Zoque.Forum
»
Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması
Bir form sayfasıyla ilgili bir sorum var. Öncelikle bu formdaki işlemlerin tek sayfada yapılmasını istiyorum. Soracağım konu pop-up kullanılarak veya 2 form sayfası kullanılarak zaten çözülmekte. Ama tasarım ve kolaylık düşünüldüğünden tek sayfada yapmak istiyorum.
Şimdi klasik bir form sayfamız var, db'deki diğer tablolardan değer alıp listeleyen drop down menülerimiz var. Şimdi bu menülerden bazılarında çoklu değer seçilebiliyor. Ancak bu menülerde çok sayıda değer olabileceğinden, hepsine büyükce bir menü yapıp ctrl ile birden fazla değer seçerek göndermek istemiyorum çünkü kullanışsız olacak. Benim istediğim her menünün yanında bir ekle butonu olması. Bir değer seçince sayfa değeri kendisine gönderecek ve değer ilgili bölümde seçilenler kısmında yazılacak. Sonra diyelim bir değer daha seçildi, değer yine form sayfasına gönderilecek, ilgili bölüme 2 değer yazılacak ve yine menü çıkacak. Kaç tane gerekiyorsa tüm değerler bu şekilde seçilecek. Daha sonra formdaki diğer bölümler doldurulucak, formun genel submit tuşuna basınca da bu arada seçilen tüm değerler gönderilip kaydedilicek. Bunu nasıl yapabilirim? Aslında formun içine bir form koyabilsek, bu çok değerli kısımlara ayrı bir form açılır, değer gönderildiğinde hidden name olarak alınır, böylece asıl formda da tüm değerler hidden name olarak bulunur. Şimdi aklıma her değer için querystring'e ekleme yapmak ve form kayıt sayfasında bu çok değerli bölümleri querystring'i bölerek eklemek gibi bir yaklaşım geliyor ama bu da pek pratik değil. O yüzden vazgeçip işi pop-up kullanarak çözmeden önce bir sorayım dedim. Fikirlerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması
menu nun yanındaki ekle butonu; JavaScript çalıştırır; java scriptte o degeri bir değişkene ekler; menuden eleman secildikce o deişkene ekletirsin.
submit dedigin zaman da javascriptle o degerleri submit ettirirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması
Ben JavaScript bilmediğimden ASP kullanılacak bir çözüm arıyordum, eğer örnek bir script yazabilirsen sevinirim. Ya da eğer ASP ile benim düşünmediğim bir yöntem varsa onları da merakla beklemekteyim.
Yalnız istediğim bir şey de bu olayın çift yönlü olması, yani form tek sayfada olduğu için diyelim tüm bölümleri doldurduk bir çoklu bölümü seçmekteyiz. Burada ekleme yapabildiğimiz gibi çıkarma da yapabilmeliyiz ki yanlış birşey eklediğimizde herşeyi baştan doldurmayalım. Benim aklıma bu işi geçici bir tablo açıp kullanarak çözmek geliyor ama bu da gereksiz yere veritabanını meşgul edecek, çünkü eminim bunun doğrudan kod ile çözümü vardır. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| tutulmasi , gonderilmesi , deger , kendisine , sayfasinin , form |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!