Zoque.Forum
»
Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı
|
| Sinema Sinema,TV ve sanatsal görüntü ile ilgili konulara bu bölümde yer verip tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı
![]() Yapım : 2008 Tür : Belgesel / Dram Yönetmen : Kürşat Kızbaz Senaryo : Kürşat Kızbaz Oyuncular : Müşfik Kenter, Turan Özdemir, Selçuk Yöntem, Özcan Deniz, Burak Sergen, Sinan Tuzcu Müzik : Sezen Aksu, Ömer Faruk Tekbilek Dağıtım : Best Line Pictures Süre : 1 saat, 20 dk. Gösterim Tarihi : 25 Nisan 2008 Özet: Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi filmin ana konusunu oluşturmaktadır. Yorumum : belgeseli gala gecesin de izledim. pek bir merakla gittigim filmde açıkcası hayal kırıklıgı ile döndüm. 1. belgeselde mevlana hakkında bilmediğiniz hiç birşeyi ögrenmiyorsunuz. 2. filmde büyük bir anlatım bozuklugu var. 3. kurgu çok kötü izlerken sıkılıyorsunuz. ben daha çok mevlana hakkında araştırma yapılıp bilinmeyenlere açıklık getirilmesini bekledim. fakat mevlana hakkında hiç bir soru sorulmamış. çeşitli ülkelerden araştırmacılar yorumlar yapıyor ve hepsi aynı şeyleri tekrarlıyor. aynı şeyi söyleyeceklerse neden oralara kadar gidilmiş bunu anlamadım. mevlana'nın herkese herşeye aşkı nasıl başlamış anlatılmıyor. mevlana hayatın da hiç mi bayan yoktu . belgesel boyunca erkekler ile. ve mevlana hiçmi gülmez. bu kadar degerli bir insanı anlatırken bunun 65 dakika ile sınırlanması ve 65 dakikanın 30 dakikası anlamsız şeyleri anlatması kötü olmuş.. kısacası verdigim puan : 10 üzerinden 3 düzenleme : yazmadan duramaycam. neden bizim filmler de oyunculara, ısrarla amatörce sakallar yapıştırılır. biraz beklense sakal çıksa kötümü olur :S |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!