Zoque.Forum
»
birden fazla şarta göre sıralama + bi kaç soru..
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
birden fazla şarta göre sıralama + bi kaç soru..
Selamlar arkadaşlar herkese kolay gelsin
Benim bir sorunum vardı. Şu aralar bir proje üzerinde çalışmaktayım ve bir kaç yere takıldım yardımcı olabilirseniz sevinirim.. 1. 2 tane field var.. "no" ve "tarih" durumları aşağıdaki tablo şeklindeki gibi No - Tarih 3 19.06.2004 19:50:24 1 18.06.2004 17:40:12 2 19.06.2004 19:22:54 3 19.06.2004 19:55:42 1 19.06.2004 19:10:24 Benim burda yapmak istediğim şu; Öncekikle sıralamayı No'ya göre yapıcak, yani "3-2-1" şeklinde olucak ama aynı zamanda sıralamayı tarihe göre yapıcak. yani iki tane "3" değerinde no varsa tarihi en son olanı üste olması lazım.. benim yaptığım SQL kodu şöyle order by no desc,tarih desc; ama tabi işimi görmedi.. * forumda arama yaptım ama, belkide gecenin bilmem kaçında kafamın durmasıyla beraber birşey anlayamadım. 2. ben sayfaya her gelişinde, ziyaretçinin son giriş tarihini alıyorum.. ve bu kodu "default.ASP" ye koyuyorum.. ziyaretçi sayfayı ilk açtığında, default ile başlayıp, cookiesine tarih yazılıyor burda bir sorun yok. burdaki sorunda şu; Adam çıkış yapmadan yada pencereleri kapatmadan sayfalar arasında dolaştığı için ana sayfaya geldiğinde tekrar giriş yapıldı diye cookie yenileniyor.. Benim istediğim olay böyle değil, Adam çıkış yaparsa yada pencereyi kaparsa. yeniden siteye bağlanırsa ona cookie yazsın son girişini.. anlatabildim mi bilmiyorum ![]() Sanırım ASP 'de Conecceted() diye bir işlem vardı. bu işlem ile sanırım çözülebilir ? yada bunun başka bir mantığı varsa yardımcı olursanız sevinirim saygılar, tekrardan kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: birden fazla şarta göre sıralama + bi kaç soru..
Alıntı:
Bu postu okudugum saat 15:33 ve forumun tepesinde son mesajın (yani senin mesajın) 2 saat önce gönderildigi yazıyor. 13:30 kocaelinde gece mi oluyor yoksa forumda bir hata mı? Kolay gelsin.
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
ve bugun kalkar kalkmaz topic açtım. Yani anlayacağın ne kocaeli de bir sorun var nede forumda ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
1.
SELECT * ..... ORDER BY No, Tarih önce No'ya göre sıralar, eşit Nolar arasında Tarih'e göre sıralar. 2. default.ASP de cookie tarih yazdığınızda bunu bir session'a atın site boyunca bunu kullanın (her sayfada tekrar tekra cookie erişimi yapmamak için), default.ASP ise cookie'nin varlığını kontrol edin, varsa session ile eşit mi? eşitse cookie yazamadan geç değilse cooki yaz, session güncelle gibi bir algoritma ile işin üstesinden gelebilirsiniz. aslında bunu en temizi global.asa da session_onstart ile yapmak. bu konu forumda oldukça işlenmiş vaziyette. arama yapasanız ayrıntılara ulaşabilirsiniz. ama yukarıda anlattığımda işinizi görecektir.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Öncelikle teşekkürler.. 1. Benim SQL sorgumda aynı bu şekilde, ama istediğim olayı gerçekleştirmedi malesef.. 2. gerçekten mantıklıca teşekkür ediyorum. Bir Soru daha sorim, 2 tarih var. Bunların hangisinin daha büyük olduğunu bulmak için. tarih1 = "10.05.2004 19:56:18" tarih2 = "11.05.2004 20:15:12" if cdate(tarih1) > cdate(tarih2) then response.write "tarih1 büyük" else response.write "tarih2 büyük" end if bu sorgulama işlemi doğrumudur ? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
burada veritabanı önemli olur.
