|
|
#1 (permalink) |
|
|
Random Sayfa Olayını Nasıl yaparım?
Selam arkadaşlar geçenlerde kişisel sitemin 2. versiyonunu yaptim üstüne üslük 5 tanede renk secenegi sundum ziyaretcilerime adrese buradan ulaşabilirsiniz ben bu renklerin random olarak gelmesini istiyorum... 5 tane default.ASP'm var. Bide sayfam'da ComboBox'ım var renkleri oradan deiştiriyorsun ama oradan renk secildiginde de o rengin gelmesini istiyorum yardımcı olabilecek arkadaş varmı ? JavaScript'de olabilir ASP'de nasıl yapabiliyorsak artık... Şimdiden teşekkür ediyorum Saygılar sevgiler OğuzhanAydın |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Karabük
|
mantık rasgele seçmekse şunla alabilirsin hocam:
Kod:
<% for toplam=1 to 6 Randomize rasgelesayi = Int(Rnd *toplam) next %><%=rasgelesayi%> bu arada site hoş olmuş eline sağlık..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
for toplam=1 to 6
Randomize rasgelesayi = Int(Rnd *toplam) //sayfada kullanacağın rengin sayısı if (rasgelesayi != toplam){ response.write toplam //combobosta kullanacağın sayılar } next ben ortadaki bölümü ekledim ama sadece mantık olarak yazım; ASP de if öyle kullanılmıyodu sanırım; onlar ona göre düzeltirsin.matık olarak for döngüsü içinde; eğer üretilen rastgele sayı tekrar oluşunca onu yazma(çünkü zaten site o renk); değilse seçimlik renklerde kullanılmak üzere yazdır. gibi.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
sanirim bu isine yarar, netten bulmustum..
Kod:
<HTML> <HEAD> <TITLE>JavaScript Random URL</TITLE> <script> today=new Date(); jran=today.getTime(); ia=9301; ic=49297; im=233280; function rnd() { jran = (jran*ia+ic) % im; return jran/(im*1.0); }; function rand(number) { return Math.ceil(rnd()*number); }; slogan=rand(22) urlWindow=window.open("","main"); if (slogan <1) urlWindow.location.href="blad0.HTML"; else if (slogan <2) urlWindow.location.href="blad1.HTML"; else if (slogan <3) urlWindow.location.href="blad2.HTML"; else if (slogan <4) urlWindow.location.href="blad3.HTML"; else if (slogan <5) urlWindow.location.href="blad4.HTML"; else if (slogan <6) urlWindow.location.href="blad5.HTML"; else if (slogan <7) urlWindow.location.href="blad6.HTML"; else if (slogan <8) urlWindow.location.href="blad7.HTML"; else if (slogan <9) urlWindow.location.href="blad8.HTML"; else if (slogan <10) urlWindow.location.href="blad9.HTML"; else if (slogan <11) urlWindow.location.href="blad10.HTML"; else if (slogan <12) urlWindow.location.href="blad11.HTML"; else if (slogan <13) urlWindow.location.href="blad12.HTML"; else if (slogan <14) urlWindow.location.href="blad13.HTML"; else if (slogan <15) urlWindow.location.href="blad14.HTML"; else if (slogan <16) urlWindow.location.href="blad15.HTML"; else if (slogan <17) urlWindow.location.href="blad16.HTML"; else if (slogan <18) urlWindow.location.href="blad17.HTML"; else if (slogan <19) urlWindow.location.href="blad18.HTML"; else if (slogan <20) urlWindow.location.href="blad19.HTML"; else if (slogan <21) urlWindow.location.href="blad20.HTML"; else if (slogan <22) urlWindow.location.href="blad21.HTML"; else if (slogan <23) urlWindow.location.href="blad22.HTML"; </script> </HEAD> <BODY onLoad="rnd()"> </body> </HTML>
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Karabük
|
@enemy hocam kendi fikrim db işi en azından şu durum için gereksiz...
benim fikrim img lerin sonuna <%=rasgele%> yi eklemek... böle daha ii olur kanısındayım...pekte yorcağını zannetmiyorum... oğuzhan pm attım.. ama sanırım pop up ta kullanmışsın...yeni değer çıkmaması için session olayına girebiliriz..neyse konuşuruz icq da..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!