Zoque.Forum
»
Arama onay
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Arama onay
Selam arkadaşlar; bir arama motoru üstünde çalışıyorum, arama işlemi sorunsuz çalışıyor fakat bir eklenti yapmaya çalışıyorum...
DataBase eklenen kayıtlar adminden onay bekliyor, arama sonuçlarının listelendiği yerde ise sadece onaylanmış olan kayıtlar listelenmeli. Normal ASP kodlarında bunun için ilgili yere "and onay=yes" eklemem yeterli Aşağıdaki koda bir türlü "onay=yes" ekleyemedim. strSQL = "SELECT site_isim, site_key, kategori, site_adres, hit, onay, site_not, id " _ & "FROM haberler " _ & "WHERE site_isim LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR site_not LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR tarih LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR site_key LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR site_adres LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR kategori LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "ORDER BY hit desc;" Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
strSQL = "SELECT site_isim, site_key, kategori, site_adres, hit, onay, site_not, id " _
& "FROM haberler " _ & "WHERE (site_isim LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR site_not LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR tarih LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR site_key LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR site_adres LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%' " _ & "OR kategori LIKE '%" & Replace(strara, "'", "''") & "%') " _ & "AND (onay=yes)" _ & "ORDER BY hit desc;" parantez kullanımı ile "OR" "AND" mantıksal operatörlerini ayırmalısın.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!