tarih alanları, acces için convert, SQL server için ayrıca cast, oracle için to_date ile dönüştürerek, no alanlarını ise numara biçimine dnüştürerek kontrol etmekte fayda var. yeni sorunuz için ise, türkçe dil ayarları için doğru sonucu verir.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Teşekkür ederim,
Kusura bakma, birden dikkatimi çekti.. Yoksa seni suçlar bi niyetim yok yanlış anlaşılmasın ![]() Kolay gelsin.
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Yukarda dediğim gibi, daha önce emin olduğum ama çalışmayan SQL cümlesi doğruymuş. sizin söylediğiniz de bunu onayladı.. Ben olayı başka türlü çözdüm sanırım. Bilgi amaçlı söyleyim, belki başka arkadaşlarda takılabilir ilerde. Yanlış olan nokta sanırım Data Type ile alakalı. Ms-SQL kullanıyorum. Tarih dediğim field "smalldatetime" idi.. Bunda söylemiş olduğumuz jkod çalışmıyordu. "datetime" yapınca istedğim gibi sıralandı. sanırım hatamda burdan kaynaklanıyordu.. Cooikes probleminide, global.asa ile çözdüm. Aklıma gelmeyen bir mantıktı. Teşekkür ederim. Yanlız dikkatimi çeken bir hususuda sizinle paylaşmak istiyorum. Forumda global.asa hakkında bi kaç negatif mesaj okudum, memnun olmayan bir kaç arkadaş vardı sanırım.. Ben de daha öncelerinde global.asa üzerinde bir kaç çalışmam olmuştu. yaptığım işlemler 1-2 gün çalıştıktan sonra birdaha çalışmamıştı. sebebini halen anlamış değilim. O günden itibaren global.asa yı kafamdan silmiştim. İnşallah bu sefer yüzümü kara çıkarmaz ))Ayrıca, bir soru daha sormak istiyorum. Acaba yeni bir topic açmak mı gerekir arşiv olması için bilemiyorum ama burdan sorayım. Forumda arattığım kadarıyla, herkes telekomun cache tutmasından şikayetçi. bu herkesin ortak noktası.. ve herkes bunu ASP yardımıyla çözebiliyor.. Bende bu aşağıdaki kodları kullanıyorum.. Response.Expires = -1 Response.ExpiresAbsolute = Now() -2 Response.AddHeader "pragma","no-cache" Response.AddHeader "cache-control","private" Response.CacheControl = "No-Store" fakat bunları kullanınca, sitenin "form" alanında bilgi doldurup göndere basınca cache tutmadığı için geriye dönüldüğü zaman form alanı boş olarak gözükmekte. Ve o formları tekrar doldurması gerekiyor buda uzun ve can sıkıcı bir olay.. Bunun çözümünü kafamda buldum fakat değişik bir şey arıyorum. Çözüm : formdan gelen bilgileri session'a atmak. sonra geri dönüldüğünde geri çağırmak.. ama yapmak veya öğrenmek istediğim olay şu. Bu yukardaki kodların, cache tutanı nasıl oluyor? yani form sayfasında cache tutmak istiyorum bu kodlarla. Bunu nasıl yapabiliriz, teşekkür ediyorum. Kolay gelsin , saygılar |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Global.Asa 'da tanımladığım değişkenleri, başka bir sayfada göstermeye kalkınca boş çıkıyor.
Sadece Session ve cookiesi gösterebiliyorum. bunun sebebi ne olabilir acabA? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
global.asa da tanımlanan application ve session dışında oluşturulan değişkenler diğer sayfalarda görüntülenecek kadar global tanımlanamazlar.
bunun tek istisnası scope tanımlanan nesnelerdir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql |