|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Asp,Php
Selam dostlar, ben bu foruma yeni katıldım ve ASP ile ilgili fazla bilgim yok ama HTML,flash,java v.b. biliyorum.Size birkaç tane soru yönelteceğim.Başlık yeterince açık olmamakla birlikte sorumu yöneltmemektedir.Öncellikle ASP nasıl kullanacağım?Yani bir klasöre kaydedip upload mı edicem yoksa bilmem ismini mi değiştircem.Birde başlıkta yazdığım gibi ASP mi kullansam güsel olur yoksa PHP mi öğrenmek istiyorum.Aynı şekilde PHP yi nasıl kullanıcam üstte yazdığım sorular geçerli.Sayın admin eğer bu konu search engine de varsa bu benim ilk msj em olduğu için özür diliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Selamlar teenager. ASP'yi kisisel bilgisayarında kullanmak istiyorsan bunun icin bir web sunucu kurmus olmangerekiyor (windows icin IIS veya Apache server demek oluyor bu) Boylece bu iki sunucu (bkz server) uzerinden yazdıgın ASP scriptlerini calistirabilirsin.. ASP mi yoksa PHP mi konusuna hic girmeyecegim zaten forumda yeterince gecti. Ama basitce ve deneyimlerim doğrultusunda cevap vereyim ASP mi PHP mi? PHP derim... PHP mi ASP.Net mi? ASP.Net derim..
Local olarak bir web sunucu calistirmak istiyorsan ASP veya PHP kullanmak icin ve islwtim sistemin Microsoft tabanlıysa IIS kur derim. İllaki alternatif istiyorum diyorsan http://www.apache.org/ adresine goz at derim... Kolay gelsin.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!