|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
forum tasima hakkinda soru
ipb forum kullaniyorum,hostingle yasadigim sorunlar dogrultusunda baska bi hosta gecmeyi dusunuyorum,(uygun host buldum,alan ve yeni bir domain ismi aldim) fakat forumu nasil tasiyabilirim?bu mumkun mu?MySQL'i mi tasimam gerek,bu konu hakkinda yardim/bilgi'ye ihtiyacim var? tesekkurler, iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: forum tasima hakkinda soru
MySQL de bulunan ipb veritabanını taşıman gerek eski ve yeni sistemde phpmyadmin bulunuyordur büyük ihtimalle.
eski sistemde phpmyadminden export edip, yeni sistemde import etmelisin, fakat forum içinde sunucuya bağlı bazı ayarlar olacaktır, en azından MySQL bağlantı parametreleri bunlarıda script içinden veya databasede değiştirmen gerek. kısmen suya sabuna dokunmadan daha kolay bir yöntem forum içinde verileri export işlemi yapan modül varsa onunla eski verileri almak. yeni sisteme sıfırdan kurulum yapmak. yeni sisteme yine forum import modülü vasıtası ile eski verileri almak olacaktır. db aşırı büyüse bu yöntemler pek bir işe yaramaz . manuel olarak müdahale etmek gerekir. bu işi senin için hizmet aldığın yer yapabilir ancak.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: forum tasima hakkinda soru
eski hostingçi problem çıkartıyorsa, MySQL front indir ve db ni SQL olarak kaydet, 5-10 dk sürer, sonra bu SQL i zip halinde yeni hostingçine teslim edebilirsin onlar büyük ihtimalle hallederler.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!