|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Essen
|
Re: İllede Basit olsun Diyorsan..
Alıntı:
Db den kastin ne az daha aciklarmisin benim bildigim kadari ile Microsoft Access Dogrumu onunla mi yapmam gerekiyor. |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Essen
|
Java script alternatif olabilir mi ?
konuyu baya hizli sekilde arastiriyorum vede karsima java scriptde cikti bir kac örnrk var cooki ile cookisiz olanlari simdmi söyle düsünelim bana lazim olan sepete ekle ve bunlari mail ile yolla. cok basitden kasdim bu veritabani olmasa sadece sepete ekle icin JavaScript kullansam faydaqsi zarari ne olur ? mesela burda bir örnek var http://www.webdesign.uwe-schoeler.de/Wkorb/1/index.html bu örnekdeki gibi bir sey olsa he birde anladigim kadari ile bunlarin calismasi icin frame gerekiyormus dogrumu böyle sepete ekle scriptini framesizde yapabilirmiyim. `? bu konuyada aciklama yaparsaniz sevinirim. saygilar. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Javascript
JS(JavaScript) ve Cookie de bu işi çözer ama o zaman her Explorer ve netscape e gore test etmek lazım kanımca. Bunun ıcın her yere kolay uydurabilmen icin bence session daha mantikli. Hem session ile cookie arasindaki tek fark session in server da cookie nin client ta tutulması. Cookie nin bir avantajı burda expire suresini belirtebilmen o kadar.
frame konusunda ise mesela migros frame kullanmıyor hatırladığım kadarı ile ama yemeksepeti.com kullanıyor. Tasarım zorluğu çekmem diyorsan frame kullan ama frame'in çıkış noktası şudur eskiden 14.4 devri 28.8 modem zamanlarında internet yavaş olduğu için bir sayfayı tekrar refresh etmektense başka bir frame refresh ediliyordu yavaşlığı bir nebze ortadan kaldırmak için. Eğer sayfan ağır grafikle dolu olmiyacak ise (önemli olan işlevselliktir bu tip siteler de. Örnek Bu forum (az grafik çok işlevsellik)) frame kullanma sayfayı refresh et. DB demek ise Database yani veritabani.ilk mesaj yazarken aklıma gelmişti ama herneyse =))) Birde örnek almanca olduğu için pek inceliyemedim. Bir sepet mantığı var submit te MARABA ca bu form e-posta ile submit ediliyor diyor ve galiba outlook yada mail programı kullanmıyanlar bu sepeti kullanamıyorlar. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!