Zoque.Forum
»
IIS yönetimi ve izinlerle ilgili..
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
IIS yönetimi ve izinlerle ilgili..
Merhaba Arkadaşlar,win xp sistemim var ve IIS ile ilgili bir problemim var.IIS yi yeni kurdum(format sonrası)
Veritabaı güncelleştirmesi olan bazı sayfalardan aldığım hatalar; Güncelleştirilemiyor. Veritabanı veya nesne salt okunur. Microsoft JET Database Engine (0x80004005) İşlem, güncelleştirilebilir sorgu kullanmalıdır. Veritabalarının özelliklerinde salt okunur ibaresi yok,IIS yönetim panelinden klasorlerin ve dosyaların okuma,yazma,dizinlere göz atma vs hatta tüm izinleri verip denememe rağmen hatalar aynı.Ne yapmalıyım?Teşekkür ederim,iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: IIS yönetimi ve izinlerle ilgili..
veritabanın üzerine sağ tuşla tıklayıp özellikler. oradan güvenlik bölümüne gir oradanda everyone bölümünü seçip alttaki izinleri tıkla.
Sorunun tam olarak çözümünü bilmiyorum. Fakat böyle bir çözümü var. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sağ tıkladığımda güvenlik sekmesini görmüyorum,sadece genel ve özet sekmeleri var.Aslında bu problemle pek sık karşılaşıyorum ancak IIS yi tekrar kurduğumda bazen kendiliğinden kayboluyor fakat şimdi kaybolmadı,IIS yi epeyce karıştırdım tüm izinleri verdim ancak sorun devam ediyor artık sistemden kaynaklandığını düşünmeye başladım,çözümü bulabilirsem epey iyi olacak
,fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim selected,iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Evet dosya sistemin NTFS, veritabanın bulunduğu klasöre sağ tıkladığımda klasörün salt okunur olduğunu gördüm(önceden değiştirdim diye düşünmüştüm)ancak fark ettim ki klasör ısrarla salt okunur özelliğini bırakmıyor,web paylaşımından varsayılan web sitesi için yazma iznini açtım fakat güncelleştirme sorunu devam ediyor,nereye yeni klasör açsam salt okunur oluyor ve de bir daha da değişmiyor,ilginç!Sanırım salt okunma problemini çözmek gerek.Teşekkür ederim,fikirlerinizi beklerim,iyi çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Problem çözüldü,arkadaşlara teşekkürler.
Çözüm: Herhangi bir klasörde araçlar>klasör secenekleri>görünüm de tik li olan "Basit dosya paylaşımı"nın tikini kaldırıyoruz,böylece artık her klasörün özellikler bölümünde güvenlik sekmesini görebiliyoruz.Sonra herhangi bir klasörde güvenlik sekmesinden tüm izinleri verdim.Problem kalmadı,faydalı olması dileğiyle.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Bir hosting firması üzerinde bulunan sitemin veritabanı ve diğer dosyalarıyla ile ilgili izinleri hakları ayarlamam lazım. Ancak hosting firmasının kullanıcı paneli bu aralar çalışmıyor. Şirkette bir yetkiliye ulaşmak da mümkün olmuyor. Ftp ile dosya transferi yapabiliyorum. Sitede düzgün çalışıyor.. Çok şükür bunda sıkıntı yok..
Veritabanına ve diğer dosyalara yazma silme haklarını ftp üzerinden verebilir miyiz? Veya bunun birbaşka yolu var mı?? |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Kayseri
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Evet merak ettiğim de o aslında. Unix de yapılıyor ama windows da hiçbir şekilde bir çözümü yok mu diye merak ediyorum. Bende olmadığını biliyordum ama hergün teknoloji gelişiyor belki bir yolu çıkmıştır
![]() Benim durum biraz istisna.. Kontrol panelinde özellik var ama şu anda kontrol paneli çalışmıyor. hosting firması ise kayıplarda.. Ulaşılabilecek yetkili yok yani Sadece ftp çalışıyor. En azından site yayında.. Ona şükrediyorum. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Muhtemelen Dosya sistemin NTFS olduğundan dolayı güvenlik sevyesi izin vermiyor yapman gereken scriptlerinin olduğu klasöre sağ tıklama üst sekmeden web paylaşımına gelip ordan yazma özelliğini açmak. Sorunun hallolacaktır.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!