|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Replace – Clone?
Merhaba arkadaşlar, Başlık biraz garip oldu ama başka başlık bulamadım. Fazla uzatmadan soruya geçiyorum. Bir tane HTML sayfamda <b>{Sayi}</b> diye bir alan var. Ben bu HTML sayfasının içeriğini fso ile okutup bir değişkene atıyorum. Buraya kadar her şey normal. Amacım içeriği okuyup “<b>{Sayi}</b>” alanını başka bir şey ile değiştirmek.. Aslında buraya kadar her şey normal. Hatta replace olayıda tek iken normal.. ama mesela ben şöyle bir şey yapmak istiyorum.. For i = 1 To 5 AddSlot “Sayi”,i Next Şimdi AddSlot burada değişecek değeri ve değişecek değere karşılık gelecek değeri depolayan fonksiyon. Bu fonksiyonda bu değerleri arrItem diye bir dizi değişkende tutuyor. Aşağıdaki fonksiyon ise bu arrItem dizi ğişkenine göre gerekli değiştirmeleri yapan alan. Private Function CreateNewValue(Values) For CNV = 0 To sizeof(arrItem) strValues = Split(arrItem(CNV),"@@") Values = Replace(Values,"{:"& strValues(0) &":}",strValues(1),1,-1,1) Next CreateNewValue = Values End Function Bu fonksiyonu böyle kullandığımda sadece “<b>1</b>” yazıyor. Fakat fonksiyonu şu şekilde kullanırsam; Private Function CreateNewValue(Values) For CNV = 0 To sizeof(arrItem) strValues = Split(arrItem(CNV),"@@") nnValues = nnValues & Replace(Values,"{:"& strValues(0) &":}",strValues(1),1,-1,1) Next CreateNewValue = nnValues End Function Bu seferde verilen değer; <b>{Sayi}</b> <b>1</b> <b>2</b> <b>3</b> <b>4</b> <b>5</b> Acaba neden ilk etapta “<b>{Sayi}</b>” değerini değiştirmeden yazıyor ve ondan sonra değiştirme işlemine başlıyor olabilir. Ya da önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı? 2 günden beri denemediğim şey kalmadı. Aklıma gelen her şeyi denedim. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!