Zoque.Forum
»
Visual Basic de yazici veya fax a bilgi gondermek
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Visual Basic de yazici veya fax a bilgi gondermek
merhaba arkadaslar
visual basic de yazıcıya yada fax a nasıl bir sey gonderebilirim.yani nasıl data gonderilecegini biliyorum ama ornegin butun sayfayı (ekranda ne varsa ) nasıl gonderebilirim ilginize simdiden cok tesekkurler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
visual basic içinden windows un bütün elemanlarını kontrol edebilirsin.Yazıcıya göndermek için "printer" nesnesini kullanabilirsin fakat printer nesnesinin bitin parametrelerini bilmen gerekiyor çünkü yazdırmadan çnce visual basic içinden sayfa yapısını veya renkayarlarını yapılandırman gerekir.Fax a gelince visual basic içinde "API text Viewer"i çalıştırıp windows un fax ile ilgili olan dll sinin parametrellerini öğreneblirsin.ve dahasonra program içinden o dll yi declare ederek fax veya windows ile bağlantısı olan diğer bütün çevre birimlerine istediğin gibi ulaşabilirsin..Bu tür visual basic iinden apı kullanım larını net www.msdn.com sitesinden bulabilirsin.Printer için apı ye gerek yok zaten vb nin içinde printer nesnesi bulunuyor ama faxı ben apılerle kullanıyorum...
Bu biligiler işine yaradımı bilmiyorum.Eğer code ile ilgili sıkıntın varsa ben sana gönderebilirim. Yani printer nesnesinin paremetreleri ve fax ileilgili olan dll nin kullanımı hakkındaki codeler. Mesaj mosquay tarafından 28.06.2003 (11:19) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!