Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » serverde Mail sorunu


Yanıt
 
LinkBack Seçenekler
Old 23.09.2004   #1 (permalink)
netcommander
 
Mesaj: n/a
serverde Mail sorunu


Saygılarımla
kendimize ait server satmış oldugumuz domainlerde hatta benim kendi kullandıgım wbb2 forumda kendi domainime ait mail adresini admin olarak kayıt edersem (bu nuke yada başka bir PHP script kurdugum her durumda geçerlidir.) hiç bir şekilde mynet vs gibi bazı mail adreslerine mail asla ulaşmıyor.Başka mail yazarsam sorun yok ama ben yada sattıgım kişiler kendi domainlerine ait mailleri kullanmak istiyorlar.Bunun için ne yapmalıyım.
Bir ara abuse vs gibi bir kayıt olması gereken bir olayda bahsediyorlardı bunu detaylı bilen varmı yada ne yapmak lazım bu mail sorununu aşmak için..
iyi çalışmalar.
 
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 23.09.2004   #2 (permalink)
mow
 
Üyelik Tarihi: 28.03.2003
Yer: İzmir
Yaş: 26
Mesaj: 790
Re: serverde Mail sorunu

genellikle mynet bu tür mailleri kabul etmiyor, ancak headerları değiştirerek yollanabildiğini biliyorum, birde IP adresinin spam listelerinde olup olmadığına bir bak istersen;

http://www.dnsstuff.com/tools/ip4r.ch?ip=<IP ADRESİN>
mow şu an çevrimiçi  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 23.09.2004   #3 (permalink)
 
BRONZE's Avatar
 
Üyelik Tarihi: 01.09.2002
Yer: İstanbul
Yaş: 28
Mesaj: 164
Re: serverde Mail sorunu

Mynet mail sistemi return-path kontrolü yapıyor, return path kısmı domain ile uyuşmazsa ya da from tagı boş ise sistem otomatik olarak ip banlıyor. mailsupport@mynet.com mail adresine konuyu ve size geri dönen hata mesajını bildirince yardımcı oluyorlar.
BRONZE şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.09.2004   #4 (permalink)
 
blurise's Avatar
 
Üyelik Tarihi: 05.12.2003
Yer: İstanbul
Mesaj: 899
Re: serverde Mail sorunu

Ayrica MyNet black-list'lere de epey guveniyor.
__________________
Günce;
Zübeyr Dereli;
PGP Public Key;
blurise şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.09.2004   #5 (permalink)
netcommander
 
Mesaj: n/a
Re: serverde Mail sorunu

okey mail attım bakalım durum nedir teşekkürler dostlar
 
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.09.2004   #6 (permalink)
netcommander
 
Mesaj: n/a
Re: serverde Mail sorunu

http://www.dnsstuff.com/tools/ip4r.ch?ip=69.56.135.132

bunun açıklaması nedir dostlar.bazılarında banlıyızda bazılarını anlamadım listede yokuz onlarda not listed diyor ama digerleri ne
 
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.09.2004   #7 (permalink)
mow
 
Üyelik Tarihi: 28.03.2003
Yer: İzmir
Yaş: 26
Mesaj: 790
Re: serverde Mail sorunu

ben sunucuda mynete giden maillleri direk bloke ediyorum, kullanmasın kimse, bir nevi protesto amaçlı, bunun argoda tam karşılığı var ama ayıp olmasın şimdi

@netcommander: zaten BLARSBL kafadan herkesi blockluyor bakmıycaksın ona, ama sanırım FIVETENIGNORE dada listelenmişsin, gidip mail atıp listeden çıkabilirsin, gerçi ben hiç duymadım FIVETENIGNORE diye bi liste ama işte yinede kullanan varsa gidip remove için mail atman hayırlı olur. Kırmızı ile yazılmayanlara bakma zaten. Birde şöyle bir not var;

Alıntı:
This does NOT mean that we ever received spam from 69.56.135.132. It just means that the upstream owner of that address block (which seems to be theplanet.com) is listed here for spam support. That upstream needs to resolve the below issues.

"added 2002-10-17; spam support - listwashing, refusal to remove spammers"
"added 2002-10-17; spam support - see groups.Google.com/groups?selm=ur7uqu0mjfgd9k21tonfdb8eqkn1t2kea4%404 ax.com&oe=UTF-8&output=gplain"
"added 2003-06-21; called theplanet +1-214-782-7802 - abuse person never returned the call"
"added 2003-06-28; called theplanet +1-214-782-7802 - told them about the SBL and SPEWS listings"
"added 2004-04-25; hosting postfuture.com/pfweb/ on 64.5.35.0/24"
"added 2004-06-14; spam support - hosting www.SloanMarketing.com on 69.56.226.178, was on palcom 203.86.101.61"
"added 2004-09-22; spam support - moved www.SloanMarketing.com to 67.19.132.90"
sanırım ip nin senden önceki sahipleri bişeyler yapmış
mow şu an çevrimiçi  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.09.2004   #8 (permalink)
netcommander
 
Mesaj: n/a
Re: serverde Mail sorunu

bak bu dogru işte
bunu düzelttireyim saol hocam
 
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.09.2004   #9 (permalink)
 
blurise's Avatar
 
Üyelik Tarihi: 05.12.2003
Yer: İstanbul
Mesaj: 899
Re: serverde Mail sorunu

Alıntı:
mukus tarafından gönderilen mesaj:
sanırım ip nin senden önceki sahipleri bişeyler yapmış
Tam olarak oyle degil. Direk olarak senin IP'den spam yapilmamis ama senin IPnin ait oldugu block un sahibi theplanet spam destekcisi bir firmaymis. oyle diyor. theplanet nereden cikti dersen eger. IPnin reverse lookup sonucunda uretilen kayit 69-56-135-132.theplanet.com seklinde. bunu server i aldigin yerden duzelttirip mail.sunucun.com yaparsan harika olur.
__________________
Günce;
Zübeyr Dereli;
PGP Public Key;
blurise şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.09.2004   #10 (permalink)
netcommander
 
Mesaj: n/a
Re: serverde Mail sorunu

çok teşekkürler yardım ve ilginiz için, anlaşılmıştır..Gerekeni yapmaya çalışacagım..
 
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sorunu , mail , serverde


 
Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]


Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:22.