlerken sıkıcı gelmesne karşın en uzun süre etkisinde kaldığım film de il postino. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
aslında çok iyi bir film izleyicisi değilim, yani yönetmen / oyuncu ilişkisine göre izlemem filmleri...
ama AMELIE 'nin yeri ayrıdır benim için, sanırım enaz 20 defa izledim ve her izleyişimde aynı tadı alıyorum, tıpkı Hababam Sınıfı gibi ![]() Bir de HAYAT GÜZELDİR var... Çocukluk dönemlerimden kalma BETER BÖCEK ise hala unutulmaz! ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Afyon
|
"Sözün Bittiği Yer", İsmail Güneş'in bir filmi. Bugünlerde yeniden TRT'de gösterilebilir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yabancı:
Million Dollar Baby Leon Orjinal adı L'ours olan, çok eski bir film. Türkçe'ye "Ayı" olarak çevrilmiş. Bir ayının hayatını anlatıyor. O zaman çok etkilenmiştim, şimdi nasıl bir etki bırakır bilmiyorum çok uzun süre önce izledim çünkü. Donnie Brasco Gladyatör Tutku 8 mm Sleepers Yerli: Hababam serisine de katılıyorum... Canım Kardeşim'i de izlemiştim gerçekten de etkileyici idi. Kurşun Adres Sormaz / Bir kan davası filmi, Aytaç Arman ve Halil Ergün oynuyormuş, şimdi araştırıp buldum. Yine 10 yıldan fazla oldu filmi izleyeli, ama etkileyici bir filmdi. Ayrıca Münir Özkul'un oyunculuğunu en çok beğendiğim seri olan Bizim Aile de izlemeye değer bence. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
The Lake House... Çok sert bir miraçlı biri olmama rağmen, bu filmi ilk izlediğimde hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. Gerçekten konusu çok güzeldi. İzlemeyenler için birebir aşkı iliklerinizde hissetmek için izlemenizi tavsiye ederim. Heleki imkansız bir aşk'ın içindeyseniz...
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
The Godfather
Hayat Güzeldir Kasımda Aşk Başkadır Melekler Şehri The Hooligans Babam ve Oğlum
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
@byvista, konu ile ilgili forum başlığı burada, buradan bilgi alabilirsin. ama spoiler içerebilir, eğer filmi izlemeye niyetliysen dikkatli olmakta fayda var.
kerem1905, the hooligans'ı oraya koyman çok iyi olmuş. Gerçekten etkileyen dersek; 17 Mayis belgeselini listenin başına koyabilirim. Her seferinde Popescu topa koşarken hala gözlerim doluyor. Hüzünlendirenlerden ise elbette ilk sırada; hotaru no haka var. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!