»
Dosyaları Oluşturma Tarihine Göre Listeleme
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: kocaeli
|
Dosyaları Oluşturma Tarihine Göre Listeleme
Merhaba. bir foto galeri yapıyorum. mantık basit, belirtilen dizindeki tüm fotoları yazdırıyorum. Ancak oluşturma tarihine göre yapmak istiyorum bunu. asort($resim); // dosyaları alfabetik sıra şle yazdırıyor. oluşturma tarihine göre nasıl yazdırırım. sAYG.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Re: Dosyaları Oluşturma Tarihine Göre Listeleme
PHP de olay ne kadar değişir bilmiyorum fakat mantık ASP'deki ile aynıdır herhalde.
1) Veritabanında, fotoğrafları kaydettiğin tablona TARIH diye hücre açar, dosyaları eklerken bir yandan tarihide eklersin. Sıralamayıda tarihe göre yaparsın. 2) Tarih hücresi açmadan, sıralamayı ID'leri çoktan aza doğru yaparsın. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Dosyaları Oluşturma Tarihine Göre Listeleme
PHP'de durum biraz farklı, çok kolay. (ASP'de bu işi yapıyor mu bilemiyorum 3 sene önce acemice ilgilenmiştim ASP ile...)
filectime('dosya.txt') -> Dosyanın son değiştirilme tarihini verir. Change filemtime('dosya.txt') -> Dosyaya son ekleme/düzeltme tarihini verir. Modify fileatime('dosya.txt') -> Dosyaya son erişme tarihini verir. Access Burada change komple değiştirme ama mesela filemtime bir .txt dosyasına ekleme yapıldıysa son ekleme tarihini verir. Aslında change ve modify hem kavram olarak hem kelime olarak yakın-aynı gibi gözüküyor ama birisi değiştirmek diğeri değişiklik yapmaktır. Bu konuda bence değiştirme yani change, PHP'de filectime(str) fonksiyonunu kullanmalısın. Ama dersen ki ismini yeni değiştirdim o zaman bu dosya yeni muamelesi görmeli o zaman modify, filemtime...
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!