Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması

Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.09.2004   #1 (permalink)
maestro

Yer: İstanbul
Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması

Bir form sayfasıyla ilgili bir sorum var. Öncelikle bu formdaki işlemlerin tek sayfada yapılmasını istiyorum. Soracağım konu pop-up kullanılarak veya 2 form sayfası kullanılarak zaten çözülmekte. Ama tasarım ve kolaylık düşünüldüğünden tek sayfada yapmak istiyorum.

Şimdi klasik bir form sayfamız var, db'deki diğer tablolardan değer alıp listeleyen drop down menülerimiz var. Şimdi bu menülerden bazılarında çoklu değer seçilebiliyor. Ancak bu menülerde çok sayıda değer olabileceğinden, hepsine büyükce bir menü yapıp ctrl ile birden fazla değer seçerek göndermek istemiyorum çünkü kullanışsız olacak. Benim istediğim her menünün yanında bir ekle butonu olması. Bir değer seçince sayfa değeri kendisine gönderecek ve değer ilgili bölümde seçilenler kısmında yazılacak. Sonra diyelim bir değer daha seçildi, değer yine form sayfasına gönderilecek, ilgili bölüme 2 değer yazılacak ve yine menü çıkacak. Kaç tane gerekiyorsa tüm değerler bu şekilde seçilecek. Daha sonra formdaki diğer bölümler doldurulucak, formun genel submit tuşuna basınca da bu arada seçilen tüm değerler gönderilip kaydedilicek.

Bunu nasıl yapabilirim? Aslında formun içine bir form koyabilsek, bu çok değerli kısımlara ayrı bir form açılır, değer gönderildiğinde hidden name olarak alınır, böylece asıl formda da tüm değerler hidden name olarak bulunur. Şimdi aklıma her değer için querystring'e ekleme yapmak ve form kayıt sayfasında bu çok değerli bölümleri querystring'i bölerek eklemek gibi bir yaklaşım geliyor ama bu da pek pratik değil. O yüzden vazgeçip işi pop-up kullanarak çözmeden önce bir sorayım dedim. Fikirlerinizi bekliyorum.
maestro şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.09.2004   #2 (permalink)
AnIL

AnIL's Avatar

Yer: istanbul
Re: Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması

menu nun yanındaki ekle butonu; JavaScript çalıştırır; java scriptte o degeri bir değişkene ekler; menuden eleman secildikce o deişkene ekletirsin.

submit dedigin zaman da javascriptle o degerleri submit ettirirsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.09.2004   #3 (permalink)
maestro

Yer: İstanbul
Re: Form sayfasının kendisine değer gönderilmesi ve tutulması

Ben JavaScript bilmediğimden ASP kullanılacak bir çözüm arıyordum, eğer örnek bir script yazabilirsen sevinirim. Ya da eğer ASP ile benim düşünmediğim bir yöntem varsa onları da merakla beklemekteyim.

Yalnız istediğim bir şey de bu olayın çift yönlü olması, yani form tek sayfada olduğu için diyelim tüm bölümleri doldurduk bir çoklu bölümü seçmekteyiz. Burada ekleme yapabildiğimiz gibi çıkarma da yapabilmeliyiz ki yanlış birşey eklediğimizde herşeyi baştan doldurmayalım. Benim aklıma bu işi geçici bir tablo açıp kullanarak çözmek geliyor ama bu da gereksiz yere veritabanını meşgul edecek, çünkü eminim bunun doğrudan kod ile çözümü vardır.
maestro şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
tutulmasi , gonderilmesi , deger , kendisine , sayfasinin , form

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 14:35.