Zoque.Forum
»
Kendi çapımda forum yazdım bakabilir misiniz?
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kendi çapımda forum yazdım bakabilir misiniz?
Herkese Merhaba;
Arkadaşlar kendi çapımda bir forum yazdım, ama çok da basit bir şey değil. Gelişkin forumlarda bulunan özelliklerin çoğunu barındırıyor. Güvenlik konusunda da bildiğim açıkların hepsini kapattım. Üzerinde beş aydır uğraşıyorum tabi vakit buldukça... Toplamda 72 sayfadan ve 18 bin satıra yakın koddan oluşuyor. php4.0 ve üzeri, MySQL 4.0 ve üzerinde sorunsuz çalışıyor. Ayrıca safe_mode, register_globals, magic_quotes_gpc, magic_quotes_runtime ayarlarının açık - kapalı olması fark etmeden sorunsuz çalışabiliyor. Şu an forumda bulunan yazılılar deneme amaçlı açılmıştır dikkate almayın. Tasarım konusunda fazla uğraşamadım daha çok kodlama ile ilgilendim; Vakit bulunca tasarımla da ilgileneceğim. Yönetim masasını görmek isteyenleri yönetici de yapabilirim. http://www.phpKF.cjb.net Yorumlarınızı bekliyorum; Hepinize şimdiden teşekkürler... Mesaj 65kb tarafından 09.04.2007 (20:45) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Re: Kendi çapımda forum yazdım bakabilir misiniz?
İyi güzel hoş. Ama bölümlere girdiğimde kayıt olmamı istiyor. Bence kayıt durumu sadece mesaj yazma için kullanılmalı, mesajları okumak için kullanılmamalı. Zoque.net mantığı. Çalışmalarında başarılar.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Yorumlarınız için teşekkürler.
Bazı forumlarda giriş istemesinin nedeni; O forumların özel kullanıcılar, forum yardımcıları ve/veya forum yöneticilerine özel olarak ayarlanmış olması. Bu forum sadece deneme amaçlı olduğu için her forumu farklı şekilde yetkilendirdim. Her forum için ayrı okuma, yazma ve yönetme yetkileri ayarlanabiliyor. Tüm hazır forumlarda vardır bu. Tekrar teşekkür ediyorum, bir de üye olup mesaj yazmayı deneyenler olursa çok makbule geçecek, çünkü ancak öyle anlaşılabilir forumun özellikleri ya da kusurları. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
nereden indirebiliyoruz?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
ticari bir kaygi gutmediginizde yapmiş oldugunuz PHP tabanlı forumunuzu çalışmış olduğum şirket bunyesindeki tasarımlarda kullanabilirim bu şekilde size destek olabilirim.
iyi çalışmalar
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Başlangıçta sadece PHP`yi öğenmek için başlattığım bir şeydi ama sonradan çok hoşuma gitti ve buralara kadar geldi.
Şu an bu forumla ne yapacağıma tam olarak karar veremedim, ama düşüncelerim arasında kaynağını açmak da var. Ayrıca her türlü fikirede açığım... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
eğer ilk defa yazıyorsan, kodlarının çok mükemmel olmadığını ama amatörde olmadığını düşünüyorsan kaynak kodlarını aç, eğer gerçekten amatör ve anlaşılmaz değilse herkes yardımcı olmaya çalışır.
normal şartlarda şu durumda insanlar kaynak kodlarını görmedikleri için forumun için yararlı yapıcı bir geri bildirim yapamazlar, ancak şu eksik bu tıksık diyerek kendi gözlerinden olaya bakabilirler. ama eğer çok ilerlemediğini düşünüyorsan bunun kodlarını açma ve kendi projelerinde kullanmak üzere sakla.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!