|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
döngüde mail fonksiyonu
bir çeşit maillistimde bulunan tüm kullanıcılara kendilerine hitaben mail yolladım, ancak maillistimde 2 yada daha fazla kere aynı mail ile kayıt olanlar var bu yüzden sorguda DISTINCT kullandım, sorun şu ki herşey doğru olmasına rağmen isimler bir sıra yukarıya kaydı; PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
![]() Not: aynı sorguyu ekrana bastırınca mailler isimlerle doğru eşleşiyor ama mail gönderince 1 sıra kaymış oluyor. Mesaj mow tarafından 09.08.2004 (15:33) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: döngüde mail fonksiyonu
Alıntı:
syntax hatası yok yani.
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul<->Ankara
|
merhaba;
eger sorun birden fazla aynı e-mail adresine mail atmamak ise sorunu şöyle çözebilirsin; distinc kullanmana gerek yok, aynı email adresine sahip iki kullanıcıdan birini alırsın bu noktada gruplama işe yarayabilir. Kod:
$query=mysql_query("SELECT * FROM maillist GROUP BY email ORDER BY id DESC");
while($fetch=mysql_fetch_array($query))
{
include'sende2.PHP';
$adSoyad = $fetch[adSoyad];
$email = $fetch[email];
$headers = "From: falan@filan.com\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/HTML; charset=iso-8859-9\r\n";
mail($email, "[ Yarışma Sonucu ]", $mailContent, $headers);
unset($headers);
}
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
başka bir konuya parmak basayım.
$adSoyad = $fetch[adSoyad]; gibi bir kullanım E_NOTICE üretir. ("adSoyad gibi bir sabit bulamadım. String varsayıyorum." hatası). Bu nedenle $fetch['adSoyad'] gibi bir kullanım tercih edilmeli.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
buraya yazarken hepsini kopyala yapıştır yapamadım çünkü o sayfadaki kodun bir kısmını değiştirmiştim, buraya tekrar orjinal kodu yazdım, yazarkende mutlaka es/pas geçtiğim yerler, dikkat etmediğim yerler vardır, sorunum yazılış tarzı ile ilgili değil, uzaytek ile 5-10 dk. düşündükten sonra sorun çözüldü (en azından ben öyle umuyorum) include ettiğim şey yanlış yerde olduğundan 1 satır kayıyormuş, tabi olabilirliğini farkettikten sonra sinirim bozuldu
![]() herkese teşekkürler. Mesaj mow tarafından 10.08.2004 (10:03) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!