|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
SMS kontrolü / SMS ile işlem yaptırma
arkadaşlar aslında bu konuyu bu bölüme açmak biraz garip ama yer bulamadım benim sorum şu; 05XX 'li bir hat alıp, sıradan bir telefona taktıktan sonra, bu telefonu ırDA, bluetooth yada dğer yöntemlerle bilgisayara bağlayacağız. Bu numaraya daha önceden belirlenmiş komutları SMS ile gönderdikten sonra, telefon-PC arasındaki bağlantı aktif olacak ve bilgisayar üstünde gerekli yazılımlar sayesinde işlemleri yapacak, eğer gerekliyse SMS gönderen numaraya cevap gönderecek, yada gelen SMS 'i kaydedecek. basit bir örnek vermek gerekirse; öğrenci no = NO ders = D sınav = S, yanındaki numara kaçıncı sınav olduğu NO 2818 D MAT S 1 ----------------- böyle bir sistem nasıl yapılır? benim bildiğim daha önce SMSIM.com isimli sitede buna benzer bir uygulama vardı, yani gönderilen SMS siteden yayınlanıyordu. benimkide işlem yapacak bu konu hakkında gerekli dökümanları bulabileceğim İngilizce yada Türkçe kaynak siteler varmı? yada sizin elinizde böyle dökümanlar+örnekler varmı?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: SMS kontrolü / SMS ile işlem yaptırma
sürekli olarak -belli aralıklarla mesela- bluetooth'dan telefonun mesaj hafızasını kontrol eden bir yazılım lazım size...
tam da gerekeni kısa bir aramayla buldum: http://www.activexperts.com/activsms/ |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
sizin telefon üzerinde çalışan bir yazılım bulmanız/geliştirmeniz daha doğru olur sanki. Yada bilgisayar üzerinde çalışın yazılıma telefon ile ilgili işlemleri yapmayı sağlayacak bir api.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
@cgencer, programı indirdim ama henüz kurmadım. umarım işime yarar. teşekkür ederim.
@stalker Alıntı:
Aslında program çok iyi. Çeşitli cihazlar için booster denilen bi uygulama yapmışlar, simülatör gibi bişey. Sadece standart cihaz kurumsal bir uygulama geliştirmek istediğinizde o cihaza ait özellikleri kullanıyorsunuz, yada müşteri odaklı yazılım hazırlamak isterseniz cihazın türünü belirtiyorsunuz (series 60 gibi) ve program ona göre oluşturuluyor. umarım bu konuya yeterince ilgi olur ve gerekli bilgileri toplayabilirim. bu arada cevap yazan ve yazacak herkese teşkkür ederim.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
@aftermath ve arkadasları smsim.com adıyla böyle birşey yapmışlardı, smsim.com un programlamasını bildiğim kadarıyla Ateş Goral (twofifty.net, magnetiq.com) yapmıştı. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Ceptelefonunu PC ye bağladığında bilgisayarında SMS gateway i açan programlar var.
bu sayede sms gönderebilir/alabilirsin ( http://www.nowsms.com/ ) CrossFire programını ben satın aldım. gerçekten güsel bi program. fakat J2ME ile ilgilenmeni tercih ederim. Crossfire çokta iyi değil. böyle bir şeyi smtp server kurarakta belki yapabilirsin. cep telefonundan email gönderen bi programla belki yapılabilinir. iyi çalışmalar |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
pek istedigin cevap olmasa da; sim kartı direk bilgisayar a takabilecegin donanimlar mevcut.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!