»
başka siteden bilgi alma
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: KONYA
|
başka siteden bilgi alma
Selamlar Elimde devamlı güncellenen bir sitenin haberlerinin kayıtlı olduğu veri tabanının .mdb nin yolu var yani xxx.com/db/haber.mdb gibi bu siteden yani o .mdb den bilgileri nasıl alırım mappath yoluyla denedim hata verdi, benim yapak istedğim sadece ordaki güncel verilere ulaşıp kendi sitemde göstermek. Yardımcı olursanız sevinirim. Tşk. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
Alıntı:
Senin bu işlemi yapabilmenin tek yolu, sayfan her çağrıldığında bu .mdb dosyasını sunucu bilgisayarına indirmek ve sonra bu dosyaya bağlanmandır. Bu da oldukça masraflı bir yöntem. (Dosya boyutu, bandwidth, cpu, ram, zaman v.s.) Ya da günde birkaç sefer yapabilirsin. Bu da bilgilerin güncelliğini yitirmesi demek.Bunlar yerine ASPTear ya da XMLHTTP gibi birşey kullanarak yapmayı tercih etmelisin. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: KONYA
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Gerekli ayarlar yapıldığı takdirde başka bir serverdaki Access user/pass ile kullanılabilir.
MySQL, SQL server çok daha rahat kullanılabilir direk IP üzerinden ancak arkadaşın zaten kendi serverındaymış. O zaman direk "c:/inetpub/www" vs. şeklinde fiziksel yol ile erişebilirsin yada server.mappath ile erişebilirsin. Ancak burada unutulmaması gereken bir nokta permissionların buna ayarlı olmasıdır. Çünkü normal şartlar altında bir site diğrenin db sine erişemez. Bu yüzden serverda bu ayarların düzenlenmesi gerekebilir. Ondan sonra istediğin gibi kullanabilirsin.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Pardon yazmamışım zaten mdb ye ulaşmak için server yöneticisinden dediğim gibi izin almalısın, dolayısıyla mdb adresini de sana verebilir.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Pardon istemci evet haklısın asıl kast ettiğim şey MySQL idi!
Yanlız ASP de de gerekli ayarlar yapılarak kullanıldıgını bilmiyordum ki zaten bunu belirtmiştim! Cahilliğime verin!Uzun süredir bilgisayarla ugrasmıyordum!Dolayısıyla eskiden oldugu kadar bile iyi değilim! Zaten ustalar varken pek yorumda bulunmak veya sorulan sorulara cevap verme gereği pek görmüyorum!Yanlış yönlendirmekten korkuyorum! |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Sevgili Nightmarex, olur mu öyle şey? Ben konu netleşsin diye senin yazını alıntı yaptım.
Yoksa sana karşı herhangi bir şey değil. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Son olarak konuya bir de şunu ekleyeyim. Eğer kullanılan sunucu, güvenlik açısından doğru yapılandırılmamışsa (daha önce bu konuda tartışılmıştı), .mdb dosyasının gerçek yolu tahmin edilmeye çalışılarak, hiçkimseden izin alınmadan .mdb dosyasından veri alınabilir. Örneğin bizim sitenin dizini C:\Inetpub\wwwroot\bizimsite.com ise, ulaşmak istediğimiz sitenin dizini de C:\Inetpub\wwwroot\obursite.com şeklinde olabilir. thefox, düşük bir ihtimal olsa da, bence bir dene.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!