|
|
#1 (permalink) |
|
|
<% en son eklenen iki? %>
3 mdb var.. her üçüne de en son eklenen son iki konunun listesini anasayfamda göstermek istiyorum.. yani toplam 6 başlık olacak.. mdb'ler de siir.mdb , makale.mdb , haber.mdb (keşke tek mdb kullansaydım ama artık çok geç..acemilik işte..) yardımcı olabilirseniz sevinirim.. (mdb. lerde tarih field leri mevcut..sanırım bu işi kolaylaştırabilir..) şimdiden teşekkürler.... |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: <% en son eklenen iki? %>
çözümü kendin yazmışsın işte
herbir recodset için;SQL = "select top 2 * from table_name ORDER BY tarih DESC" keşke, dediğin gibi tek mdb kullansaydın, o zaman tek SQL -union veya join yaparak- halledebilirdin. şimdi herbir veritabanı için ayrı connection açıp yukarıdaki SQL i ona göre düzenlemen gerekecek. eğer önce tarik, sonra -mesela- ad'a göre sıralama yapmak işstiyorsan; SQL = "select top 2 * from table_name ORDER BY tarih DESC, ad ASC" gibi de kullanabilirsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!