|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Siteden Müzik Dinletmek, Ama...
Selamlar, Ben sitemden bazı mp3'lerimi dinletmek istiyorum. Fakat hedefim dinlettiğim mp3'lerin indirilememesini sağlamak. ASP kullanıcısıyım. İnternetteki gözlemlerim sonucu şöyle bir yöntem denedim: Media player objesini HTML içine gömerken dosya adı olarak bir ASP dosyası veriyorum. Örneğin; cal.ASP?muzikno=13 cal.ASP dosyasında da sessiondan kullanıcıyı ve scripti talep edenin media player olup olmadığını (Yani adresi internet Explorer'a yazdığında çalışmasın diye) kontrol ediyorum. sonra da Kod:
response.redirect "mp3_adi.mp3" Çalan müzik dosyasına bu klasörden ulaşılabiliyor.Fakat şöyle de bir durum var: Mesela, Anadolurock.com sitesindeki müzikleri adreslerinden alabiliyorum. Ancak oradaki müzikler çalarken Temporary internet Files klasörüne gitmiyor. Ben dosyanın indirilmesine önlem buldum fakat Temporary'e bulamadım. Adamlar wma dosyasının sonuna wmcahce=0 diye bir querystring yazmışlar. Ben de aynı şeyi denedim ancak sonuç vermedi. Bu konuda bir bilgisi, tecrübesi veya fikri olan var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Siteden Müzik Dinletmek, Ama...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Biraz daha açabilir misin? Yani flashla dosyanın tamamının yüklenmesini beklemeden müziği çalabilie miyim? Ve hiçbir şekilde temporary'e yüklenmez mi diyorsun? flash'tan çok anlamam ama... Bunun dezavantajları neler mesela? Biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Merhaba,
Benim flash ile böyle bir çalışmam olmuştu, (hatta forumda MPlayer diye aratırsan bulabilirsin) ancak benim çalışmamda buffering yok. Yani mp3' ün yüklediği kadarlık kısmını çalmıyor, tamamı yüklendikten sonra çalmaya devam ediyor. Şu sıralar yine flash ile 1 - 2 projem var yeni versiyon MPlayer' ı da aralarına sıkıştırabilirsem iyi olacak ![]() Bence böyle bir uygulamanın flash ile yapılmasının hiçbir dejavantajı yok (güvenlik açısından) tek handikap, buffering yapamadığın sürece yükleme süresinin bayağı bir uzun olması. Ayrıca bu yöntemle müziklerin temporary' e yüklenmesi diye birşey de sözkonusu değil, zira mp3 dosyalarını flash' a sen movie şeklinde yüklüyorsun. server' dan bir çağırma söz konusu değil. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Şöyleki;
Streaming Media player fmx 2004 pro nun içinde component olarak geliyor. adı da Media Controller. Yani bir url deki mp3 ve hatta flv uzantılı dosyaları çağırıyor, buffer ediyor. sonra çalmaya başlıyor. ileri geri başlat dudur... güzelce bir player. Playlisti yada o an çalacağı dosyayı da bir ASP den yükletebilirsin. Yani flash der ki bana parcaId=12 nin adresini ver ... ASP ona example.com/mp3/blueHotel.mp3 der. O mp3 ün ismi flash içerisinde local bir değişken olacağı için, kapatınca uçar gider.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Şimdi ben dediğiniz Media Controller ile bir deneme yaptım.
http://www.muratcorlu.com/sdk/mnc/abc.htm Media Controller'in URL'sine abc.ASP yazdım. abc.ASP'de response.redirect "abc.mp3" dedim. Şu an mp3 çalıyor. Hem hepsinin yüklenmesini de beklemiyor. Hepsi güzel ancak, müzik tamamen yüklendiğinde temporary internet files klasörümde abc[1].mp3 adlı mp3 dosyasını görüyorum yine... Çalmak, gizlemek tamam da, bu temporary'den koruyamıyorum bir türlü... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
sanırım çözümü Var.
bir zamanlar normal SWF lerin çalınmamı için bi yöntem uygulamıştım. hatta temp ten açtığında sadece "şu" site altında görebilirsiniz vs. diyordu. fla ve PHP leri nereye koyduğumu aradım ama şuan bulabilmiş değilim. aslında bulsam iyi olur aklımdaki bazi fikirleri yeniden gündeme taşımış oldu bu başlık
|
|
|
#10 (permalink) |
|
emremer hay aklınla bin yaşa yaw,
SWF içerisinden _root._url özelliğini kontrol edip, senin izin verdigin domainler dışındakilere güzel bir kırmızı lamba hazırlayabilirsin mesela
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!