Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » mantık nasıl olmalı ??

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.07.2004   #1 (permalink)

Yer: Bursa
mantık nasıl olmalı ??

arkadaşlar 2 server arasında bir işlem yapmam gerekiyor
şöyleki :
a.com altında site dosyaları duruyor diyelim, a.net altında da download edilecek dosyalar, yanlız bu download edilecek dosyaların direkt olarak a.net/dosya yazılıp download edilememesi için, dosyalar chmod ayarı ile kısıtlanmş bir klasörde tutuluyor. a.com altından kullanıcı üye girişi yaptığında ve bir dosyayı indirmek istediğinde bir şekilde benim a.net altında bunu doğrulamam gerekiyor. ve arkasından kullanıcıya bu dosyayı download için göndermem gerekiyor.

şöyle düşündüm :
a.net altında bir dosya içinden a.com altında ki ilgili veritablosunu kontrol ettirsem ve gelen değişken ile tablodaki aynı olursa download için dosyayı göndersem.

olur mu ? yada daha farklı nasıl olabilir? fikirlerinizi alabilir miyim?
not : (sistem PHP&MySQL, iki domain farklı server üzerinde)
Taci TIRSAK şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.07.2004   #2 (permalink)

uzaytek's Avatar

Yer: Ankara
Re: mantık nasıl olmalı ??

benim bildigim iki farklı server üzerinde ise ve serverlardaki MySQL(sistem) tabloları senin müdahalene kapalı ise birinden diğerine erişemezsin. host tablolarında tanımların yapılması lazım. bunu yapabilirsen veya yaptırabilirsen olur dedigin hatta probleminde kalmaz .

bir başka yol sadece senin bildigin bir md5 stringini diger serverdaki scripte post ettiginde bu download işlemine izin verir script. md5 stringi post ettigin yerde zaten guvenlik dogrulaması yaptığın için ikinci bir doğrulamaya gerek kalmaz.
uzaytek şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.07.2004   #3 (permalink)

md5 standart olursa, kullanıcının içerğini bilmesi gerekmez ki ? copy+paste ile post edildiği takdirde bir şekilde aşılabilir, referer kontrolü de pek tatminkar değil, bu kadar uğraşırlar mı ayrı konu tabii biz mükemmeli düşünelim de

iki server arasında ki yetkilendirme olayını biliyordum ama nedense göz ardı ettim hep dur bi test edeyim

teşekkürler ilgin için
Old 29.07.2004   #4 (permalink)

uzaytek's Avatar

bilerek post yazdım zaten

post edilen urlde gözükmez. serverda access_log larındada gözükmez. açıkçası hangi log dosyasında gözüktüğünü bilmiyorum birisi yazarsa öğrenmiş oluruz.

ayrıca log dosyalarına bakabilenler zaten server yetkilileridir. yani sistemin zaten onların elinde .
uzaytek şu an çevrimdışı  
Old 29.07.2004   #5 (permalink)

post olayını ben method olarak anlamadım göndermek anlamında kullandın zannettim
eğer post ile giden veriye kullanıcının nşa da erişme şansı yoksa en hızlı/mantıklı yol bu olur ?
Old 29.07.2004   #6 (permalink)

blurise's Avatar

Yer: İstanbul

post edilen bilgiye kullanicinin erisme sansi hep vardir. sifreli key gondermek bu is icin gayet guzel bir sistem olabilir..

soyleki farzi misal blurise isimli kullanici a.com da login olmus ve gecerli sayilmis. ve a.net ten dosya indirmek istiyor. a.net ten dosya indirme sayfasinda kullanici icin a.com daki bir sayfaya redirection yapliri ve a.com daki sayfa da login olan kullanicinin adini bir sekilde a.net in bildigi bir key le sifreler. ve bunu a.net e gonderir (bu gonderme isi post yada get ile olsun farketmez.) daha sonra a.net ise bu sifreyi acar ve login olan kullaniciyi login olmus sayar ve session acar. bu sekilde bir yol mantikli olacaktir. ki bunu yahoo MSN kullaniyor.
blurise şu an çevrimdışı  
Old 29.07.2004   #7 (permalink)

uzaytek's Avatar

sanırım daha açık yazmalıyım. çünkü nasıl erişilebileceğini tam anlamadım

benim düşündüğüm post işleminde kullanıcı bir form vasıtası ile post yapmıyor. direk a serverindaki script socket fonksiyonlari ile b serverindaki scriptte post yapıyor. kullanıcıya b serverindaki yanıt geri donecektir(dosya) yada a daki veya b deki hata sayfasi. bu durumda script vasıtası ile post edilmiş veriye kullanıcı nasıl erişilebilir. ona hiç veri gitmediki?

post işlemindeki veriler için log dosyası varmı bilmiyorum?

bu arada MSN,yahoo yöntemi bana da daha doğru geldi ama yapması daha uzun sürer
uzaytek şu an çevrimdışı  
Old 29.07.2004   #8 (permalink)

bu tarz bir şifreleme algoritmasına örnek var mı elinizde? örnek olması açısından, varsa yazarsanız sevinirim, ben de bu gece bir araştırma yapayım, daha önce bu tarz bir şifreleme ile işim olmadı çünki

@uzeytek: server post olayında haklısın, teorik olarak öyle en azından şifreleme mantığını pek tutmadım ben açıkçası senin söylediğin daha mantıklı gibi
Old 29.07.2004   #9 (permalink)

uzaytek's Avatar

benim söylediğimi yapması daha kolay sadece. ama blurisein söylediği gibi birisi script vasıtası ile post ettiğin md5 stringini yakalayabiliyorsa hiç bir anlamı kalmıyor .
uzaytek şu an çevrimdışı  
Old 29.07.2004   #10 (permalink)

blurise in önerdiği yöntemle de bu sefer her iki server da da en azından kullanıcı tablolarını tutmam gerekmiyormu ? yani a.com dan mesela kullanıcı adı şifrelenmiş olarak geldi, a.net bu şifreyi açtı, peki kontrol için ne ile karşılaştıracak ?
yanlış mı anladım acaba?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

olmali , nasil , mantik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:23.