|
|
#1 (permalink) |
|
|
XML - Encoding Problemi
Merhabalar, PHP ile MySQL'den çektiğim verilerin XML çıktılarında problem yaşıyorum. Türkçe karakter içeren veriler, <?XML version="1.0" encoding="ISO-8859-9" ?> 'e rağmen gösterilemiyor. Sorunu CDATA ile bir nebze de olsa çözmeme rağmen malumunuz RSS okuyucu programlar, CDATA 'da tanımlanan Türkçe karakterleri tam olarak gösteremiyor. CDATA kullanılan Feed Feed Validator CDATA kullanılmayan ve Türkçe karakter içermeyen Feed Feed Validator CDATA kullanılmayan ama Türkçe karakter içeren Feed Feed Validator Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: XML - Encoding Problemi
CDATA kullanılmayan ve Türkçe karakter içermeyen Feed linkinde verdigin feed aslinda turkce karakter iceriyor
![]() 7. satirda Mehmet Sarı herhangi bir problem olusturmuyor. 3. feeddeki þ seklindeki kullanimlar biraz allerjik. Ayrica ikinci feedin valide edilmeme sebebi turkce karakterden ziyade. a- Encoding icin uygun bir encoding kullanmana ragmen bunu baskalari taniyamayabilir diyor. b- tarih 09-Ekim-2004 seklinde degil Sat, 09 Oct 2004 15:00:00 +0200 seklinde olmali. c- channel icin description yazmamissin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: XML - Encoding Problemi
a- Encoding icin uygun bir encoding kullanmana ragmen bunu baskalari taniyamayabilir diyor.
Ben uygun encoding kullanıyorum ama RSS okuyucular (RSS Reader 1.0.88.0) yada Tarayıcılar (IE 6, Mozilla Firefox), <item> içinde yer alan ilk Türkçe karakterin olduğu coloum ve row u işaret ederek hata veriyor. Oysa iso-8859-9 kullanan birkaç siteyi incelediğimde problem oluşmuyor, sadece validator de uyarı veriyor. b- tarih 09-Ekim-2004 seklinde degil Sat, 09 Oct 2004 15:00:00 +0200 seklinde olmali. Dediğiniz şekilde de kullandım, bu extra bir yanlış kullanım olabilir ama düzeltmek sorun değil. c- channel icin description yazmamissin. Opsiyonel bir durum, ekledim ama düzelmedi. ![]() Teşekkür ederim arkadaşım ilgilendiğin için, Saygılar... |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!