Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » Form elemanı eklemek.

Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.02.2005   #1 (permalink)

zeko's Avatar

Yer: ist.
Form elemanı eklemek.

Arkadaşlar Pertsist mail bileşeni için yapılmış elimde hazır kot var.
emailbody kısmına bir kaç tane daha form elemanı eklemek istiyorum nasıl yapılır. Aşağıya kodları yazıyorum.

<%

strHost = "mail.xxx.com"

Set Upload = server.CreateObject("Persits.Upload")
Upload.IgnoreNoPost = True

Upload.Save "D:\inetpub\xxx.com\www\uploadtemp"

email= Upload.form("email" )
adisoyadi= Upload.form("isim" )
addresstoemail= "xxx@xxx.com"
addressto= "xxx@xxx.com"

konu= "El Fali Istek Formu"

emailbody=emailbody &" Ad-Soyad: " & Upload.form("isim" ) &" " & Chr(10)
emailbody=emailbody &" E-mail: " & Upload.form("email" ) &" " & Chr(10)
emailbody=emailbody &" Hangi Banka: " & Upload.form("url" ) &" " & Chr(10)
emailbody=emailbody &" Mesaj: " & Upload.form("mesaj" ) &" " & Chr(10)

(sorun tam burada emailbody kısmınma bir kaç form elemanı daha eklemem lazım.)

' If Upload.form("Send") <> "" Then
Set mail = server.CreateObject("Persits.MailSender")
mail.From = email
mail.FromName = adisoyadi
mail.Host = strHost
mail.Subject = konu
mail.Body = emailbody
mail.AddAddress addresstoemail

If Not Upload.Files("Attachment") Is Nothing Then
mail.AddAttachment Upload.Files("Attachment").Path
End If
mail.charset="windows-1254"
mail.Send

If Err <> 0 Then
Response.Write "Hata Var: " & Err.Description
Else
Response.Redirect "tesekkurler.ASP"
End If

%>
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.02.2005   #2 (permalink)
nothingrows

Re: Form elemanı eklemek.

emailbody=emailbody &" Yeni Alan 1 : " & Upload.form("yenialan1" ) &" " & Chr(10)
emailbody=emailbody &" Yeni Alan 2 : " & Upload.form("yenialan2" ) &" " & Chr(10)

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.02.2005   #3 (permalink)

zeko's Avatar

emailbody=emailbody &" Yeni Alan 1 : " & Upload.form("yenialan1" ) &" " & Chr(10)
emailbody=emailbody &" Yeni Alan 2 : " & Upload.form("yenialan2" ) &" " & Chr(10)
Aynen bende sizin gibi düşündüm ama olmadı bu şekilde bir ekleme çalışmıyor. Formdaki bilgileri alacak kısmıda değiştirdim. Ama olmadı. Sanki başka bir düzenleme gerekli. Bunun olması için...
Old 08.02.2005   #4 (permalink)

Yer: İstanbul

Bu bahsedilen şekilde yeni ekleme yapılabilir, başka bir düzenleme yapılmasına gerek yok. Zaten bu bildiğimiz form kullanımıyla hiç bir farkı olmayan bir biçim, sadece Request.form yerine Upload.form kullanılıyor. Formun gönderildiği sayfada bir hata olabilir. Bir de çalışmıyor derken ne tür bir hata alıyorsun ayrıntılı yazarsan sorun daha rahat çözülebilir.
maestro şu an çevrimdışı  
Old 09.02.2005   #5 (permalink)

zeko's Avatar

Teşekkürler Arkadaşlar sorunu çözdüm.
Ancak bir ricam daha var.
Anlatması benim için zor olacak ama deneyeceğim.
Hani şu bankalarda olurya form elemanları içinde illeri seçersiniz örneğin İstanbul, sayfa tazelenir ve Istanbul içindeki şubelerin seçimi için bu form elemanının yanındaki seçenek değişir.
Onun gibi bir şey istiyorum.
Bende seçenek sayısı çok değil.
Bir form elemanı içinde 4 seçenek olacak bunlardan biri seçildiğinde seçilen kategoriye ait olan bir başka form elemanı içinde asıl seçim yapılacak.
Umarım anlatabilmişimdir. Pek ümitli değilimde...
Old 09.02.2005   #6 (permalink)
nothingrows

forumda biyerlerde olması lazım dediğin şeyi aratmanda fayda var...

Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

eklemek , elemani , form

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:14.