|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ID ile tek sayfada tüm ürünler?
arkadaşlar kendimce büyük bir portal hazırlıyorum, tasarım derken işin codlarına varana kadar bana kaldı iş...İyide oldu aslında Ama bir sorunum var.Yaptığım işte yaklaşık 40 kategori bulunuyor, ve bu kategorilerinde en az 20 şer açılımı var. Bunların hepsi için bir sayfa oluşturmak akıl işi olmadığı gibi müşteri tarafından güncellenmesi gerektiği içinde interaktif bişi olmalı. Bunun içinde basit ama beceremediğim (belkide mümkün olmayan bilemiyorum) bir fikir geldi aklıma... Şimdi ziyaretçi Cep Telefonu bölümüne girip Nokia markalarını görmek istedi ve tüm nokia cep telefonları listelendi. Ancak nokia telefonların özelliklerine gelince sorun başladı bende. Çünkü yeni eklenmesi gereken bir telefonun özelliklerini görebilmek için yeni bir sayfa oluşturmalı (ben böyle yapmaya çaşıyodum ama olmayacak)...Eh bir firmanın sayfa sekreteri gidip dreamw. ya da frontp. kasacak hali yok dolayısıyla ortak bir sayfa hazırlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? id nolar ile olabilir sanırım ancak ortak bir sayfada seçilen her ürünün id sini nasıl tanıtıcam? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ID ile tek sayfada tüm ürünler?
Arkadaşım hangi dili kullandığını yazmamışsın. Bu dediğin rahatlıkla yapılır, ürünlerin özelliklerini veritabanında tutmuyormusun.
en basit haliyle ürünleri veritabanına kaydederken marka_id le birlikte model_id' ini de kaydedersin. Markaları listeledin, seçilen markaya göre de modelleri listeliyeceksin.Model_id 'sine göre de sorgunu yapacaksın. Daha sonra bir şablon sayfa kullanacaksın işte, mesela PHP için : PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Re: ID ile tek sayfada tüm ürünler?
şöyleki;
1. öncelikle yapman gereken bir ağaç kategori sistemi, yani kategoriler>alt kategoriler>daha alt kategoriler>sonsuz alt kategoriler... (böle gider) bu sistemi veritabanında saklıyorsun tabi... 2. daha sonra ürün bilgileri nide veritabanında okuyorsun. yani statik sayfalar kullanmıyorsun. 3. daha sonra veritabanında bir ürün&kategori haritası hazırlıyorsun. yani "a ürünü b kategorisine aittir" i burada söylüyorsun. bu harita 2 sütunlu basit bir yapıda. ürün id si ve kategori id si. basit bir eşleştirme yani... 4. tüm bunları bitirdiğinde, bir de sepet eklersen, basit bir alışveriş sistemi olur sana. ve bunları nasıl yapacağını bilmiyorsan, hazır örnekleri incele derim. |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!