|
|
#234 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Re: İzlediğiniz en güzel 3 film...
Alıntı:
|
|
|
|
#238 (permalink) |
|
City Of God (herkes ama herkes izlemeli)
Tim Burton serisi L'auberge Espagnole ve La Poupees Rousses (ERASMUSçular zaten biliyordur )Ve tabii ki, kalp atışlarının vazgeçilmez uyarlaması : Jeux d'enfants... Sayılabilecek yüzlerce film var... Amores Perros'tan Saving Private Ryan'a, 21 Grams'tan Arizona Dream'e, Lorenzo's Oil'den Amistad'a kadar uzaaaaaar gider bu liste. Rahatlıkla 100 film yazabilirim mükemmel sıfatını hakeden... Ama en kötüler derseniz o daha kolay, sıralaması bile hazır ![]() 1- Geçmişi Olmayan Adam (Finlandiya yapımı bir film, izleyin narkoz niyetine, komaya girmek için birebir )2- Fargo (Böylesine bir hayal kırıklığının hissini ancak, 90. dakikada yatan 100 milyonluk iddaa kuponu ya da kesin verilmesi beklenen sınavın 100 üzerinden 2 alınarak bırakılması verebilir )3- Ed Wood (Tim Burton'a kesinlikle yakışmamış olan film, hele ki Johnny Depp'e hiçççç yakışmamış... cık cık cık... ) 4- Donnie Darko (Klişe bir senaryo örgüsü ve konusu, kötü oyunculuk, kötü yönetim, kötü kötü kötü... Hele ki biraz olsun astrofizik ve quantum fiziği ile ilgilenen insan için tam bir zaman kaybı...) Sırada bakalım hangi filmler var? 5'ten devam edince yazarım buraya
Mesaj UlgenKhan tarafından 23.06.2006 (15:03) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#239 (permalink) |
|
Türk filmleri ile ilgili olarak bir kaç şey söylemek isterim izninizle...
Öncelikle en beğendiklerim... Yazı Tura, Fatih Akın serisi (özellikle Im Juli), Gönül Yarası, Anlat İstanbul ve Kemal Sunal serisi... Değinmek istediğim konu ise şu : Babam Ve Oğlum'u çooooook methiyelerin ardından izledim. Sonuç : KOCA BİR SIFIR... Ben artık açıkçası çok sıkıldım acıklı arabesk tadındaki kendini dram sanan zırvalardan... Hele ki Türkiye'nin siyasi geçmişinin, toplumsal yapısının ve yaralarının sömürülmesi gerçek anlamda GINA getirdi. Yanlış anlamayınız, kesinlikle sosyal ve siyasi konuların irdelendiği, hatta görüş bildiren filmler çekilmesin demiyorum. Çekilmeli, hem de en iyisinden ve vurucusundan... Ama böylesine salya sümük seviyesinde, arabesk tadında, nostaljik hastalıkların depreştiği, '68 kuşağı özentisi, kalitesiz kere kalitesiz, sıradan filmler olmasın artık... Dünya sineması ayarında film yapabilmek için paradan puldan önce samimiyet, yaratıcılık ve SEYİRCİYE KARŞI DÜRÜSTLÜK VE SORUMLULUK sahibi olmak olmak gerektiğini başta Çağan IRMAK olmak üzere umarım tüm senaristlerimiz ve yönetmenlerimiz anlarlar, yoksa işimiz zor Türk sinemaseverler olarak... |
|
|
|
|
|
|
#240 (permalink) |
|
İşte yeni kötüler listem
![]() 1- Geçmişi Olmayan Adam 2- Fargo 3- Fear and loathing in Las Vegas ( Johnny Depp'dir dedik, Tim Burton'dır dedik, ekran başında uyuduk... Ne bir konu, ne bir olay örgüsü, ne bir zevk... Yetmiyormuş gibi, çok sevdiğim Benicio El Toro amcam da kendini rezil ederek son derece büyük üzüntüye sevk etmiştir beni... Sadece hippiler, 60'lar, 2 tane uyuşturucu "hastası"nın devamlı surette tribe girmesi, kusması vs... Baştanbaşa bir hayalkırıklığı ve anlamsızlık... KESİNLİKLE UZAK DURUN) 4- Ed Wood 5- Donnie Darko Devamı gelecek sanırım...
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!