Zoque.Forum
»
form <br>
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) | |||
|
Yer: Konya
|
form <br>
PHP formlarında multiline olan textfield lerde bilgi girişi yapılırken entere basılarak alt satıra inildiğinde oraya otomatik olarak <br> komutunu nasıl ekleyebilirim.
Yeni Forma Alıntı:
Alıntı:
Ben ise Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: form <br>
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sunucu taraflı çözümler elbetteki bunlar, ben client taraflı çözüm sunuyordum
![]() biraz daha browser uyumluluğu eklersek... Kod:
<script> var dublicateEnter = false; var templateValue = ''; var isOpenP = false; function addBRP(event) { var keyTyped = getKeyCode(event); var targetElement = getTarget(event); if (keyTyped == 13){ if (dublicateEnter){ targetElement.value = (isOpenP? templateValue +'</p><p>': templateValue + '<p>'); dublicateEnter = false; isOpenP = true; } else{ templateValue = targetElement.value; targetElement.value = targetElement.value + '<br>'; dublicateEnter = true; } } else { dublicateEnter = false; templateValue =''; } return true; } function getTarget(e) { if (e.srcElement) { return e.srcElement; } if (e.target) { return e.target; } } function getKeyCode(e) { if (e.srcElement) { return e.keyCode } if (e.target) { return e.which } } </script> <textarea name="durum" id="durum" onkeydown="return addBRP(event);" rows="10" width="100%"></textarea>
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Konya
|
işler ilerledikce eksiklerim ortaya çıkıyor.
Data daki bilgileri tekrar forma aktarırken. Formda karışıklığı engellemek için <br> komutlarını kaldırıp alt sarıta inmiş bilgiler olarak görüntülemek istiyorum. $textAreaValue=nl2br($_POST[textAreaValue]); yani bu komuttaki nl2br yerine br2nl gibi birşey. Mutlaka script lerle oluyordur denemeler yapıyorum. Ama bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!