|
|
#62 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
matrixde öyle farklı şeyler kullanıldıki kendinden sonra gelen filmlere devrimsel etki bıraktı. basitçe anlatmak gerekirse neo'nun tüm etrafına yan yana o özel kameralar dizilmiş belli bir yörünge etrafında. ve aralarında saniyenin bilmem kaçında kaçı aritmetiğinde çekilmeye başlanmış. ve bizde o kadar yavaş ve bir o kadar kusursuz sonuçlara ulaşıyor, izliyoruz işte. yinede tasdik istersen "matrix çekim aşamalarının" olduğu dvd'yi izlemeni öneririm... siz asıl matrix reloaded'in 2. fragmanını izleyinde gelin :)) bu arada benim tercihlerime gelirsek; 1- matrix 2- titanic 3- (düşünmem gerekir) |
|
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
Yer: paris
|
1. Oglan'in odasi - Nanni Moretti
2. Kirmizi Fener - Zhang Yimou 3. Potemkin Zirhlisi - Sergei Einsenstein ... keske üç yerine onüç denseydi hepinize sevgiler...
|
|
|
#65 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
|
Naturel Born Killers herkes bu filmi yazmış özelliklede Fight Club yazanlar.. çok ilgimi çekti konusu vs nedir ...?
(araştırdım vcd falan bulamadım o yüzden)
|
|
|
#66 (permalink) |
|
|
@Enokesk => biraz daha araştırmanı öneririm. şayet türkçe dublajlı orjinal vcd'leri bile mevcuttur yani. katil doğanlar şeklinde arama yaparsan daha iyi bulabilirsin.
bu arada kendileri bazı dergilerin "rahatsız edici filmler" listelerine kafadan dalabilmiş filmlerdendir... |
|
|
|
|
|
#67 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
aslında matrix'de o kurşun sahnesi çok basit bir mantığa dayanıyor. bulunan platformun çevresinde birçok kameralar bulunuyor ve her belirli süre başına görüntüler farklı kameralardan alınıyor. bu sayede eş zamanlı aynı görüntünün çevresinde dönmüş hissi yaratıyor. bunun sinemada daha basit bir şeklini görüntüde 3 kamera kullanarakda bilgisayar destekli yapılabiliyor.
Mesaj cruelstroke tarafından 09.02.2003 (02:06) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#68 (permalink) |
|
|
sanki yazmıştım ama yine yazayım:
* rezervuar köpekleri (tarantino) * esaretin bedeli (morgan freeman) * bizi ayıran nehir (norman maclean) ve bir türk filmi * yol (yılmaz güney)
|
|
|
#69 (permalink) |
|
|
....twin peaks
cumartesi "twin peaks" pilot film ile TV serisini aldim DVD olarak. Gercekten harika bir seri.
seriyi bundan 12 yil önce TV de izlemistim. film David Lynche ait, gercekten KÜLT yani. ilginc olan, david lynche twin peaks i, su anda hala katuel olan "Mulholland DR." filmi ile paralel düsünmüs ve uyarlamis. Mulholland DR in bazi sahneleri yeniden cekilmesine ragmen harika bir film. Mysteriös film sevenlere ve david lynche hayranlarina tavsiye ederim. twin peaks benim icin ilginc filmlerden biri. ve birde Alfred Hitchcock un "örünmeyen ücüncü kisi" buda harika |
|
|
|
#70 (permalink) |
|
Yer: İZMİR
|
valla 3den fasla olursa..günah benden gitti.. ama best ofum aşşadaki gibidir..
1- requiem for a dream 2- before the rain 3- fight club (tercihen deişebilir tabe..)
|
Zoque'a hoşgeldiniz!