»
Form elemanı eklemek.
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist.
|
Form elemanı eklemek.
Arkadaşlar Pertsist mail bileşeni için yapılmış elimde hazır kot var. emailbody kısmına bir kaç tane daha form elemanı eklemek istiyorum nasıl yapılır. Aşağıya kodları yazıyorum. <% strHost = "mail.xxx.com" Set Upload = server.CreateObject("Persits.Upload") Upload.IgnoreNoPost = True Upload.Save "D:\inetpub\xxx.com\www\uploadtemp" email= Upload.form("email" ) adisoyadi= Upload.form("isim" ) addresstoemail= "xxx@xxx.com" addressto= "xxx@xxx.com" konu= "El Fali Istek Formu" emailbody=emailbody &" Ad-Soyad: " & Upload.form("isim" ) &" " & Chr(10) emailbody=emailbody &" E-mail: " & Upload.form("email" ) &" " & Chr(10) emailbody=emailbody &" Hangi Banka: " & Upload.form("url" ) &" " & Chr(10) emailbody=emailbody &" Mesaj: " & Upload.form("mesaj" ) &" " & Chr(10) (sorun tam burada emailbody kısmınma bir kaç form elemanı daha eklemem lazım.) ' If Upload.form("Send") <> "" Then Set mail = server.CreateObject("Persits.MailSender") mail.From = email mail.FromName = adisoyadi mail.Host = strHost mail.Subject = konu mail.Body = emailbody mail.AddAddress addresstoemail If Not Upload.Files("Attachment") Is Nothing Then mail.AddAttachment Upload.Files("Attachment").Path End If mail.charset="windows-1254" mail.Send If Err <> 0 Then Response.Write "Hata Var: " & Err.Description Else Response.Redirect "tesekkurler.ASP" End If %>
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Form elemanı eklemek.
emailbody=emailbody &" Yeni Alan 1 : " & Upload.form("yenialan1" ) &" " & Chr(10)
emailbody=emailbody &" Yeni Alan 2 : " & Upload.form("yenialan2" ) &" " & Chr(10) Aynen bende sizin gibi düşündüm ama olmadı bu şekilde bir ekleme çalışmıyor. Formdaki bilgileri alacak kısmıda değiştirdim. Ama olmadı. Sanki başka bir düzenleme gerekli. Bunun olması için...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu bahsedilen şekilde yeni ekleme yapılabilir, başka bir düzenleme yapılmasına gerek yok. Zaten bu bildiğimiz form kullanımıyla hiç bir farkı olmayan bir biçim, sadece Request.form yerine Upload.form kullanılıyor. Formun gönderildiği sayfada bir hata olabilir. Bir de çalışmıyor derken ne tür bir hata alıyorsun ayrıntılı yazarsan sorun daha rahat çözülebilir.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Teşekkürler Arkadaşlar sorunu çözdüm.
Ancak bir ricam daha var. Anlatması benim için zor olacak ama deneyeceğim. Hani şu bankalarda olurya form elemanları içinde illeri seçersiniz örneğin İstanbul, sayfa tazelenir ve Istanbul içindeki şubelerin seçimi için bu form elemanının yanındaki seçenek değişir. Onun gibi bir şey istiyorum. Bende seçenek sayısı çok değil. Bir form elemanı içinde 4 seçenek olacak bunlardan biri seçildiğinde seçilen kategoriye ait olan bir başka form elemanı içinde asıl seçim yapılacak. Umarım anlatabilmişimdir. Pek ümitli değilimde...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!