Zoque.Forum
»
Aynı anda iki alana bilgi girme..
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Aynı anda iki alana bilgi girme..
Aşağıdaki kodları başlık / metnin kendisi/ yazarını/ felan girdikten sonra kategoriyi seçmek için kullanıyorum.Diğer sayfadada request.form ile bilgileri karşılıyorum.
sorun şu kategori ile beraber kategoriye ait sayı değerinide güncellemem yada kaydetmem gerek. Mesela: Haber kategorisi işaretlenirse alttaki koddan güncelle dediğimizde otomatik olarak kategori sayı değeri olan; kategori> HABERLER=1<kategori sayı değeri -- kategori> SPOR=2 <kategori sayı değeri -- şeklinde her iki değeride vt'ye girmek istiyorum.Kullanıcının sayıdan haberi olmayacak. <select name="kategori"> <% Set rs = BAGLANTI.Execute("SELECT * FROM kategori") %> <option selected>--- Seç ---</option> <% do while not rs.eof %> <option value="<%=rs("kategori")%>"><font class="small"><%=rs("kategori")%></font></option> <% rs.movenext loop %> </select> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
eğer kodlar içinde görünmesine itirazın yoksa value değeri içerisinde sayı değeri ve metni birlikte yollayıp istediğin kıssıta göre bölerek kullanabilirsin;
<option value="<%=rs("kategori")%>=<%=rs("sayi")%>... gibi kullanarak çözümleme kısmında ise; x=split(request("kategori"),"=") rs("kategori")=x(0) rs("sayi")=x(1) şeklinde kullanabilirsin. yok eğer tamamen server side olacaksa bu sefer ayrıca bir recordset/connection tanımlayıp bu recordset/connection yardımı ile sayı değerini çekerek bu recordset için güncelleyebilirsin. daha ayrıntılı yazarsan daha fazla yardımcı olabilirim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Bak şöyle anlatayım:
VT Tablo: 1. Alan'da: OtoID var 2. Alan: Kategori 3. Alan:KatID 4. Alan Haber 5. Alan yazar Şeklinde ... Ben form hazırladım Haber ve Yazar ismini giriyorum form'a -sonra şöyle birşey yardımıyla : <select name="kategori"> <option selected>--- Seçiniz ---</option> <% do while not rs.eof %> <option value="<%=rs("kategori")%>"><font class="small"><%=rs("kategori")%>=<%=rs("KatID")%> </font></option> <% rs.movenext loop %> </select> Kategoriyi seçiyorum. Burada istiyorum ki ben kategori ismini seçtikten sonra atıyorum -spor- kategorisini seçtiğimde veritabanına o kategorinin katID'sinide yazdırabileyim o alan boş olmuyor çünki. Umarım anlatabilmişimdir derdimi.. İyi Çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
<option value="<%=rs("kategori")%>=<%=rs("KatID")%>"><font class="small"><%=rs("kategori")%>=<%=rs("KatID")%> </font></option>
şeklinde değiştirip yukarıda verdiğim kodlarla request edersen zaten istediğin işlemi yaptırır. anlamı şu, value değeri içerisinde kategori adı = kategori id değerlerini taşıyıp sonra split ederik veritabanına kaydedebilirsin. yada farklı bir çözüm olarak kaydettiğin sayfada set rsK=server.CreateObject("adodb.recordset") rsKSQL="select * from kategoriTBL where kategoriNAME='" & request("kategori")&"'" rsK.Open rsKSQL,connNAME,1,3 yazilacakID=rsK("katID") 'sana gerekli olan IDdir. istediğin yerde kullanabilirsin
|
Zoque'a hoşgeldiniz!