Zoque.Forum
»
System Kaynakları
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: System Kaynakları
Bunun yolu daha iyi yazmak
![]() Muhtemelen kodda bir sorun vardır ek olarak işin bitince RAM' i de winapilerini çağırarark release edebilirsin. Son olarak CPU mu emiyor, RAM mi ? İkisini de mi ?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
daha iyi yazacak birşey yok ki. ilk önce ram'in 200 mb 'ını yiyiyordu. Oturdum kodları baştan yazdım. şimdi 40 mb yiyiyor şu anda normal. Lakin şöyle bir sorun var.
Mesela bu yazdığı uygulama 50 mblık bir dosyanın içini açıyor ve içinden ayıklamalar yapıyor ve ayıkladığı verileri vt ye kaydediyor herşey normal. Bu eklerken eklediği verileride bir label da gösteriyorum Refresh ederek label'ı. buraya kadarda herşey normal. Ama programım çalışırken başka bir uygulama açtığımda herhangi bişi. hatta programımı aşağı almam bile yeterli oluyor. program kilitleniyor. (Lakin eklemeye dewam ediyor. Kontrolleri yaptım veritabanından.) Bu sorunu aşamadım. Formun kendisini de refresh etmeyi denedim nafile. Bunu nasıl engellerim... (Bu arada Ram'i yiyiyordu önceden) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Memory leak denen bir hadise vardır. Gereksiz yere birçok obje yaratıyor olabilirsin, yada resource kullanır iken dikkatsiz davranıyor olabilirsin. Java için profiler'lar var, .net için ne vardır bilmiyorum. Onlar ile inceleyebilirsin. O kilitlenme sorununa gelince, bu büyük olasık ile gui ile işlem yapan katmanları doğru ayırmamaktan kaynaklanır, yine javadan örnek verebilirim; dosyada yapılan işlem ayrı bir thread olarak çalışmalıdır. Bu sayede gui'de kilitlenme olmaz. Dediğim gibi .net bilmediğim icin teknolojiye özgü örnekler sunamıyorum.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
programın layout undan bağımsız bir threaded ile çalıştırırsan bu kitlenme olayından kurtulabilirsin.
Threading namespace' i. veya Application.Doevents() da sadece formun kitlenmemesi için yeterli olabilir. Açtığın objeleri tekrar silmek önemli. Ancak sanırım senin esas sorunun dosyayı direk RAM' e almak halbuki bir çok dosya işlemi binary olarak açılıp yapılabilir yani stream access ile. .NET te binaryreader() a bir bakarsan muhtemelen sorununu çözebilirsin ama özellikler klasik streamerader() a göre çalışması daha zordur.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
o da var bu da var hocam.Ama 2005 te background threading çok basit bir olay haline geldi. Sürükle bırak gibi birşey neredyse o da ayrı bir güzellik o zaman daha da rahat olacak ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sözüm meclisten dışarı, basitleştirelim diye; yaptıkları işin temelinden habersiz, ilgisiz, lame diyebileceğimiz programcılara ön ayak oluyorlar işte. Bu açıdan yazılım teknolojisine zarar verdikleri bile düşünülebilir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!