Zoque.Forum
»
Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") Popup da neden çalışmıyor
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") Popup da neden çalışmıyor
Basit bir rezervasyon formu yaptım ve burada
<input name="turadi" type="hidden" value="<%=Request.ServerVariables("HTTP_REFERER")% >"> komutu kullanarak rezervasyon2.ASP ile buradaki bilgileri maile gelmesini saglıyorum. Buradaki problem rezervasyon.ASP yi popup ile acılır yaparsam forma gelinen sayfanın urlsi gelmiyor ama normal link verdigimde istedigim gibi rezervasyonun hangi tura ait oldugunu anlıyorum. Asagidaki sayfalara bakarsanız daha iyi anlarsınız. Bunu nasıl cozebilirim ben popup acılmasını istiyorum.. popupsuz ve popuplı acılan rezervasyon formu.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") Popup da neden çalışmıyor
JS ile açılan sayfaalrda REFERRER gönderilmez, ek olarak HTTP_REFERRER' ın her bilgisayarda, sistemde, browserda ve konfigürasyonda geleceği kesin değildir.
Bir çok 3rd parti tool REFERRER ları siliyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
JavaSript olmadan yeni acılan pencerenin boyutlarını nasıl ayarlayabilirim ki . Popupsuz sorunsuz calısıyor url de geliyor diger bilgilerde
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
linklerin sonuna veya popup ile açacağın sayfyı çağrırken
"?page=xxx.ASP" vs. gibi bulunduğu sayfayı eklersen çok daha temiz bir çözüm olur. server variables ile bulunduğu sayfa adını rahatça otomatik olarak da alabilirsin.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
bybye yazdıgın mesajdaki 1.kodu abant sayfasına 2.kodu formun oldugu rezervasyon.ASP ye ve son olanı rezervasyon2.ASP ye koydum ama gelmedi yine url. bir tek popup yapmayınca geliyor url. hic bi sekilde olmuyor bu popup yontemiyle. javascriptsiz rezervasyon.ASP nin istedigim boyutlarda acılmasını nasıl saglarım.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
İste en sonunda oldu cok cok sagol. Popuplu olarak denedim ve maile urlde geldi.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!