Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » döngüde mail fonksiyonu

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.08.2004   #1 (permalink)
mow

Yer: İzmir
döngüde mail fonksiyonu

bir çeşit maillistimde bulunan tüm kullanıcılara kendilerine hitaben mail yolladım, ancak maillistimde 2 yada daha fazla kere aynı mail ile kayıt olanlar var bu yüzden sorguda DISTINCT kullandım, sorun şu ki herşey doğru olmasına rağmen isimler bir sıra yukarıya kaydı;
PHP Code:
$query=mysql_query("SELECT DISTINCT(email), adSoyad FROM maillist ORDER BY id DESC");
    while(
$fetch=mysql_fetch_array($query))
        {
        include
'sende2.PHP';

$adSoyad $fetch[adSoyad];

$email $fetch[email];

$headers "From: falan@filan.com\r\n";

$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";

$headers .= "Content-type: text/HTML; charset=iso-8859-9\r\n";

mail($email"[ Yarışma Sonucu ]"$mailContent$headers);
                                           unset(
$headers);
        } 
hadi dedim yanlış fetch ediyo falan;
PHP Code:
$adSoyad $fetch[adSoyad]; 
yerine

PHP Code:
sorguda "SELECT DISTINCT email FROM maillist" kullanarak;
$adSoyad mysql_result(mysql_query("SELECT adSoyad FROM maillist WHERE email = '".addslashes($email)."' "),0,adSoyad); 
kullandım, yine aynı bir satır kaymış olarak mail gönderildi, acaba burada $adSoyad ı unset mi etmem gerekirdi yada olayı nedir, mail fonksiyonu türü/tipi/işleyişi ile alakalı birşeymi yada sunucu yavaş olduğu içinmi? yada ben gözden birşeymi kaçırıyorum

Not: aynı sorguyu ekrana bastırınca mailler isimlerle doğru eşleşiyor ama mail gönderince 1 sıra kaymış oluyor.

Mesaj mow tarafından 09.08.2004 (15:33) yeniden düzenlendi.
mow şu an çevrimiçi  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.08.2004   #2 (permalink)

blurise's Avatar

Yer: İstanbul
Re: döngüde mail fonksiyonu

PHP bilmiyor olmama rağmen bi söylemekte yarar görüyorum...

Kod:
    $adSoyad = $fetch[adSoyad]";
en sondaki noktali virgulden onceki tırnak ne işe yarıyor?
blurise şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.08.2004   #3 (permalink)
mow

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
PHP bilmiyor olmama rağmen bi söylemekte yarar görüyorum...

Kod:
    $adSoyad = $fetch[adSoyad]";
en sondaki noktali virgulden onceki tırnak ne işe yarıyor?
bişii diil buraya yazarken yanlış yazmışım syntax hatası yok yani.
mow şu an çevrimiçi  
Old 10.08.2004   #4 (permalink)

savatage's Avatar

Yer: İstanbul<->Ankara

merhaba;

eger sorun birden fazla aynı e-mail adresine mail atmamak ise sorunu şöyle çözebilirsin;
distinc kullanmana gerek yok, aynı email adresine sahip iki kullanıcıdan birini alırsın bu noktada gruplama işe yarayabilir.

Kod:
$query=mysql_query("SELECT * FROM maillist GROUP BY email ORDER BY id DESC"); 
    while($fetch=mysql_fetch_array($query)) 
        { 
        include'sende2.PHP'; 
        $adSoyad = $fetch[adSoyad]; 
        $email = $fetch[email]; 
        $headers = "From: falan@filan.com\r\n"; 
        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; 
        $headers .= "Content-type: text/HTML; charset=iso-8859-9\r\n"; 
        mail($email, "[ Yarışma Sonucu ]", $mailContent, $headers); 
                                           unset($headers); 
        }
Bu sayede aynı maile birden fazla mail atmamış olursun ve o mail ad uyumsuzluğunu da yaşamazsın...

Kolay gelsin.
savatage şu an çevrimdışı  
Old 10.08.2004   #5 (permalink)

hayalet's Avatar

Yer: İstanbul

başka bir konuya parmak basayım.
$adSoyad = $fetch[adSoyad]; gibi bir kullanım E_NOTICE üretir. ("adSoyad gibi bir sabit bulamadım. String varsayıyorum." hatası). Bu nedenle $fetch['adSoyad'] gibi bir kullanım tercih edilmeli..
hayalet şu an çevrimdışı  
Old 10.08.2004   #6 (permalink)
mow

buraya yazarken hepsini kopyala yapıştır yapamadım çünkü o sayfadaki kodun bir kısmını değiştirmiştim, buraya tekrar orjinal kodu yazdım, yazarkende mutlaka es/pas geçtiğim yerler, dikkat etmediğim yerler vardır, sorunum yazılış tarzı ile ilgili değil, uzaytek ile 5-10 dk. düşündükten sonra sorun çözüldü (en azından ben öyle umuyorum) include ettiğim şey yanlış yerde olduğundan 1 satır kayıyormuş, tabi olabilirliğini farkettikten sonra sinirim bozuldu

herkese teşekkürler.

Mesaj mow tarafından 10.08.2004 (10:03) yeniden düzenlendi.
mow şu an çevrimiçi  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

fonksiyonu , mail , dongude

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:23.