Zoque.Forum
»
Dosya işlemleri hakkında bir soru.
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Dosya işlemleri hakkında bir soru.
Merhaba,
geliştirmekte oldugum sistem icin kullandıgım bir kodda garip tepkiler aliyorum. Asagida ki kod ile bir dosyaya erisip icerigini goruntuleyebiliyorum fakat bir degisiklik yapip kaydete basınca bazen kaydediyor bazen kaydetmiyor. Eristigim dosyanın chmod degerini 777 ve hatta bulundugu klasorun chmodunu da 777 yapmama ragmen bu sorunla karsilasiyorum. Acaba bunun nedeni ne olabilir? Tesekkurler iyi calismalar. PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Re: Dosya işlemleri hakkında bir soru.
Localhostta çalışıyorsan, PHP + apache kurulumunu tazelemeni öneririm. Bende de bir ara benzer tutarsızlıklar olmaya başlamıştı. Bu şekilde çözdüm. İyi çalışmalar...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Dosya işlemleri hakkında bir soru.
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Fakat size yazmış olduğum kodda küçük bir eksik varmış.
<form action="dzn.PHP" method="post"> satırı <form action="dzn.PHP" method="post" onclick="self.close();"> şeklinde. Bunun amancı kayıt yapılır yapılmaz pencereyi kapatmaktı fakat bu kod aynı zamanda tutarsızlıklara da neden oldu. Bir kaydedip bir kaydetmiyor. self.close u çıkarınca herşey normale döndü. Birde ek olarak shell_exec("sudo chmod o+w $dosya"); satırını da ekleyerek işimin garanti olmasını sağladım. Tekrar teşekkür ederim. Iyi calismalar. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!