Zoque.Forum
»
Recordset ile ilgili
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Recordset ile ilgili
verileri sayfaya yazdırırken,
"SELECT * FROM aboneler WHERE id =" & FORMKUL_ID IF NOT (MYRST.EOF) AND NOT (MYRST.BOF) THEN KAYIT VARSA İŞLEM YAPTIRIYORUM. ELSE KAYIT YOKSA MESAJ KAYIT YOK. END IF FAKAT FORMKUL_ID DEĞERİ BOŞSA HATA VERİYOR. Error Type: Microsoft JET Database Engine (0x80040E14) Syntax error (missing operator) in query expression 'id ='. /Admin/sorucevaplatotal.ASP, line 53 recordsete verdiğim cursor numaraları ile ilgili bi sorun olabilirmi. normalde bu kodlarla kayıt yoksa else yani kayıt yok mesajı çıkması gerekir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bu iş için en basit şekilde
Kod:
FORMKUL_ID=CInt(FORMKUL_ID) Kod:
If NOT isNumeric(FORMKUL_ID) Then FORMKUL_ID=0
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
ikinci örneğinde de sorun oluyor.
IF FORMKUL_ID = "" THEN FORMKUL_ID = 0 ELSE FORMKUL_ID = REQUEST.QUERYSTRING("kid") END IF ben bu şekilde yaptım. kid gelmiyo ise isnumeric olduğunu anlamıyor sanıyorum. ben boşsa 0 yap dedim ama başka bi yöntem arıyorum.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Yazarken test etmemiştim ancak şimdi test ettim ikiside bende çalışıyor.
// IIS6.0 Normalde çalışması gerekiyor.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Bende IIS5.1 var fakat kid değeri gelmiyorsa bu dediğin kodlar çalışmadı. gelen değer isnumeric değilse değeri 0 yap demişsin.
fakat değer gelmeyince bunu yapmıyor ilginç neyse şimdilik böyle kalsın. soul hazır burdayken şunuda sormak istiyorum. Benim serverımda http_referer i alamıyorum bunun nedeni ne olabilir ? Bir önceki sayfadan gelen web adresi.
khssi.. Mesaj Kuen tarafından 18.11.2003 (08:44) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Kodu zaten biliyorsun;
<% Request.Servervariables("HTTP_REFERER") %> Bir de şu kodun çıktısına bakar mısın, onda nasıl bir çıktı oluyor ? Kod:
<% Response.Write "<pre><strong></strong><hr /><br /><table class=""infotable"">" For Each objx In Request.Servervariables Response.Write "<tr><td class=""tdinfo"">" & objx & " : </td><td>" & Request.Servervariables(objx)& "</td></tr>" Next Response.Write "</table></pre>" %>
|
Zoque'a hoşgeldiniz!